Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση Σωματείου Πυροσβεστών Δωδεκανήσου με βουλευτή κ. Γάκη Δημήτρη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΕΔΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΡΟΔΟΥ
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 28
ΡΟΔΟΣ 09/10/2015
Συνάντηση του Δημήτρη Γάκη με πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης στη Ρόδο

Με εκπροσώπους των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης (ΠΠΥ), συναντήθηκε σήμερα 09.10.15 στη Ρόδο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης.
Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των ΠΠΥ έθεσαν τα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν όσο αφορά στο εργασιακό τους καθεστώς και τα ειδικά προβλήματα του κλάδου στη νησιωτική περιφέρεια, με αφορμή τον νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο Δημήτρης Γάκης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη στελέχωση και την οικονομική στήριξη των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των δομών της πολιτικής προστασίας στη νησιωτική χώρα, καθώς και για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού προστασίας για έκτακτες καταστάσεις στο Νότιο Αιγαίο, με έδρα τη Ρόδο.
Τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου των ΠΠΥ τόσο στη δασοπροστασία όσο και στα αστικά συμβάντα. Η προστασία των δασών, ειδικά σε μια ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή όπως είναι η Ρόδος, απαιτεί την καθολική αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού της Πυροσβεστικής, αλλά και την αναβάθμιση και την ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής του ΠΣ. Δεν έχουμε σήμερα την πολυτέλεια να έχουμε πυροσβέστες μειωμένων αρμοδιοτήτων...
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο βουλευτής, «θεωρούμε ότι χρειάζεται ειδική μέριμνα σε θέματα συντονισμού των φορέων αλλά και της στελέχωσης του ΠΣ, στη βάση του απαιτητικού ρόλου της Πυροσβεστικής στην προστασία της περιβαλλοντικής και οικονομικής σταθερότητας των νησιών μας».

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΜΜΑΝΝΟΥΗΛ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ                                  ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΡΑΤΙΤΣΗΣ