Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση Μελών για εργασιακά ζητήματα και τις συναντήσεις της Ομοσπονδίας μας την τρέχουσα εβδομάδα

Αριθ. Πρωτ: 1056                                                            Αθήνα: 16.10.2015
Αρ. Σελίδων: 2
                                                                                        Προς : Σωματεία Μέλη  
                            Θέμα: «Ενημέρωση Μελών »
Η Oμοσπονδία μας την Πέμπτη 15/10 και Παρασκευή 16/10 πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Σταθάκη, τον Γ. Γραμματέα Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης και τον Αρχηγό του Π.Σ. για ενημέρωση και την προώθηση σημαντικών εργασιακών μας ζητημάτων, τα οποία χρήζουν άμεση επίλυση κατά προτεραιότητα αυτή την χρονική περίοδο.
Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε α) η πορεία ανανέωσης των Συμβασιούχων, β) η πρόσληψη των επιλαχόντων Π.Π.Υ. και γ) η έγκριση της δαπάνης που αφορά την μονιμοποίηση και των 4000 Π.Π.Υ.
Αναλυτικότερα σας ενημερώνουμε:                                          φωτογραφία 2
1) Όσον αφορά την συζήτηση στην Βουλή σχετικά με την έγκριση της δαπάνης για την Ομογενοποίηση του προσωπικού του Π.Σ, η οποία ήδη έχει συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό του Υπ. Προ.Πο με το υπ΄ Αριθμ. Πρωτ. 8001/1/9 - α΄ από 27-4-2015 Γ.Δ.Ο.Ε.Σ. στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019, τελικώς δεν συζητήθηκε όπως αναμενόταν και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.
2) Στην συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Υπ. Οικονομίας κ.Σταθάκη, τον ενημερώσαμε για την θέση της Ομοσπονδίας που αφορά την μονιμοποίηση και των 4000 Π.Π.Υ. και ζητήσαμε την διαμεσολάβηση και την παρέμβασή του για την έγκριση της δαπάνης και των 4000 Π.Π.Υ.
Από την μεριά του ο Υπουργός μας ανέφερε ότι το ζήτημα της ομογενοποίησης των Π.Π.Υ. είναι ευρύτερα γνωστό και έχει τεθεί αρκετές φορές σε συζητήσεις του Υπουργικού Συμβουλίου κατά το παρελθόν. Έχει αναγνωριστεί από τα σημαντικότερα ζητήματα που κατά προτεραιότητα θα πρέπει να επιλυθεί, γιατί πέρα από το δίκαιο του αιτήματός μας, δεν αφορά αποκλειστικά μόνο εμάς ως άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά είναι ζήτημα ευρύτερα κοινωνικό και η επίλυσή του θα επιφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη σε όλη την κοινωνία. Μας διαβεβαίωσε ότι θα μεσολαβήσει και θα μεταφέρει την άποψή του και στους άλλους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να βρεθούν τα χρήματα και να δοθεί οριστική λύση για όλους τους Π.Π.Υ.
Στην συνέχεια η Ομοσπονδία μας παραβρέθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με σκοπό την ενημέρωση των παραβρισκόμενων Βουλευτών για τα ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία μας. Σε όλους τους Βουλευτές που συναντήσαμε διανεμήθηκε το υπόμνημα με τις 5 βασικότερες προτάσεις της Ομοσπονδίας μας.
3) Η πορεία της ανανέωσης του Π.Δ. για την επαναπρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για τα επόμενα χρόνια συνεχίζεται κανονικά χωρίς εμπόδια προς το παρόν. Όσον αφορά την διάρκεια ισχύος αναμένεται να είναι για 3 χρόνια δηλ. έως και το 2018 έως 5 μήνες ανά έτος. Όπως μας ενημέρωσαν εξετάστηκε το ενδεχόμενο για περισσότερους μήνες απασχόλησης, άλλα τα οικονομικά περιθώρια αυτήν την περίοδο δεν το επιτρέπουν.
4) Για το θέμα της πρόσληψης των επιλαχόντων Π.Π.Υ. οι διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά και πιθανόν να έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και έως το τέλος Οκτωβρίου ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η πρόσληψή τους.
5) Την Παρασκευή 16/10 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου επιτελικού σχεδιασμού με αντικείμενο συζήτησης α) την έγκριση και υποβολή προτάσεων του Π.Σ σε επιχειρησιακά προγράμματα Ε.Σ.Π.Α την περίοδο 2014-2020 β) συζήτηση σχετικά με τον απαιτούμενο αριθμό Πυροσβεστών για την ασφαλή λειτουργία και επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησε ο ταμίας του Δ/Σ Γουρδουράκος Γεώργιος. Δόθηκε η έγκριση του Συμβουλίου για την συμμετοχή του Π.Σ σε προγράμματα 1) αγοράς Πυροσβεστικών και διασωστικών οχημάτων 2) επισκευές κτηριακών εγκαταστάσεων 3) αγοράς Πυροσβεστικών Πλοίων 4) αγορά εξοπλισμού επέμβασης σε πλημμύρες 5) αγορά διασωστικών λέμβων κ.α.

Συνάδελφοι,
Από την μεριά μας οφείλουμε να πράξουμε το καλύτερο δυνατόν για να πετύχουμε τους στόχους μας. Για τον λόγο αυτό προτρέπουμε τα Σωματεία να συνεχίσουν τις ενημερώσεις των κατά τόπους Βουλευτών σχετικά με όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν, χωρίς παρεκκλίσεις από τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας.
                                                                    Με εκτίμηση,
                                                               Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
          Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας
    Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                      Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
      Τηλ: 6974709262                                                                                           Τηλ: 6945956027