Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ερώτηση της Βουλευτή ΑΝΕΛ κας Ξουλίδου Σταυρούλας για το επίδομα Οδηγών

Συνάδελφοι,
Με το επισυναπτόμεο αρχείο σας ενημερώνουμε σχετικά με την ερώτηση της Βουλευτή Ξουλίδου Σταυρούλας προς τον Υπουργό Νικόλαο Βούτση για την απόδοση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος στους Οδηγούς Π.Π.Υ.
Ευχαριστούμε

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ενημέρωση Μελών σχετικά με το καθηκοντολόγιο των Π.Π.Υ.

Αριθ. Πρωτ : 1027                                          Αθήνα: 26.08.2015
Προς :
Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση Μελών »
Σε συνέχεια πολλών επικοινωνιών Συναδέλφων προς την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. σχετικά με τις πληροφορίες που διαρρέουν και αφορούν την εναρμόνιση των καθηκόντων των Π.Π.Υ. με αυτά των Μόνιμων Πυροσβεστών σας υπενθυμίζουμε και σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

• Με αποκλειστικές ενέργειες της Ομοσπονδίας μας κατά την ψήφιση του Ν.4249/2014 (Αναδιοργάνωση Π.Σ.) προστέθηκε η παρ. 5 στο άρθρο 98 σύμφωνα με την οποία: « 5. Τα καθήκοντα των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης εναρμονίζονται με αυτά του Πυροσβεστικού προσωπικού. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ορίζεται η έναρξη ισχύος της παρούσας διατάξεως και κάθε άλλο ζήτημα για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου».
• Στην συνέχεια, με απόφαση του Αρχηγού Π.Σ. (επισυναπτόμενο) συγκροτήθηκε επιτροπή με θέμα «Συγκρότηση Επιτροπής για την εναρμόνιση των καθηκόντων των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης με αυτά του Πυροσβεστικού προσωπικού» στις εργασίες της οποίας από την μεριά των Π.Π.Υ. συμμετείχε αποκλειστικά και μόνο η Ομοσπονδία μας.
Έργο της ανωτέρω Επιτροπής ήταν η συλλογή, η επεξεργασία και η υποβολή προτάσεων, σχετικά με την κατάρτιση προεδρικού διατάγματος για την εναρμόνιση των καθηκόντων των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης με αυτά του Πυροσβεστικού Προσωπικού.
• Αποτέλεσμα των εργασιών της Επιτροπής, μετά και την κατάθεση του σχετικού υπομνήματος (επισυναπτόμενο) από την Ομοσπονδία μας, ήταν να καταρτιστεί σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο οποίο να ορίζεται η πλήρης εναρμόνιση των καθηκόντων των Π.Π.Υ. με αυτά του μόνιμου Πυροσβεστικού προσωπικού και η προώθησή του για υλοποίηση στο Υπουργείο Προ.Πο.
• Έκτοτε, εκ νέου από την Ομοσπονδία μας σε όλες τις συναντήσεις αλλά και των Σωματείων Μελών της, τόσο στις συναντήσεις τους αλλά και στην περιοδεία του Αρχηγού, του Υπουργού και του Γ. Γραμματέα ανά την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται ενέργειες για την προώθηση προς υλοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
• Την παρούσα χρονική στιγμή, βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων και ενεργειών του Υπουργείου Προ,Πο. για την διευθέτηση του σημαντικότατου αυτού αιτήματός μας.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος
Τηλ. : 6974709262
Ο Γεν. Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ. : 6986131046

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ενημέρωση Μελών Για Τακτοποίηση Συνδρομών 2015

Αριθ. Πρωτ. : 1026
Αθήνα: 21.08.2015
Προς :
Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: “Ενημέρωση Μελών Για Τακτοποίηση Συνδρομών 2015”
Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια των επιστολών μας με Αρ. Πρωτοκ. 748 // 11.03.2015 και 918 // 05.06.2015 όπου εγκαίρως και επανειλημμένα σας ενημερώσαμε για την καταβολή των Συνδρομών έτους 2015, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε/ γνωστοποιήσουμε πως τα Σωματεία τα οποία είχαν πραγματοποιήσει συνδικαλιστική παρακράτηση από τον Φεβρουάριο, υποχρεούνταν με απόφαση του Δ.Σ. να καταβάλλουν τη μισή συνδρομή τους, ήτοι έξι (6) ευρώ κατά άτομο, μέχρι και 30.06.2015, ημερομηνία που αναφέρεται στο καταστατικό.
Η αποπληρωμή του υπολοίπου της συνδρομής τους, καθώς επίσης και η αποπληρωμή των συνδρομών των Σωματείων που δεν έχουν κάνει συνδικαλιστική παρακράτηση, θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 10.09.2015, καθώς αποτελεί την ημερομηνία που δόθηκε με απόφαση Δ.Σ. προς εξόφληση για όλα τα Σωματεία της Ομοσπονδίας.
Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως για τα Σωματεία που δεν θα τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, με απόφαση Δ.Σ. υφίσταται η υποχρέωση εφαρμογής των διατάξεων του καταστατικού ( άρθρο 6 & παρ.2 ) και των αποφάσεων του Δ.Σ. ( αποκλεισμός από συνεδριάσεις οργάνων, Ταμείο Αλληλοβοήθειας κ.α. ).
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262

Ο Γεν. Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6986131046

Ενημέρωση Μελών Για Απόλυση Υπαλλήλου Ομοσπονδίας

Αριθ. Πρωτ: 1019
Αθήνα: 21.08.2015
Προς :
Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: “Ενημέρωση Μελών Για Απόλυση Υπαλλήλου Ομοσπονδίας”
Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια των πολλαπλών ενημερώσεων και επικοινωνιών μας για την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ομοσπονδία που παρεμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της αλλά και την έγκαιρη καταβολή των μισθοδοσιών προς την υπάλληλο της Ομοσπονδίας μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αναγκαστήκαμε να προβούμε στην απόλυσή της η οποία πραγματοποιήθηκε στις 03.08.2015.
Η μη καταβολή των επιχορηγήσεων από τον ΟΑΕΔ, γεγονός που σας είναι γνωστό εδώ και μήνες, αλλά ταυτόχρονα και η μη καταβολή των συνδρομών από τα Σωματεία - Μέλη της Ομοσπονδίας παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας, μάς ανάγκασαν να διακόψουμε τη συνεργασία που είχαμε με την υπάλληλό μας καθώς ήδη της οφείλουμε δεδουλευμένες μισθοδοσίες μηνών και όσο περούσε ο καιρός το ποσό της οφειλής μας θα μεγάλωνε.
Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, πώς παρά το ότι σε λίγες ημέρες η υπάλληλος θα έκλεινε ένα έτος στην Ομοσπονδία και θα έπρεπε με την απόλυση να της καταβληθούν 2 μικτοί μισθοί ως αποζημίωση σύμφωνα με το νόμο, προτίμησε και η ίδια να απολυθεί πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος ώστε να μην χρειαστεί να αξιώσει τα χρήματα της αποζημίωσης, γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αλλά και το γεγονός ότι η αποζημίωση δεν επιδοτείται εξ΄ολοκλήρου από τον ΟΑΕΔ.
Με την απώλεια αυτή, κατάφεραν εν μέρει ορισμένοι να υπολειτουργεί η Ομοσπονδία. Ωστόσο, να είστε βέβαιοι ότι η Ομοσπονδία θα παλέψει για να λειτουργήσει και πάλι όπως πρέπει και πως το έργο της θα συνεχιστεί, αποδίδοντας και ευθύνες για την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει στους ιθύνοντες.
Λόγω της απόλυσης της υπαλλήλου, παρακαλούμε να μην στέλνονται φαξ στο γραφείο καθώς δεν μπορεί να τα λάβει κανείς Οι επικοινωνίες θα γίνονται είτε με mail, είτε τηλεφωνικώς με το Προεδρείο για οτιδήποτε χρειάζεστε.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος 
Τηλ: 6974709262
Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Βλαχογεώργος Γ. Αλέξανδρος
Τηλ: 6972624450

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Απόφαση Υφυπ. Προ. Πο σχετικά με τη χρήση βοηθητικών οχημάτων Π.Σ.

Συνάδελφοι,
επισυνάπτουμε προς ενημέρωση σας την απόφαση του Υφυπουργού Προ.Πο 01/03/2010 σχετικά με την κυκλοφορία και χρήση βοηθητικών οχημάτων του Π.Σ.

Υποχρεώσεις οδηγών κρατικών αυτοκινήτων

Συνάδελφοι,
σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωση σας, την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με τις υποχρεώσεις των οδηγών κρατικών αυτοκινήτων.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Ερώτηση της Βουλευτή Χαράς Καφαντάρη



Ενημέρωση Μελών 07-08-2015

Αριθ. Πρωτ : 1012                                                                          Αθήνα: 07.08.2015

                                                                                                          Προς : Σωματεία Μέλη
Θέμα: « Ενημέρωση Μελών»
  
1) Από την μισθοδοσία των Συναδέλφων μηνός Ιουλίου, η οποία θα μας καταβληθεί στις 10-08-2015, θα πραγματοποιηθεί και η συνδικαλιστική παρακράτηση από τα Σωματεία που έχουν επιλέξει να εισπράττουν τις συνδρομές των Μελών τους με αυτόν τον τρόπο.
     Έτσι, αν Συνάδελφοι δουν να τους πιστώνονται λιγότερα χρήματα στον λογαριασμό τους, θα οφείλεται στην καταβολή της συνδρομής τους προς τα Σωματεία τους.
   Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του Δ/Σ της Ομοσπονδίας μας, τα Σωματεία υποχρεούνται να αποδώσουν την συνδρομή τους προς την Ομοσπονδία το αργότερο έως 10-9-2015.
2) Οι καταστάσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων των νυχτερινών, εξαιρέσιμων και εκτός έδρας των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, έχουν σταλεί εδώ και 4 περίπου μήνες από το αρμόδιο τμήμα του Α.Π.Σ. Η χρονική στιγμή που θα γίνει η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων, εξαρτάται από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών.
    Με εκτίμηση,
                                                                  Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
         Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Αλέξανδρος                                                                  Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
     Τηλ: 6974709262                                                                         Τηλ: 6986131046

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ενημέρωση Μελών - Ορθή Επανάληψη ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ (ΠΑΡ.3)

Αριθ. Πρωτ : 1011
Αθήνα: 03/08/2015
Θέμα: « Ενημέρωση Μελών»
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ (ΠΑΡ.3)
φωτογραφία
Το Σάββατο 01-08-2015 μετά από πρόσκληση του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Αναστάσιου Μαυρόπουλου, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη σύσκεψη στο γραφείο του με αντικείμενο συζήτησης τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.
Υπενθυμίζουμε ότι η Πολιτική Ηγεσία, στο διάστημα που έχει προηγηθεί από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της έως και σήμερα, είτε σε προγραμματισμένες μας συναντήσεις είτε στις κατά τόπους Υπηρεσίες που βρέθηκαν ανά την Ελλάδα, είχαν θέσει ως προαπαιτούμενο για τον προγραμματισμό υλοποίησης των δεσμεύσεών τους απέναντί μας, την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και εταίρων η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη έως τις 30-6-2015.
Την παρούσα χρονική στιγμή, όπως μας ενημέρωσε, παρόλο που χρειάστηκε παραπάνω χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και με τις γνωστές σε όλους μας απρόσμενες εξελίξεις, έχει δοθεί εντολή στο αρχηγείο του Π.Σ. αλλά και σε υπηρεσίες του Υπουργείου Προ.Πο. να αξιολογήσουν και να καταγράψουν όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τα ζητήματα που μας απασχολούν (τρόπος επίλυσης, μέγεθος δαπανών, ποια δεν επιφέρουν δαπάνη κ.λ.π.) ώστε να είναι έτοιμοι για την υλοποίησή τους, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
1) Ομογενοποίηση Προσωπικού
Ο κ. Γενικός μας ενημέρωσε ότι παραμένει προτεραιότητα και ισχύει η προεκλογική δέσμευση του Υπουργείου, η μονιμοποίηση αρχικά όσων έχουν τα προσόντα του Ν.3938/2011 (2240 άτομα) εφόσον βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται.Για τους υπόλοιπους αρχικά θα αναζητηθεί η καλύτερη λύση αναλόγως με τα χρήματα που θα είναι διαθέσιμα εκείνη την στιγμή. Το χρονοδιάγραμμα μας απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από το πότε θα διατεθούν τα χρήματα που απαιτούνται, παρουσιάζοντάς μας παράλληλα και σχετικό έγγραφο με τις βασικότερες ανάγκες και προτεραιότητες του Υπουργείου.
Στο σχετικό έγγραφο, το οποίο εστάλη στα συναρμόδια Υπουργεία και παρουσίασε και εμάς για τον προγραμματισμό των βασικότερων αναγκών του Υπουργείου στο μεσοπρόθεσμο διάστημα 2016-2019, αναφέρεται ότι στις ανάγκες του Υπουργείου είναι η μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. και τα χρήματα που απαιτούνται,(12.000.000 περίπου για τα 2240 άτομα ) και (21.000.000 περίπου για όλους τους Π.Π.Υ) αλλά και η πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για κάθε αντιπυρική περίοδο.
2) Συμβασιούχοι Πυροσβέστες
Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία και η καταγραφή των αναγκών του Π.Σ. για την επαναπρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών τα επόμενα χρόνια. Όσον αφορά την διαδικασία που θα ακολουθήσουν, μας ενημέρωσε ότι δεν έχουν καταλήξει ακόμα αλλά είτε γίνει με προκήρυξη είτε με ανανέωση του προηγούμενου Π.Δ. δεν θα χάσουν την δουλειά τους οι παλιοί Συμβασιούχοι Πυροσβέστες. Επισήμως η διαδικασία θα ξεκινήσει μετά την αντιπυρική περίοδο.

3) Επιλαχόντες Πυροσβέστες
Προχωράνε κανονικά οι διαδικασίες πρόσληψης των 231 επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. Σχετικά με την πρόσληψη των υπολοίπων πέραν των 230 παρουσιάζονται σημαντικές δυσκολίες, γιατί σε κάθε περίπτωση χρειάζεται αύξηση της οργανικής δύναμης του Π.Σ. κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτήν την περίοδο. Ωστόσο αναμένεται να εξετασθεί κάθε δυνατή λύση.

4) Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό
Στο ζήτημα αυτό μας ανέφερε, ότι χρειάζεται συνεννόηση και με τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία και πως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ένταξή μας στην κατηγορία αυτή, θα ξεκινήσει μαζί με τον εξορθολογισμό και αξιολόγηση όλων των υπολοίπων υπό ένταξη επαγγελμάτων και όχι ξεχωριστά μόνο για εμάς
5) Ένταξη στην λίστα επιλαχόντων των Συναδέλφων Συμβασιούχων 2008 και 2009.
Για το ζήτημα μας αυτό παρόλο όπως μας ανέφερε το βλέπει θετικά και παρόλο που δεν κοστίζει τίποτα έως σήμερα δεν έχουν γίνει ενέργειες για την ένταξη τους λόγο των πολλών υποχρεώσεων που προέκυψαν και του μεγάλου χρονικού περιθωρίου που έχουμε αφού δεν υπάρχει κίνδυνος να πληγούν ή να ωφεληθούν άμεσα για την καθυστέρηση αυτή από κάποια εξέλιξη.
Στο άμεσο επόμενο διάστημα συμφωνήθηκε νέα καθοριστική συνάντησή μας, η οποία αναμένεται να σηματοδοτήσει τις μετέπειτα κινήσεις και ενέργειές μας.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
Σημείωση: Ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε από την εσφαλμένη μας διατύπωση στην παρ.3.

Με εκτίμηση,
                                                           Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
                Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Αναπ. Γεν.Γραμματέας
     Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                          Βλαχογεώργος Γ. Αλέξανδρος
            Τηλ.6974 709260                                                                         Τηλ: 6972 624450

Ενημέρωση Μελών 03-08-2015


Αριθ. Πρωτ : 1011                                                                Αθήνα: 03/08/2015
Αρ. Σελίδων : 2 
                                                                                               Προς : Σωματεία Μέλη

Θέμα: « Ενημέρωση Μελών»
Το Σάββατο 01-08-2015 μετά από πρόσκληση του Γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Αναστάσιου Μαυρόπουλου, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη σύσκεψη στο γραφείο του με αντικείμενο συζήτησης τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.
Υπενθυμίζουμε ότι η Πολιτική Ηγεσία, στο διάστημα που έχει προηγηθεί από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της έως και σήμερα, είτε σε προγραμματισμένες μας συναντήσεις είτε στις κατά τόπους Υπηρεσίες που βρέθηκαν ανά την Ελλάδα, είχαν θέσει ως προαπαιτούμενο για τον προγραμματισμό υλοποίησης των δεσμεύσεών τους απέναντί μας, την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και εταίρων η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη έως τις 30-6-2015.
Την παρούσα χρονική στιγμή, όπως μας ενημέρωσε, παρόλο που χρειάστηκε παραπάνω χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και με τις γνωστές σε όλους μας απρόσμενες εξελίξεις, έχει δοθεί εντολή στο αρχηγείο του Π.Σ. αλλά και σε υπηρεσίες του Υπουργείου Προ.Πο. να αξιολογήσουν και να καταγράψουν όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τα ζητήματα που μας απασχολούν (τρόπος επίλυσης, μέγεθος δαπανών, ποια δεν επιφέρουν δαπάνη κ.λ.π.) ώστε να είναι έτοιμοι για την υλοποίησή τους, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
  1. 1)Ομογενοποίηση προσωπικού.
Ο κ. Γενικός μας ενημέρωσε ότι παραμένει προτεραιότητα και ισχύει η προεκλογική δέσμευση του Υπουργείου, η μονιμοποίηση αρχικά όσων έχουν τα προσόντα του Ν.3938/2011 (2240 άτομα) εφόσον βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται.Για τους υπόλοιπους αρχικά θα αναζητηθεί η καλύτερη λύση αναλόγως με τα χρήματα που θα είναι διαθέσιμα εκείνη την στιγμή. Το χρονοδιάγραμμα μας απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από το πότε θα διατεθούν τα χρήματα που απαιτούνται, παρουσιάζοντάς μας παράλληλα και σχετικό έγγραφο με τις βασικότερες ανάγκες και προτεραιότητες του Υπουργείου.
Στο σχετικό έγγραφο, το οποίο εστάλη στα συναρμόδια Υπουργεία και παρουσίασε και εμάς για τον προγραμματισμό των βασικότερων αναγκών του Υπουργείου στο μεσοπρόθεσμο διάστημα 2016-2019, αναφέρεται ότι στις ανάγκες του Υπουργείου είναι η μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. και τα χρήματα που απαιτούνται,(12.000.000 περίπου για τα 2240 άτομα ) και (21.000.000 περίπου για όλους τους Π.Π.Υ) αλλά και η πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για κάθε αντιπυρική περίοδο.
  1. 2)Συμβασιούχοι Πυροσβέστες.
Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία και η καταγραφή των αναγκών του Π.Σ. για την επαναπρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών τα επόμενα χρόνια. Όσον αφορά την διαδικασία που θα ακολουθήσουν, μας ενημέρωσε ότι δεν έχουν καταλήξει ακόμα αλλά είτε γίνει με προκήρυξη είτε με ανανέωση του προηγούμενου Π.Δ. δεν θα χάσουν την δουλειά τους οι παλιοί Συμβασιούχοι Πυροσβέστες. Επισήμως η διαδικασία θα ξεκινήσει μετά την αντιπυρική περίοδο.
  1. 3)Επιλαχόντες Πυροσβέστες
     Έχουν παγώσει προς το παρόν οι διαδικασίες πρόσληψης των 230 περίπου       επιλαχόντων, λόγω των πολιτικών εξελίξεων και γεγονότων που προέκυψαν. Σχετικά με την πρόσληψη των υπολοίπων πέραν των 230 παρουσιάζονται σημαντικές δυσκολίες, γιατί σε κάθε περίπτωση χρειάζεται αύξηση της οργανικής δύναμης του Π.Σ. κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτήν την περίοδο. Ωστόσο αναμένεται να εξετασθεί κάθε δυνατή λύση.  
     4) Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό
   Στο ζήτημα αυτό μας ανέφερε, ότι χρειάζεται συνεννόηση και με τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία και πως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ένταξή μας στην κατηγορία αυτή, θα ξεκινήσει μαζί με τον εξορθολογισμό και αξιολόγηση όλων των υπολοίπων υπό ένταξη επαγγελμάτων και όχι ξεχωριστά μόνο για εμάς
  1. 5)Ένταξη στην λίστα επιλαχόντων των Συναδέλφων Συμβασιούχων 2008 και 2009.
Για το ζήτημα μας αυτό παρόλο όπως μας ανέφερε το βλέπει θετικά και παρόλο που δεν κοστίζει τίποτα έως σήμερα δεν έχουν γίνει ενέργειες για την ένταξη τους λόγο των πολλών υποχρεώσεων που προέκυψαν και του μεγάλου χρονικού περιθωρίου που έχουμε αφού δεν υπάρχει κίνδυνος να πληγούν ή να ωφεληθούν άμεσα για την καθυστέρηση αυτή από κάποια εξέλιξη.  
Στο άμεσο επόμενο διάστημα συμφωνήθηκε νέα καθοριστική συνάντησή μας, η οποία αναμένεται να σηματοδοτήσει τις μετέπειτα κινήσεις και ενέργειές μας.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
                                                       Με εκτίμηση,
                                              Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                         Βλαχογεώργος Γ. Αλέξανδρος
   Τηλ: 6974 709262                                                                              Τηλ: 6972 624450