Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Επιστολή στον Πρωθυπουργό από το Σωματείο Σάμου-Ικαρίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. ΕΔΡΑ ΣΑΜΟΣ Οδός: Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου Πέτρου Δημητρίου Αριθμός 2 Τ.Κ 83100 Σάμος ΑΦΜ 997967397 ΤΗΛ.6944125971 22730-28010 FAX:2117701150 e-mail:sopipidisi2004@yahoo.gr
ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(αριθμ. Απόφ.132/2004 Μονομελούς πρωτοδικείου Σάμου ΣΩΜΑΤΕΙΟ 545)
Αριθ. Πρωτ : 54                                                          Σάμος,01 Δεκεμβρίου 2015
Αρ. Σελίδων : 3
Προς
1) Αξιότιμο κ. Αλέξη Τσίπρα
Πρωθυπουργό της Ελλάδας
2)Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
Κ,Τόσκα Νικόλαο
3) Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
Κ,Καπάκη Ιωάννη
Κοιν/ση
1) Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου
2) ΠΟΠΥΣΥΠ
                      Θέμα: «Καμία Ελπίδα»
Αγαπητέ συναγωνιστή Αλέξη,
(Θα μας επιτρέψεις να σε αποκαλούμε έτσι,καθώς στις πορείες ήμασταν μαζί για χρόνια…)
Αγαπητέ Συναγωνιστή, δυστυχώς, από την αρχή του τρέχοντος έτους, που ανέλαβες τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν έχει γίνει απολύτως ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ στο εργασιακό μας ζήτημα.
Ήμασταν στους δρόμους μαζί όλα αυτά τα χρόνια αλλά δυστυχώς τα λόγια σου τώρα που ήρθες στην κατάλληλη θέση τα ξέχασες! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι προκειμένου να ασχοληθείς με τη σωτηρία της χώρας, έχεις θέσει κάποιες προτεραιότητες και απλά έχεις αφήσει κάποια άλλα ζητήματα για αργότερα… Ωστόσο, αυτό το αργότερα έχει φτάσει ήδη και πολύ πιθανώς ο χρόνος πλέον να μην είναι αρκετός για να γίνουν όσα πρέπει για το Πυροσβεστικό Σώμα.
   Η τωρινή πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, υπό τους κ. κ. Τόσκα και Καπάκη, δεν βοηθά καθόλου να εξαλειφθούν τα σοβαρά προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος. Η συμπεριφορά τους, αντίθετα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απαξιωτική καθώς αρνούνται να δεχθούν να συναντήσουν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, που εκπροσωπεί νόμιμα 31 Πρωτοβάθμια Σωματεία.
   Επιπλέον, θα θεωρούσε κανείς φυσικό να έχουν ενημερώσει τον Πρωθυπουργό ότι οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, μαζί με τους συμβασιούχους, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και δίνουμε καθημερινά μάχη με κάθε τρόπο για να κάνουμε εσένα και όλη τη χώρα μας υπερήφανη. Για τους ανθρώπους που σώζουμε, για τις περιουσίες των Ελλήνων που προφυλάσσουμε, για το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει τους τελευταίους μήνες να φροντίσουμε για τους πρόσφυγες, που έρχονται στη χώρα μας από την Τουρκία…
   Ελπίζω να καταλαβαίνετε όλοι εσείς ότι κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο να μην επιστρέψουμε στα σπίτια μας. Ότι όταν φεύγουμε το πρωί για τη δική μας δουλειά, αποχαιρετάμε τα παιδιά μας σαν να είναι η τελευταία φορά που θα μπορέσουμε να τα δούμε και να τα αγκαλιάσουμε. Γιατί, αγαπητέ συναγωνιστή Αλέξη, δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρουμε να γυρίσουμε σε αυτά το βράδυ, αν θα είμαστε εκεί να τα αγκαλιάσουμε πριν να κοιμηθούν και να τους πούμε πόσο τα αγαπάμε…
   Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες, μας έχουν φέρει αντιμέτωπους με μια τραγική κατάσταση, που κανείς μας δεν έχει βιώσει στο παρελθόν... Παιδιά μούσκεμα από τη θάλασσα που τα ξέβρασε στις ακτές μας, αφυδατωμένα και ξυπόλητα μέσα σε δύσβατα μονοπάτια και απόκρημνα βράχια.. Μάνες που κουβαλούν βρέφη – ακόμα και νεογέννητα – στην αγκαλιά τους χωρίς να μπορούν ούτε καν να τους γάλα για να τα ηρεμήσουν… Άντρες, που μέσα στην απελπισία τους, μας κάνουν επίθεση για να πάρουν λίγο νερό από το σακίδιο που κουβαλάμε πάνω μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη δίψα μας, όταν μας στέλνουν για επείγουσα διάσωση στο βουνό με 40 βαθμούς θερμοκρασία… Μια διάσωση που ενώ μας ενημερώνουν ότι αφορά 5 άτομα, εμείς ξαφνικά βρίσκουμε 150 ανθρώπους σε άθλια κατάσταση να εκλιπαρούν να τους βοηθήσουμε…
Αγαπητέ συναγωνιστή Αλέξη,
Οι στολές που μας δόθηκαν να φοράμε ως πυροσβέστες το 2012 είναι μπαλωμένες και φθαρμένες… Εμείς όμως συνεχίζουμε να τις τιμάμε! Συνεχίζουμε και δίνουμε όλη μας την ψυχή για να βρισκόμαστε εκεί που μας χρειάζονται κάθε φορά! Συνεχίζουμε να προστατεύουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο!
Αγαπητέ συναγωνιστή Αλέξη,
Με αυτή την επιστολή, ερχόμαστε να σε ενημερώσουμε ότι οι Θεσμικοί σου Λειτουργοί ποδοπατούν τους Θεσμούς! Αρνούνται να πράξουν το δικό τους καθήκον, που είναι να μεριμνούν για να λειτουργούν σωστά οι Υπηρεσίες αυτής της χώρας! Είναι σε όλους εμάς προφανές, ότι με τη στάση τους αυτή, προσπαθούν με δόλο να «ροκανίσουν» πολύτιμο πολιτικό χρόνο, ο οποίος μετράει αντίστροφα και σε βάρος μας.
   Οι κ. κ. Τόσκας και Καπάκης, ουδεμία πρόθεση έχουν να δώσουν λύση όχι μόνο στα δικά μας αιτήματα (που θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ οικονομικό κόστος) αλλά ούτε καν στα απλά και στοιχειώδη ζητήματα, για τα οποία εσύ ο ίδιος προεκλογικά είχες προσωπικά δεσμευτεί ότι θα επιλύσεις. Και βέβαια, καμία πρόβλεψη δεν έχουν κάνει για όλα τα υπόλοιπα στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2016. Ο κ. Τόσκας, μάλιστα, αρνείται να μας συναντήσει για να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα, τη στιγμή που έχει κάνει ήδη συνάντηση με την Ένωση Αξιωματικών του Π.Σ. και με την Ομοσπονδία των Μόνιμων Πυροσβεστών.
Αγαπητέ συναγωνιστή Αλέξη,
Αναλαμβάνουμε εμείς, λοιπόν, ΚΑΙ αυτό το καθήκον και σε ενημερώνουμε, αντί των Θεσμικών σου Λειτουργών για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και τους συμβασιούχους πυροσβέστες.
1. Ομογενοποίηση Π.Π.Υ με το Μόνιμο προσωπικό
2. Καθηκοντολόγιο – Ωράριο εργασίας Π.Π.Υ.
3. Άδειες
4. Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας - Μ.Α.Π.
5. Αποκατάσταση των υπόλοιπων επιλαχόντων
6. Ένταξη στον πίνακα επιλαχόντων των Συμβασιούχων προσλαμβανόμενων 2009
7. Ανανέωση και στήριξη του θεσμού των Συμβασιούχων Πυροσβεστών με επιπλέον μήνες εργασίας.
    Δεν ζητάμε να έρθετε μαζί μας στις επικίνδυνες αποστολές υπό αντίξοες συνθήκες, που μας στέλνει η Υπηρεσία μας!
Δεν ζητάμε να κοιτάξετε εσείς στα μάτια τους χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες, που – αν γλιτώσουν τον πνιγμό στα σκοτεινά νερά του Αιγαίου -, αναζητούν από εμάς λίγη ελπίδα και βοήθεια για να επιζήσουν!
Αυτό που ζητάμε είναι να σταθείτε πλάι μας, για να κάνουμε ΕΜΕΙΣ το καθήκον μας!
             - ο -                                                          - ο -
       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ                        ΛΙΟΝΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ