Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ενημέρωση Μελών - Ορθή Επανάληψη ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ (ΠΑΡ.3)

Αριθ. Πρωτ : 1011
Αθήνα: 03/08/2015
Θέμα: « Ενημέρωση Μελών»
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ (ΠΑΡ.3)
φωτογραφία
Το Σάββατο 01-08-2015 μετά από πρόσκληση του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Αναστάσιου Μαυρόπουλου, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη σύσκεψη στο γραφείο του με αντικείμενο συζήτησης τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.
Υπενθυμίζουμε ότι η Πολιτική Ηγεσία, στο διάστημα που έχει προηγηθεί από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της έως και σήμερα, είτε σε προγραμματισμένες μας συναντήσεις είτε στις κατά τόπους Υπηρεσίες που βρέθηκαν ανά την Ελλάδα, είχαν θέσει ως προαπαιτούμενο για τον προγραμματισμό υλοποίησης των δεσμεύσεών τους απέναντί μας, την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και εταίρων η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη έως τις 30-6-2015.
Την παρούσα χρονική στιγμή, όπως μας ενημέρωσε, παρόλο που χρειάστηκε παραπάνω χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και με τις γνωστές σε όλους μας απρόσμενες εξελίξεις, έχει δοθεί εντολή στο αρχηγείο του Π.Σ. αλλά και σε υπηρεσίες του Υπουργείου Προ.Πο. να αξιολογήσουν και να καταγράψουν όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τα ζητήματα που μας απασχολούν (τρόπος επίλυσης, μέγεθος δαπανών, ποια δεν επιφέρουν δαπάνη κ.λ.π.) ώστε να είναι έτοιμοι για την υλοποίησή τους, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
1) Ομογενοποίηση Προσωπικού
Ο κ. Γενικός μας ενημέρωσε ότι παραμένει προτεραιότητα και ισχύει η προεκλογική δέσμευση του Υπουργείου, η μονιμοποίηση αρχικά όσων έχουν τα προσόντα του Ν.3938/2011 (2240 άτομα) εφόσον βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται.Για τους υπόλοιπους αρχικά θα αναζητηθεί η καλύτερη λύση αναλόγως με τα χρήματα που θα είναι διαθέσιμα εκείνη την στιγμή. Το χρονοδιάγραμμα μας απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από το πότε θα διατεθούν τα χρήματα που απαιτούνται, παρουσιάζοντάς μας παράλληλα και σχετικό έγγραφο με τις βασικότερες ανάγκες και προτεραιότητες του Υπουργείου.
Στο σχετικό έγγραφο, το οποίο εστάλη στα συναρμόδια Υπουργεία και παρουσίασε και εμάς για τον προγραμματισμό των βασικότερων αναγκών του Υπουργείου στο μεσοπρόθεσμο διάστημα 2016-2019, αναφέρεται ότι στις ανάγκες του Υπουργείου είναι η μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. και τα χρήματα που απαιτούνται,(12.000.000 περίπου για τα 2240 άτομα ) και (21.000.000 περίπου για όλους τους Π.Π.Υ) αλλά και η πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για κάθε αντιπυρική περίοδο.
2) Συμβασιούχοι Πυροσβέστες
Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία και η καταγραφή των αναγκών του Π.Σ. για την επαναπρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών τα επόμενα χρόνια. Όσον αφορά την διαδικασία που θα ακολουθήσουν, μας ενημέρωσε ότι δεν έχουν καταλήξει ακόμα αλλά είτε γίνει με προκήρυξη είτε με ανανέωση του προηγούμενου Π.Δ. δεν θα χάσουν την δουλειά τους οι παλιοί Συμβασιούχοι Πυροσβέστες. Επισήμως η διαδικασία θα ξεκινήσει μετά την αντιπυρική περίοδο.

3) Επιλαχόντες Πυροσβέστες
Προχωράνε κανονικά οι διαδικασίες πρόσληψης των 231 επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. Σχετικά με την πρόσληψη των υπολοίπων πέραν των 230 παρουσιάζονται σημαντικές δυσκολίες, γιατί σε κάθε περίπτωση χρειάζεται αύξηση της οργανικής δύναμης του Π.Σ. κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτήν την περίοδο. Ωστόσο αναμένεται να εξετασθεί κάθε δυνατή λύση.

4) Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό
Στο ζήτημα αυτό μας ανέφερε, ότι χρειάζεται συνεννόηση και με τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία και πως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ένταξή μας στην κατηγορία αυτή, θα ξεκινήσει μαζί με τον εξορθολογισμό και αξιολόγηση όλων των υπολοίπων υπό ένταξη επαγγελμάτων και όχι ξεχωριστά μόνο για εμάς
5) Ένταξη στην λίστα επιλαχόντων των Συναδέλφων Συμβασιούχων 2008 και 2009.
Για το ζήτημα μας αυτό παρόλο όπως μας ανέφερε το βλέπει θετικά και παρόλο που δεν κοστίζει τίποτα έως σήμερα δεν έχουν γίνει ενέργειες για την ένταξη τους λόγο των πολλών υποχρεώσεων που προέκυψαν και του μεγάλου χρονικού περιθωρίου που έχουμε αφού δεν υπάρχει κίνδυνος να πληγούν ή να ωφεληθούν άμεσα για την καθυστέρηση αυτή από κάποια εξέλιξη.
Στο άμεσο επόμενο διάστημα συμφωνήθηκε νέα καθοριστική συνάντησή μας, η οποία αναμένεται να σηματοδοτήσει τις μετέπειτα κινήσεις και ενέργειές μας.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
Σημείωση: Ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε από την εσφαλμένη μας διατύπωση στην παρ.3.

Με εκτίμηση,
                                                           Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
                Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Αναπ. Γεν.Γραμματέας
     Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                          Βλαχογεώργος Γ. Αλέξανδρος
            Τηλ.6974 709260                                                                         Τηλ: 6972 624450