Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ενημέρωση Μελών για την πορεία πρόσληψης των Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Αριθ. Πρωτ:1351                                               Αθήνα:11/4/2016
Αρ. Σελίδων:2
                                                                   Προς: 1. Σωματεία Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π

Θέμα: «Ενημέρωση Μελών για την πορεία πρόσληψης των Συμβασιούχων Πυροσβεστών»

Σχετικά με την πορεία και τις εξελίξεις για την διαδικασία πρόσληψης των Συμβασιούχων Πυροσβεστών σας ενημερώνουμε τα παρακάτω:
   Από την Τετάρτη 6/4 εγκρίθηκε και υπεγράφη από τον Αναπλ.Υπουργό Οικονομικών Κο Χουλιαράκη το νέο αίτημα πρόσληψης 1500 Συμβασιούχων Πυροσβεστών αντί 1350 που αρχικά είχε εγκριθεί. Όπως σας είχαμε και νωρίτερα ενημερώσει είναι μια θετική εξέλιξη η οποία προήλθε για άλλη μια χρονιά από τις ενέργειες της Ομοσπονδίας συνδυαστικά με την θετική προσέγγιση του θέματος αυτού, από τον Αρχηγό του Π.Σ και των ηγεσιών των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
    Ο σοβαρότερος λόγος που και αυτήν την χρονιά διεκδικήσαμε να δοθεί η έγκριση για να προσληφθούν 1500 Συνάδελφοι, ενώ γνωρίζουμε ότι διαθέσιμοι για να προσληφθούν θα είναι περίπου 1350 Συνάδελφοι, είναι για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση της πρότασής μας, για πρόσληψη 150 περίπου επιλαχόντων ως Π.Π.Υ, χωρίς καμιά επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού αλλά μέσα από την ανακατανομή των χρημάτων τα οποία είναι ήδη εγκεκριμένα.Η εξέλιξη αυτή μας δίνει και την δυνατότητα αλλά και το χρονικό περιθώριο να διεκδικήσουμε την πρότασή μας αυτή.
   Την Παρασκευή 8/4 το αίτημα υπεγράφη και από τoν Αναπλ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κο Βερναρδάκη και εστάλει για την τελική υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών Κου Τσακαλώτου, ο οποίος σύμφωνα με την σημερινή μας ενημέρωση αναμένεται να το υπογράψει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.
    Στην συνέχεια, μετά την υπογραφή και από τον Κο Τσακαλώτο, θα επιστρέψει στον Αναπλ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κο Βερναρδάκη, για να προωθηθεί μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για τις περαιτέρω ενέργειες υπογραφής του σχετικού σχεδίου Π.Δ για την ανανέωση της θητείας των Συναδέλφων Συμβασιούχων.
Για τις όποιες νεότερες εξελίξεις θα σας ενημερώσουμε.

                                     Με εκτίμηση,
                               Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

   Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                       Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                          Τηλ: 6945956027