Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Απάντηση Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π στο ανυπόστατο και παραπλανητικό έγγραφο και δημοσίευμα του Σωματείου Αργολίδας & Αρκαδίας.

Αριθ. Πρωτ:1129                                                           Αθήνα: 28.12.2015
Αρ. Σελίδων:2
                                                                           Προς: Σωματείο Πυροσβεστών
                                                                                      Αργολίδας& Αρκαδίας
                                                              Κοινοποίηση: Σωματεία Μέλη
Θέμα: «Απάντηση σε έγγραφο σας»
Σχετ:20/22.12.2015
Αγαπητοί συνάδελφοι του σωματείου Αργολίδας..
    Κατανοώντας την λύπη που έχετε εκφράσει σε σχετική επιστολή σας και δραττόμενοι της ευκαιρίας, θέλουμε να σας επισημαίνουμε ότι αυτό για το οποίο θα έπρεπε να λυπάστε είναι το προσωπικό και συνδικαλιστικό «χάλι» στο οποίο έχετε περιέλθει, αποκλειστικά και μόνο από τον αντίκτυπο των δικών σας ενεργειών!!
    Είναι φανερό, ότι η δήθεν υπευθυνότητα , η σοβαρότητα και η συνέπεια που σας «διακρίνουν», έχουν γίνει παρωπίδες, στην αντικειμενική κρίση σας και στην αντιμετώπιση της πραγματικότητας.
    Λυπούμαστε όμως και εμείς, για τους συναδέλφους που εκπροσωπείτε και περιμένουν από τέτοιας «ποιότητας» και «προσωπικότητας» συνδικαλιστές να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα τους.

    Αντιθέτως, χαιρόμαστε,που μέσα από τις ενέργειες σας αυτές, επαληθεύονται πλήρως τα λεγόμενα μας περί «ομάδας συνωμοσίας» που επιχειρεί με κάθε κόστος και τρόπο, επενδύοντας στην διαστρέβλωση και την παραπληροφόρηση με στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης και με σκοπό να πλήξει και να υπονομεύσει τους σκοπούς, τα συμφέροντα και το κύρος της ομοσπονδίας μας, όπως και των προσώπων που την διοικούν και τα υποστηρίζουν.
Χαιρόμαστε επίσης και για ένα άλλο λόγο:
     Μέσα από τα αδιάψευστα στοιχεία που παρουσιάζουμε σε αυτή την απάντηση μας, αποδεικνύονται περίτρανα όλα τα παραπάνω και έτσι ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι θα καταλάβουν την κρύβεται πίσω από την μάσκα που φοράτε και τι ρόλο παίζετε στο θέατρο του παραλόγου.
Επί του εγγράφου- θεάτρου εντυπώσεων , κατ εξαίρεση λόγω των παραπάνω σας απαντάμε:
1. Ο λόγος για τον οποίο, που το αίτημα του - πολύ σωστά - δεν έγινε δεκτό και ομόφωνα απέρριψε το Συμβούλιο ήταν διότι δεν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να το αποδεικνύουν, κάτι για το οποίο ο συνάδελφος ενημερώθηκε αμέσως μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου.
2. Ως ελάχιστο δείγμα ανθρωπιάς και συνδικαλιστικού ήθους, οφείλετε να δημοσιεύσετε την αιτιολογημένη απόφαση του Συμβουλίου και όχι την αναιτιολόγητη (εάν δεν την έχετε στην κατοχή σας βρίσκεται στον προσωπικό φάκελο του Συναδέλφου στο Αρμόδιο τμήμα του Α.Π.Σ). Όπως επίσης και την προηγούμενη αλληλογραφία μεταξύ μας, με την οποία υποδηλώνεται η θέση και η στάση μας στα προηγούμενα συμβούλια για τον ίδιο Συνάδελφο και για τον ίδιο λόγο, με την διαφορά ότι τότε είχε προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Εύλογα λοιπόν γεννούνται τα εξής ερωτήματα:
α) Ποια πρόσωπα και ποιους σκοπούς εξυπηρετούν οι σκοπιμότητες αυτές;
β) Σε τι σας ωφελεί να αντιστρατεύεστε συνεχώς στους σκοπούς και τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας;
γ) Ποιο θα είναι το όφελος σας εάν η ομοσπονδία αποτύχει, εκτός από την ικανοποίηση του υπερδιογκωμένου και ανήθικου εγωισμού σας;
δ) Με αυτόν τον τρόπο προσπαθείτε να πείσετε ότι είστε ικανοί;
ε) Αυτόν που προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη με ανήθικες, ψευδείς και ανέντιμες ενέργειες εμείς τον λέμε προδότη... Εσείς πως τον χαρακτηρίζετε;
    Προς απόδειξη όλων των παραπάνω και για την ορθή ενημέρωση των Συναδέλφων σας επισυνάπτουμε και δημοσιεύουμε το σχετικό πίνακα με τις σχετικές παρατηρήσεις επί του οποίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Ενόψει του κλίματος των ημερών δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω.
Ευχόμαστε το πνεύμα των ημερών να σας δώσει φώτιση.
Για οτιδήποτε άλλο απευθυνθείτε να σας ενημερώσει το Α.Π.Σ.

Υ.Γ. Προσπαθήστε περισσότερο.. Μπορείτε και χειρότερα.!!!!
                                           Με εκτίμηση,
                                    Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                         Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                            Τηλ: 6945956027
πινακας

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Πρόταση προς τον Γεν.Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την Αποκατάστασης – Δικαίωσης Επιτυχόντων του Ν.3938/2011

Αριθ. Πρωτ:1125                                  Αθήνα:21.12.2015
Αρ. Σελίδων:3
                                                                  Προς:
                                                        Γενικό Γραμματέα Πολ.Προστασίας
                                                        κ.Καπάκη Ιωάννη.
                                                                Κοινοποίηση:
                                                       Αρχηγό Π.Σ Αντιστράτηγο
                                                       Παπαγεωργίου Βασίλειο.

Θέμα: «Πρόταση Αποκατάστασης – Δικαίωσης Επιτυχόντων του Ν.3938/2011»
  Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας, είναι η εργασιακή αποκατάσταση μέσω της αξιοποίησης- πρόσληψης στο Πυροσβεστικό Σώμα κατά προτεραιότητα των Συναδέλφων επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
   Είναι ένα μείζον θέμα και μια κοινωνική αδικία που συνεχίζει να υφίσταται σε βάρος των εναπομεινάντων επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης του Ν.3938/2011.

    Ο Ν.3938/2011 έλυσε εν μέρει ένα χρόνιο αίτημα του κλάδου μας. Δημιούργησε όμως και μια κατηγορία επιτυχόντων Συναδέλφων που παρά το σαφές του Νόμου και την Υποχρέωση της Πολιτείας απέναντί τους, έως και σήμερα δεν έχουν προσληφθεί.
    Συγκεκριμένα, ο Νομοθέτης (Ν.3938/2011) γνωρίζοντας ότι οι 3400 θέσεις που εγκρίθηκαν δεν επαρκούν για την εργασιακή αποκατάσταση του συνόλου των τότε Συμβασιούχων Πυροσβεστών, όρισε στον νόμο με κάθε σαφήνεια, ότι το 50% των κενών θέσεων μόνιμου προσωπικού που θα προκύπτει κάθε χρόνο θα καλύπτεται από τον πίνακα αυτών των επιτυχόντων που δεν προσελήφθησαν κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου. Δυστυχώς αυτή η σαφής διάταξη του Νόμου δεν εφαρμόστηκε ποτέ, παρά το γεγονός ότι έχουμε διανύσει τα 4 από τα 5 έτη της ισχύς του πίνακα επιτυχόντων, αλλά και ούτε έως τώρα υπάρχει καμιά μέριμνα και προγραμματισμός για την πρόσληψή τους.
    Το προσωπικό αυτό, διαθέτει πολυετή εμπειρία, κατέχει ήδη μεγάλο μέρος Μέσων Ατομικής Προστασίας και έτσι δεν απαιτείται προμήθεια νέων Μέσων, παρέχει τη δυνατότητα άμεσης αξιοποίησης στο Πυροσβεστικό Σώμα, αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση κάλυψης κενών θέσεων, απαιτείται λιγότερος χρόνος και έξοδα εκπαίδευσης. Όσον αφορά την οικονομική επιβάρυνση δεν απαιτείται τόσο μεγάλο μέγεθος δαπάνης που απαιτείται για κάθε νέα πρόσληψη, αλλά μικρή προσαύξηση στην ήδη υπάρχουσα δαπάνη που διατίθεται γι αυτούς, από τον κατ’ έτος προϋπολογισμό, εφόσον ως γνωστόν εργάζονται και αμείβονται ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες στο Π.Σ, κάθε έτος με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου (5 Μήνες) και μετά την λήξη της σύμβασης, τους χορηγείτε ταμείο ανεργίας.
     Η Πολιτεία θεωρούμε ότι οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να συνυπολογίσει και να αναγνωρίσει τα πολλαπλά οικονομικά και επιχειρησιακά οφέλη και επιτέλους να δικαιώσει τους Συναδέλφους αυτούς, αξιοποιώντας τους άμεσα και κατά προτεραιότητα από οποιαδήποτε άλλη πρόσληψη στο Π.Σ.
    Η δύσκολη οικονομική συγκυρία και κατάσταση που έχει επέλθει στην χώρα μας, επιβάλει η διαχείριση των καταστάσεων να διακατέχεται με περίσσια υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλους μας, πόσο μάλλον σε όσους διοικούν και διαχειρίζονται άμεσα την κατάσταση αυτή. Θεωρούμε, ότι στην περίπτωση μας η οικονομική αυτή δυσχέρεια όχι μόνο δεν μπορεί να λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας αλλά ως πλεονέκτημα για την κατά προτεραιότητα εργασιακή αποκατάσταση στο Π.Σ των Επιλαχόντων Π.Π.Υ.
Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,
    Στην συνάντηση μας στις 18/11/2015, όταν σας ζητήσαμε να συνεργαστούμε για να βρούμε τρόπο να αποκατασταθούν και οι εναπομείναντες Επιλαχόντες Π.Π.Υ, μας απαντήσατε ότι είστε θετικός να προσληφθούν και να αποκατασταθούν και αυτοί, αρκεί να βρεθούν τα χρήματα. «Βρείτε τα χρήματα και εγώ το κάνω» μας είπατε.
   Ως άμεσο βήμα των θετικών προθέσεών σας, όπως επανειλημμένα έχει δεσμευτεί και διαμηνύσει και στις 2 προεκλογικές περιόδους (Ιανουάριο, Σεπτέμβριο), μέσω των προγραμματικών δηλώσεων αλλά και στις κατ’ ιδίαν επισκέψεις Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς και Πυροσβεστικά Κλιμάκια ανά την Επικράτεια, σας προτείνουμε και σας καλούμε να προσληφθούν, επιπλέον των 82 των οποίων έγινε ήδη η πρόσληψή τους για κάλυψη των υπαρχόντων κενών, άλλοι 150 επιλαχόντες Π.Π.Υ.
    Για την υλοποίηση της πρότασής μας αυτής δεν απαιτείται καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, αλλά ανακατανομή των ήδη διαθέσιμων χρημάτων.
   Συγκεκριμένα προτείνουμε αντί να προσληφθούν 1500 Συμβασιούχοι την νέα αντιπυρική περίοδο να προσληφθούν 1200 και τα χρήματα που εξοικονομούνται από την πρόσληψη 300 λιγότερων Συμβασιούχων να διατεθούν για την πρόσληψη 150 επιπλέον Επιλαχόντων Π.Π.Υ από την κατηγορία των εποχικών.
    Η δαπάνη που απαιτείται κατ έτος, για την μισθοδοσία και την καταβολή επιδόματος ανεργίας 300 Εποχικών είναι αντίστοιχη με αυτήν των μισθών ενός έτους 150 Π.Π.Υ (150 Π.Π.Υ επί 12 μήνες= 1800 μισθούς).Επομένως,η μη πρόσληψη 300 εποχικών (5 μήνες εργασίας στο Π.Σ και 3,5 μήνες περίπου ταμείο ανεργίας) ισούται με την εξοικονόμηση περίπου 1800 μισθών.
Αναλυτικότερα:
α) Τα χρήματα τα οποία διατίθενται για την πρόσληψη Συμβασιούχων Πυροσβεστών (11.000.000 περίπου) σύμφωνα με το Π.Δ 124/2003 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει έως σήμερα αντιστοιχούν σε πρόσληψη 1500 Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
β) Οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες που θα είναι διαθέσιμοι για να προσληφθούν την νέα αντιπυρική περίοδο 2016 θα είναι περίπου 1340 (1420 περίπου που απολύθηκαν 31/10/2015 και 82 λιγότεροι λόγω της πρόσληψης τους τώρα ως Π.Π.Υ).
γ) Εάν προσληφθούν ως Π.Π.Υ άλλοι 150 επιπλέον Συμβασιούχοι Πυροσβέστες, τότε την νέα αντιπυρική περίοδο θα είναι διαθέσιμοι για να προσληφθούν 1200 Συμβασιούχοι περίπου.
δ) Τα χρήματα τα οποία εξοικονομούνται εάν προσληφθούν συνολικά 300 λιγότεροι Συμβασιούχοι (δηλ. όσοι θα είναι ούτως ή άλλως διαθέσιμοι εάν υλοποιηθεί η πρόταση μας ), συνδυαστικά με τα διατεθέντα χρήματα για το ταμείο ανεργίας τους, αντιστοιχούν σε πρόσληψη 150 περίπου Π.Π.Υ. από την κατηγορία των εποχικών.
ε) Επιπλέον χρήματα για την υλοποίηση της πρότασης μας εξοικονομούνται από την δαπάνη που διατίθεται για την χορήγηση επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος σε αρκετούς από αυτούς τους 150 (Οδηγοί),ενώ με την πρόσληψη τους ως Π.Π.Υ πλέον δεν θα τους χορηγείτε.
στ) Το Προσωπικό Π.Π.Υ και Συμβ/χων που απασχολήθηκε στο Π.Σ το 2015 ήταν 3770 Π.Π.Υ και 1420 περίπου Συμβ/Χοι, συνολικά δηλ.5190. Ενώ με την Υλοποίηση της πρότασης μας, το 2016 θα είναι 1200 Συμβ/χοι και 4150 Π.Π.Υ σύνολο 5350.
   Επί της ουσίας προτείνουμε, το Π.Σ να μην προβεί σε κάλυψη των 160 περίπου κενών θέσεων Συμβ/χων που υπάρχουν αυτήν την στιγμή και αντί την νέα αντιπυρική περίοδο να διατεθούν χρήματα για 1500 Συμβασιούχους Πυροσβέστες, να διατεθούν για 1200 (160 περίπου οι υπάρχουσες κενές θέσεις και 150 περίπου που θα μείνουν επιπλέον κενές εάν υλοποιηθεί η πρόταση μας) και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την πρόσληψη 300 περίπου λιγότερων Συμβ/χων να διατεθούν για την πρόσληψη 150 επιλαχόντων Π.Π.Υ.
Κύριε Γενικέ,
αναγνωρίζοντας την αγωνία και την συμπαράσταση που εκφράσατε για το μέλλον των Συναδέλφων αυτών, αλλά και το ειλικρινές των προθέσεων σας,ότι εάν βρεθούν χρήματα να αποκατασταθούν οι Συνάδελφοι αυτοί, σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και να υλοποιήσετε την πρόταση μας αυτή. Έτσι εκτός από το ότι θα υλοποιηθεί μέρος των υποσχέσεων της Κυβερνήσεων απέναντι μας και θα επιτευχθεί επιπλέον ενδυνάμωση και ενίσχυση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, θα εξυγιανθεί και η καθημερινή ζωή των Συναδέλφων αυτών αλλά και των οικογενειών τους.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις ενέργειες σας.

                               Με εκτίμηση,
                        Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                  Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                 Τηλ: 6945956027

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Κατανομή πιστώσεων Τακτικού Προϋπολογισμού Πυροσβεστικού Σώματος οικονομικού έτους 2016.

Συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε (επισυνάπτουμε) για την Κατανομή πιστώσεων Τακτικού Προϋπολογισμού Πυροσβεστικού Σώματος οικονομικού έτους 2016, σε επιμέρους κωδικούς αριθμούς εξόδων.
Attachments:
Download this file (ΨΠΞ2465ΦΘΕ-Ν2Ω (2).pdf)ΨΠΞ2465ΦΘΕ-Ν2Ω (2).pdf[ ]190 kB

Απόφαση Αρχηγού Π.Σ για την ορκωμοσία των ογδόντα δύο (82) υποψηφίων Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, έτους 2015 και την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης.

Συνάδελφοι,
σας επισυνάπτουμε την Αποφαση Αρχηγού Π.Σ σχετικά με την "Κλήση για ορκωμοσία ογδόντα δύο (82) υποψηφίων Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, έτους 2015 και ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης"

Απόφαση Αρχηγού Π.Σ για τον ορισμό του Τόπου πραγματοποίησης εκπαίδευσης των 82 Προσληφθέντων Π.Π.Υ

Συνάδελφοι, 
σας επισυνάπτουμε την Απόφαση Αρχηγού Π.Σ για τον ορισμό του Τόπου πραγματοποίησης εκπαίδευσης των 82 Προσληφθέντων Π.Π.Υ.

Το Φ.Ε.Κ και η απόφαση Αρχηγού για τον διορισμό - πρόσληψη των 82 Επιλαχόντων Π.Π.Υ από την κατηγορία των Εποχικών.

Προς ενημέρωση των συναδέλφων σας επισυνάπτουμε την Απόφαση του Αρχηγού Π.Σ και το  Φ.Ε.Κ για την Πρόσληψης – διορισμό των 82 Επιλαχόντων Π.Π.Υ από την κατηγορία των Εποχικών.

Θερμά Συλλυπητήρια Για τον Θάνατο Συναδέλφου.

  Θέμα:« Θερμά Συλλυπητήρια »

  Εκ μέρους του Δ/Σ της ΠΟΠΥΣΥΠ εκφράζουμε τα θερμά μας Συλλυπητήρια στην Οικογένεια του εκλιπόντος Συναδέλφου Π.Π.Υ Οψιμούλη Κων/νου για τον αιφνίδιο χαμό του σε τροχαίο δυστύχημα.
  Ευχόμαστε ο θεός να δώσει δύναμη και υπομονή στην Οικογένεια του,να συγχωρέσει και να αναπαύσει την Ψυχή του και να είναι το τελευταίο Θύμα που θρηνεί η οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ενημέρωση Μελών σχετικά με την τακτοποίηση υποχρεώσεων των Σωματείων για το έτος 2015

Αριθ. Πρωτ:1122                               Αθήνα: 10.12.2015
     Αρ. Σελίδων: 1
                                                             Προς: Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

                   Θέμα: «Οικονομική Τακτοποίηση Σωματείων 2015»
      Συνάδελφοι, έχοντας υπόψη την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του καταστατικού της Ομοσπονδίας μας σύμφωνα με την οποία «Τα Σωματεία-Μέλη δικαιούνται, εφ' όσον έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, να λαμβάνουν μέρος με αντιπροσώπους τους στα Πανελλαδικά Συνέδρια της Ομοσπονδίας, να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους σε αυτά, να εκλέγουν και να εκλέγονται στα συλλογικά όργανά της καθώς και ως αντιπρόσωποι της τριτοβάθμιας οργάνωσης στην οποία συμμετέχει η Ομοσπονδία.» και με δεδομένο ότι ολοκληρώνεται το τρέχον διαχειριστικό έτος, παρακαλούμε όπως τα Σωματεία εξοφλήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Ομοσπονδία, ώστε να μπορούν νομίμως να συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου που αναμένεται να διεξαχθεί τον επόμενο μήνα.

   Επίσης τα Σωματεία που έχουν πραγματοποιήσει το τρέχον έτος 2015 εκλογές, να αποστείλουν άμεσα τα πρακτικά των αρχαιρεσιών τους καθώς και τις τυχόν τροποποιήσεις που έχουν πραγματοποιήσει στο καταστατικό τους.
   Παρακαλούνται τα Σωματεία να ανταποκριθούν στις παραπάνω υποχρεώσεις τους το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο έως 31/12/2015, ώστε από την πλευρά μας να είμαστε εγκαίρως σε θέση να καταλήξουμε στον ακριβή αριθμό των Συνέδρων που θα συμμετάσχουν νομίμως στο Συνέδριο, στην εξεύρεση του κατάλληλου χώρου διεξαγωγής του Συνέδριου, της απαιτούμενης ποσότητας έντυπου υλικού και της απαιτούμενης ποσότητας φαγητού για την σίτιση των Συνέδρων.
Σημειώσεις :
α) Τα Σωματεία που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις ή δεν έχουν αποστείλει τα τα πρακτικά των αρχαιρεσιών τους, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες του Συνεδρίου.
β) Τα Σωματεία που έχουν ήδη τακτοποιήσει τις παραπάνω υποχρεώσεις να αγνοήσουν την παρούσα επιστολή.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

                                               Με εκτίμηση,
                                        Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
    Ο Πρόεδρος                                                   Ο Αναπλ.Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                            Βλαχογεώργος Γ. Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262                                                     Τηλ:6972624450

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Απάντηση Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π σε έγγραφο του Σωματείου Μακεδονίας- Θράκης & Β.Αιγαίου.

Αριθ. Πρωτ:1113                                               Αθήνα: 7.12.2015
Αρ. Σελίδων: 3
                                                                        Προς:1) Σωματείο Μακεδονίας Θράκης &
                                                                                           Βορείου Αιγαίου
                                                                   Κοιν/ση :1) Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: «Απάντηση σε έγγραφο σας»
Σχετ: 184/30.11.2015 έγγραφο σας.
«Κυρίες και Κύριοι,»
     Καταρχάς, αντιλήφθητε έστω και εκ των υστέρων, αφού πιθανόν δεν έχετε εμπεδώσει έως σήμερα, ότι το συνδικαλιστικό και προσωπικό χάλι στο οποίο έχετε περιέλθει αποτελεί την ουσιώδεις διάφορα του ποιοτικού χάσματος ανάμεσα μας και ότι από προ πολλού μας αφήνει παγερά αδιάφορους η συνήθη «γελοία» και «άνοστη» συμπεριφορά σας.
Εξαίρεση βέβαια στον «κανόνα» αποτελούν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες επιχειρείται με το υπόλοιπο «σινάφι» σας, για προσωπικό όφελος και προβολή να υπονομεύεται τα συμφέροντα και τους σκοπούς της Ομοσπονδίας μας, εις βάρος όμως της Ομοσπονδίας και των Μελών της.

    Κατά δεύτερον, να σας θυμίσουμε ιστορικά, ότι σε όλες τις δύσκολες και κρίσιμες φάσεις της ιστορίας μας, λίγοι ήταν αυτοί που με πράξεις και λόγια παρέμειναν πιστοί και αφοσιωμένοι στο καθήκον και στον αγώνα και εσείς ποτέ δεν ήσασταν ανάμεσα σε αυτούς. Οπότε καταλαβαίνεται ότι δεν μας ξαφνιάζει καθόλου άλλη μια απαράδεκτη συμπεριφορά από εσάς… φωτογραφίες και περιαυτολογίες εκ των υστέρων πολλές…
    Τρίτον, εάν τυχόν σας πέρασε από το μυαλό ότι θα ασχοληθούμε με «μπούρδες» αερολογίες και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας με την οποία προσπαθείτε, για άλλη μια φορά να δικαιολογήσετε όσα δεν πάρει το ποτάμι, προφανώς και θα είστε γελασμένοι.
Δύο Πράγματα μόνο επί της ευκαιρίας… να τα μάθουν και οι άλλοι του σιναφιού σας… βάλτε τα καλά στο μυαλό σας και πράξτε ότι νομίζετε…

1)   Εάν επιθυμείτε να επανεγγραφή και να συμμετάσχει στο εξής το Σωματείο σας στο Συνέδριο, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλο όργανο και διαδικασίας της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π αλλά και τα Μέλη σας να είναι δικαιούχοι στο ταμείο Αλληλοβοήθειας των Φυσικών Μελών της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π, φροντίστε να τακτοποιήσετε άμεσα τις οικονομικές σας υποχρεώσεις όπως υποχρεούστε. Σε διαφορετική περίπτωση δεν πρόκειται αυτό να συμβεί. Την κατάσταση «Τσίρκο» που εφαρμόζετε στο Σωματείου σας σύμφωνα με την οποία υπάρχουν ακόμα οικονομικές εκκρεμότητες Μελών από το 2011 αλλά παρόλα αυτά θεωρούνται ισάξια με τα υπόλοιπα συνεπή και υπεύθυνα Μέλη σας, ξεχάστε ότι εδώ μπορεί να συμβεί. Εδώ δεν έχουμε ανάγκη ούτε από Μέλη ούτε από Συνέδρους.....Τζάμπα Μάγκες βρίσκουμε και αλλού.
2)    Για τις οικονομικές εκκρεμότητες που παρουσιάστηκαν στον απολογισμό ρωτήστε καλύτερα τον εαυτό σας και τους στενούς συνεργάτες σας της ανασυγκρότησης σας, που αποκλειστικά διαχειρίστηκαν εκείνη την περίοδο και πείτε μας το αποτέλεσμα να το μάθουμε και εμείς.
3)    Ακόμα και όπως τα αναφέρετε να είχαν συμβεί τα γεγονότα σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι δεν παρέχεται το δικαίωμα από πουθενά προς τα Σωματεία Μέλη της Ομοσπονδίας να εξαιρεθούν ή να καθυστερήσουν την οικονομική τους τακτοποίηση. Εάν για οποιοδήποτε λόγο επιθυμείτε να πράξετε κάτι τέτοιο, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά θα υποστείτε και τις συνέπειες της πράξης σας αυτής. Όσο και να επιθυμούσαμε να παραμείνετε όλοι κοντά στην Ομοσπονδία μας, εάν εσείς δεν το θέλετε, δεν μπορούμε να σας κρατήσουμε με το ζόρι…. Πόσο μάλλον να παραμείνετε με το ζόρι και εις βάρος των υπολοίπων….
4)    Όπως πολύ καλά γνωρίζεται αλλά κάνετε τους « Χαζούς» ως συνήθως, το διάστημα το οποίο αφορά η οικονομική εκκρεμότητα που παρουσιάστηκε σε όλους τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν αφορά αποκλειστικά και μόνο την Προηγούμενη διοίκηση,(Πρόεδρος κ.Παπαντώνης - Ταμίας κ.Μουστάκας στην αποκλειστική αρμοδιότητα των οποίων ανήκει η διαχείριση των οικονομικών, όπως ορίζει ρητά το καταστατικό της Ομοσπονδίας μας ) ασχέτως εάν συμπεριελήφθη στον οικονομικό απολογισμό από την τωρινή. Το προφασιζόμενο επιχείρημα και αίτημα σας ότι, τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης επειδή συμπεριελήφθησαν στον απολογισμό της τωρινής διοίκησης, θα πρέπει να τα επωμιστούν κιόλας, δυστυχώς δεν μπορεί θα ικανοποιηθεί.
5)   Οι αρχές και οι αξίες της Ομοσπονδίας μας, αλλά και η υπευθυνότητα, η συνέπεια, η σοβαρότητα και η εντιμότητα, που διακατέχει και επιδεικνύουν τα Σωματεία Μέλη της και τα φυσικά πρόσωπα αυτών, δεν θα επιτρέψουμε να υποτιμηθεί και να καταπατηθούν… Πόσο μάλλον για περιπτώσεις ψευτοκαπετάνιων όπως εσείς…
Ψάξτε κορόιδα αλλού λοιπόν...
Όσο για υπόλοιπα.... να τα λέτε στον καθρέφτη και εκεί που δεν σας ξέρουν όχι σε εμάς. Γεια σας.!
Υ.Γ. Ζητάμε συγνώμη από τους Συναδέλφους ανά την επικράτεια πλην αυτών που αναφέρονται και φωτογραφίζονται στο περιεχόμενο του εγγράφου αυτού. Το ύφος, ο τόνος και εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν δεν συμβαδίζουν με τις αρχές, το ήθος και τις αξίες της Ομοσπονδίας μας. Στα πρόσωπα όμως που αναφερόμαστε δεν αρμόζει κάτι λιγότερο αλλά περισσότερά από τα αναγραφόμενα.
                                        Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
     Ο Πρόεδρος                                                             Ο Αναπλ.Γεν. Γραμματέα
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                    Βλαχογεώργος Γ. Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262                                                           Τηλ:6972624450

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ενημέρωση Μελών σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στα εργασιακά μας ζητήματα και την Συνεδρίαση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού.

Αριθ. Πρωτ: 1112                                            Αθήνα: 4.12.2015
Αρ. Σελίδων: 2
                                                                Προς: Σωματεία-Μέλη
               Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Σε ότι αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις στα εργασιακά μας θέματα σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:
1) Ανανέωση θητείας Συμβ/χων Πυροσβεστών.
Η διαδικασία για την τροποποίηση του Π.Δ 124/2003 που αφορά την ανανέωση για μία επιπλέον 3ετία των Συναδέλφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών, προχωράει κανονικά προς το παρόν. Αυτή την στιγμή ο φάκελος βρίσκεται για έλεγχο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μετά θα υπογραφεί. Μετά την υπογραφή από το Γ.Λ.Κ, θα πάει μέσω Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ελεγχθεί η συνταγματικότητά του και έπειτα, εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, θα πάει στο Εθνικό Τυπογραφείο για να περαστεί στο Φ.Ε.Κ.

Το κρισιμότερο σημείο που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είναι ο έλεγχος από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εφόσον τα αποτελέσματα του ελέγχου είναι θετικά, η συνέχεια που απομένει για την ολοκλήρωση και την δημοσίευσή του θα είναι καθαρά διαδικαστική.
2) Πρόσληψη 84 επιλαχόντων Π.Π.Υ
Λόγο τεχνικών λαθών που παρουσιάστηκαν όπως ενημερωθήκαμε από το Α.Π.Σ, αναβλήθηκε η δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ της απόφασης για την πρόσληψη των 84 Επιλαχόντων Π.Π.Υ. Ο χρόνος αποκατάστασης του έκτακτου αυτού προβλήματος που παρουσιάστηκε, υπολογίζεται περίπου στις 15 ημέρες. Παρόλα αυτά δεν υφίσταται ζήτημα να ακυρωθεί η διαδικασία αλλά μόνο χρόνος για την αποκατάστασή του.
3) Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Την Πέμπτη 3/12/2015 συνεδρίασε το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού παρουσία εκπροσώπου της Ομοσπονδίας μας. Με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου κρίθηκε αναγκαία για το Πυροσβεστικό Σώμα η ομογενοποίηση και των 4.000 Π.Π.Υ, με άμεση αναγκαιότητα την μονιμοποίηση των 2.240 Π.Π.Υ. που έχουν τα τυπικά προσόντα του Ν.3938/2011 πριν την ολοκλήρωση της Πενταετίας.
Η απόφαση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα που απαιτείται από τον Ν.4249/2014 παρ.1 για να πραγματοποιηθεί η μονιμοποίηση πριν την ολοκλήρωση της 5ετίας των Π.Π.Υ.
Παρ.1 Νόμου 4249/2014: «Η ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης των προηγούμενων εδαφίων στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό δύναται να γίνει και πριν από τη συμπλήρωση της πενταετίας υπό τους όρους του παρόντος, εφόσον τούτο επιβάλλεται από τις υπηρεσιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος και σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 (ν. 4093/2012, Α' 222, όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4127/2013, Α' 50). Υποβολή αιτήσεων ένταξης κατά τα ανωτέρω είναι δυνατή κατόπιν έκδοσης απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, μετά από σχετική γνώμη του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος.»
Καταληκτικός παράγοντας όμως για την μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. πριν την λήξη της 5ετίας, είναι να βρεθούν και να διατεθούν οι απαιτούμενες πιστώσεις. Στην σχετική ενημέρωση που έγινε από τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών για το θέμα αυτό, έγινε γνωστό ότι στον κρατικό προϋπολογισμό του έτους 2016 δεν έχουν προβλεφθεί πιστώσεις.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
                                  Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς,
                                        Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
        Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Αλέξανδρος                                      Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                                       Τηλ: 6945956027

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ενημέρωση Μελών της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π

Αριθ. Πρωτ:1109                                              Αθήνα: 03.12.2015
Αρ. Σελίδων:2
                                                                      Προς: Σωματεία Μέλη
                  Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
    Με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας μας προς τον Πρωθυπουργό, αρκετοί Βουλευτές στους οποίους την είχαμε κοινοποιήσει, ανταποκρίθηκαν και επικοινώνησαν με την Ομοσπονδία μας ζητώντας να ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενο της καταγγελίας και την παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί.
πολακης            τσουκαλα 1

   Η Ομοσπονδία μας, είτε στις επικοινωνίες που πραγματοποιήθηκαν είτε στις συναντήσεις που κλήθηκε να παραβρεθεί για τον παραπάνω λόγο, την Πέμπτη 26/11 και Παρασκευή 27/11 εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την στάση της πολιτικής Ηγεσίας να πραγματοποιεί επιλεκτικά συναντήσεις με μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα προκειμένου να διαπραγματευτούν τα προβλήματα του κλάδου μας και που εντελώς <τυχαία> είναι αυτά που κατ’ εξακολούθηση διαχρονικά διαφοροποιούνταν και υπονόμευαν τα συμφέροντα του κλάδου μας προτάσσοντας το προσωπικό όφελος και την προβολή τους.
    Αποτέλεσμα όλου αυτού του επικοινωνιακού <αχταρμά> ήταν η Πολιτική Ηγεσία να παρουσιάσει ως πρόβλημα για την επίλυση των ζητημάτων μας τις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν από τους άλλους μη εξουσιοδοτημένους φορείς, απαξιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις θέσεις που εξέφρασε η Ομοσπονδία μας, ως η πλέον αντιπροσωπευτική Οργάνωση Π.Π.Υ. και Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
    Η θέση της Ομοσπονδίας μας, ότι για να υπάρχουν ανιδιοτελείς προθέσεις και όχι τακτικές για να περνάει άσκοπα ο χρόνος και να οδηγούνται σκόπιμα οι συζητήσεις σε αδιέξοδο, θα έπρεπε οι συναντήσεις αυτές να γίνονται είτε με όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία είτε με τις αντιπροσωπευτικότερες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και όχι επιλεκτικά με μέρος αυτών βρήκε σύμφωνους όλους τους συνομιλητές μας.
  Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για της τρέχουσες εξελίξεις επί των εργασιακών μας ζητημάτων.
                                 Με εκτίμηση,
                          Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
     Ο Πρόεδρος                                Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος            Βλαχογεώργος Αλέξανδρος
   Τηλ: 6974709262                                 Τηλ: 6972624450

Ενημέρωση Μελών από το Σωματείου Πύργου Ηλείας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ                                                                  ΠΥΡΓΟΣ 01/ 12/2015   
Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΕΔΡΑ : ΠΥΡΓΟΣ
Δ/ΝΣΗ : ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 99 (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ) Τ.Κ 27100 .                                                          ΑΡ.ΠΡΩΤ : 15/2015
Αριθμ. Αποφ. Πρωτοδικειου Πυργου 243/2011 Τηλ.Προεδρου 6945904847
                            
                                                         
Χωρίς τίτλο

                                                                                                        ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Συνάδελφοι, το Σωματείο μας πραγματοποίησε την Γενική Συνέλευση την Κυριακή 29 Νοεμβρίου , στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Πύργου και ώρα 18: 00 μ..μ.
Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν ικανοποιητική και όπως σας είχαμε ενημερώσει στην Γ.Σ. παραβρέθηκαν και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ,της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π ο κ. Βλαχογεώργος Αλέξανδρος , Αναπλ.Γεν. Γραμματέας και ο κ. Κοτσιώνης Φώτιος, ως Μέλος .

Έγινε εκτενής διαλογική συζήτηση πάνω σε θέματα που μας απασχολούν και μας προβληματίζουν.
Εκφράστηκαν απορίες και σχόλια για τις διάφορες ενέργειες που έχουν γίνει αλλά και για όσα προγραμματίζονται να γίνουν.
Συνάδελφοι ,δεδομένου ότι πλησιάζει το τέλος της πενταετούς θητείας μας και τίποτα δεν είναι μόνιμο θα πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι για ένα κοινό σκοπό.
Ακόμα και αν χρειαστεί να κατεβούμε σε πορεία για να μη χάσουμε , αλλιώς θα χάσουμε και όσα μέχρι τώρα έχουμε κατακτήσει.
ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Επιστολή στον Πρωθυπουργό από το Σωματείο Σάμου-Ικαρίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. ΕΔΡΑ ΣΑΜΟΣ Οδός: Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου Πέτρου Δημητρίου Αριθμός 2 Τ.Κ 83100 Σάμος ΑΦΜ 997967397 ΤΗΛ.6944125971 22730-28010 FAX:2117701150 e-mail:sopipidisi2004@yahoo.gr
ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(αριθμ. Απόφ.132/2004 Μονομελούς πρωτοδικείου Σάμου ΣΩΜΑΤΕΙΟ 545)
Αριθ. Πρωτ : 54                                                          Σάμος,01 Δεκεμβρίου 2015
Αρ. Σελίδων : 3
Προς
1) Αξιότιμο κ. Αλέξη Τσίπρα
Πρωθυπουργό της Ελλάδας
2)Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
Κ,Τόσκα Νικόλαο
3) Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
Κ,Καπάκη Ιωάννη
Κοιν/ση
1) Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου
2) ΠΟΠΥΣΥΠ
                      Θέμα: «Καμία Ελπίδα»
Αγαπητέ συναγωνιστή Αλέξη,
(Θα μας επιτρέψεις να σε αποκαλούμε έτσι,καθώς στις πορείες ήμασταν μαζί για χρόνια…)
Αγαπητέ Συναγωνιστή, δυστυχώς, από την αρχή του τρέχοντος έτους, που ανέλαβες τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν έχει γίνει απολύτως ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ στο εργασιακό μας ζήτημα.
Ήμασταν στους δρόμους μαζί όλα αυτά τα χρόνια αλλά δυστυχώς τα λόγια σου τώρα που ήρθες στην κατάλληλη θέση τα ξέχασες! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι προκειμένου να ασχοληθείς με τη σωτηρία της χώρας, έχεις θέσει κάποιες προτεραιότητες και απλά έχεις αφήσει κάποια άλλα ζητήματα για αργότερα… Ωστόσο, αυτό το αργότερα έχει φτάσει ήδη και πολύ πιθανώς ο χρόνος πλέον να μην είναι αρκετός για να γίνουν όσα πρέπει για το Πυροσβεστικό Σώμα.
   Η τωρινή πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, υπό τους κ. κ. Τόσκα και Καπάκη, δεν βοηθά καθόλου να εξαλειφθούν τα σοβαρά προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος. Η συμπεριφορά τους, αντίθετα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απαξιωτική καθώς αρνούνται να δεχθούν να συναντήσουν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, που εκπροσωπεί νόμιμα 31 Πρωτοβάθμια Σωματεία.
   Επιπλέον, θα θεωρούσε κανείς φυσικό να έχουν ενημερώσει τον Πρωθυπουργό ότι οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, μαζί με τους συμβασιούχους, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και δίνουμε καθημερινά μάχη με κάθε τρόπο για να κάνουμε εσένα και όλη τη χώρα μας υπερήφανη. Για τους ανθρώπους που σώζουμε, για τις περιουσίες των Ελλήνων που προφυλάσσουμε, για το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει τους τελευταίους μήνες να φροντίσουμε για τους πρόσφυγες, που έρχονται στη χώρα μας από την Τουρκία…
   Ελπίζω να καταλαβαίνετε όλοι εσείς ότι κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο να μην επιστρέψουμε στα σπίτια μας. Ότι όταν φεύγουμε το πρωί για τη δική μας δουλειά, αποχαιρετάμε τα παιδιά μας σαν να είναι η τελευταία φορά που θα μπορέσουμε να τα δούμε και να τα αγκαλιάσουμε. Γιατί, αγαπητέ συναγωνιστή Αλέξη, δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρουμε να γυρίσουμε σε αυτά το βράδυ, αν θα είμαστε εκεί να τα αγκαλιάσουμε πριν να κοιμηθούν και να τους πούμε πόσο τα αγαπάμε…
   Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες, μας έχουν φέρει αντιμέτωπους με μια τραγική κατάσταση, που κανείς μας δεν έχει βιώσει στο παρελθόν... Παιδιά μούσκεμα από τη θάλασσα που τα ξέβρασε στις ακτές μας, αφυδατωμένα και ξυπόλητα μέσα σε δύσβατα μονοπάτια και απόκρημνα βράχια.. Μάνες που κουβαλούν βρέφη – ακόμα και νεογέννητα – στην αγκαλιά τους χωρίς να μπορούν ούτε καν να τους γάλα για να τα ηρεμήσουν… Άντρες, που μέσα στην απελπισία τους, μας κάνουν επίθεση για να πάρουν λίγο νερό από το σακίδιο που κουβαλάμε πάνω μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη δίψα μας, όταν μας στέλνουν για επείγουσα διάσωση στο βουνό με 40 βαθμούς θερμοκρασία… Μια διάσωση που ενώ μας ενημερώνουν ότι αφορά 5 άτομα, εμείς ξαφνικά βρίσκουμε 150 ανθρώπους σε άθλια κατάσταση να εκλιπαρούν να τους βοηθήσουμε…
Αγαπητέ συναγωνιστή Αλέξη,
Οι στολές που μας δόθηκαν να φοράμε ως πυροσβέστες το 2012 είναι μπαλωμένες και φθαρμένες… Εμείς όμως συνεχίζουμε να τις τιμάμε! Συνεχίζουμε και δίνουμε όλη μας την ψυχή για να βρισκόμαστε εκεί που μας χρειάζονται κάθε φορά! Συνεχίζουμε να προστατεύουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο!
Αγαπητέ συναγωνιστή Αλέξη,
Με αυτή την επιστολή, ερχόμαστε να σε ενημερώσουμε ότι οι Θεσμικοί σου Λειτουργοί ποδοπατούν τους Θεσμούς! Αρνούνται να πράξουν το δικό τους καθήκον, που είναι να μεριμνούν για να λειτουργούν σωστά οι Υπηρεσίες αυτής της χώρας! Είναι σε όλους εμάς προφανές, ότι με τη στάση τους αυτή, προσπαθούν με δόλο να «ροκανίσουν» πολύτιμο πολιτικό χρόνο, ο οποίος μετράει αντίστροφα και σε βάρος μας.
   Οι κ. κ. Τόσκας και Καπάκης, ουδεμία πρόθεση έχουν να δώσουν λύση όχι μόνο στα δικά μας αιτήματα (που θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ οικονομικό κόστος) αλλά ούτε καν στα απλά και στοιχειώδη ζητήματα, για τα οποία εσύ ο ίδιος προεκλογικά είχες προσωπικά δεσμευτεί ότι θα επιλύσεις. Και βέβαια, καμία πρόβλεψη δεν έχουν κάνει για όλα τα υπόλοιπα στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2016. Ο κ. Τόσκας, μάλιστα, αρνείται να μας συναντήσει για να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα, τη στιγμή που έχει κάνει ήδη συνάντηση με την Ένωση Αξιωματικών του Π.Σ. και με την Ομοσπονδία των Μόνιμων Πυροσβεστών.
Αγαπητέ συναγωνιστή Αλέξη,
Αναλαμβάνουμε εμείς, λοιπόν, ΚΑΙ αυτό το καθήκον και σε ενημερώνουμε, αντί των Θεσμικών σου Λειτουργών για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και τους συμβασιούχους πυροσβέστες.
1. Ομογενοποίηση Π.Π.Υ με το Μόνιμο προσωπικό
2. Καθηκοντολόγιο – Ωράριο εργασίας Π.Π.Υ.
3. Άδειες
4. Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας - Μ.Α.Π.
5. Αποκατάσταση των υπόλοιπων επιλαχόντων
6. Ένταξη στον πίνακα επιλαχόντων των Συμβασιούχων προσλαμβανόμενων 2009
7. Ανανέωση και στήριξη του θεσμού των Συμβασιούχων Πυροσβεστών με επιπλέον μήνες εργασίας.
    Δεν ζητάμε να έρθετε μαζί μας στις επικίνδυνες αποστολές υπό αντίξοες συνθήκες, που μας στέλνει η Υπηρεσία μας!
Δεν ζητάμε να κοιτάξετε εσείς στα μάτια τους χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες, που – αν γλιτώσουν τον πνιγμό στα σκοτεινά νερά του Αιγαίου -, αναζητούν από εμάς λίγη ελπίδα και βοήθεια για να επιζήσουν!
Αυτό που ζητάμε είναι να σταθείτε πλάι μας, για να κάνουμε ΕΜΕΙΣ το καθήκον μας!
             - ο -                                                          - ο -
       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ                        ΛΙΟΝΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ