Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. Σε Έγγραφο Ε.Π.Π.Υ.Ε.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/05.02.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37 - Τηλ: 2130329842 - Fax: 2130334058
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. - www.pospid.gr - Email: pospid@gmail.com
Αριθ. Πρωτ : 543
Αρ. Σελίδων: 1
Αθήνα: 20.11.2014
Προς:
1.Ε.Π.Π.Υ.Ε.
2.Σωματεία-Μέλη
3.Πίνακες Ανακοινώσεων
Θέμα: «Απάντηση σε έγγραφό σας»
Καταρχάς, η αξιοπρέπεια, το ήθος, ο σεβασμός, η συναδελφικότητα και οι αξίες που έχουμε και τις οποίες πρεσβεύει επάξια, τόσο ο φορέας μας όσο και οι θεσμοί τους οποίους εκπροσωπούμε, μας επιβάλλουν να σας απαντήσουμε ακόμα και σε ανακοίνωση , την οποία δεν μπήκατε στον κόπο να μας αποστείλετε.
Αναλυτικότερα, ενημερωθήκαμε ότι δημοσιεύσατε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα σας, το περιεχόμενο της οποίας αναφέρεται σε εμάς - και ως παραλήπτες - χωρίς όμως ποτέ να μας σταλεί.
Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς αποσκοπείτε να επιτύχετε με την κίνησή σας αυτή, δίχως να τα καταφέρουμε, αφού το περιεχόμενό της δεν είναι ικανό να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.
Προς γνώση και ενημέρωσή σας λοιπόν:
α) Στο Συμβούλιο του Επιτελικού Σχεδιασμού συμμετέχει ένας εκπρόσωπος των Π.Π.Υ. από την αντιπροσωπευτικότερη Συνδικαλιστική Οργάνωση Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. λόγω του ότι οι Π.Π.Υ. είναι αυτοί που κατέχουν οργανικές θέσεις στο Π.Σ. και δικαιούνται πλέον,να έχουν λόγο και ψήφο στον προγραμματισμό και την λειτουργία του.
Όσον αφορά αν είμαστε ή όχι η αντιπροσωπευτικότερη Συνδικαλιστική Οργάνωση των Π.Π.Υ. οφείλατε να το γνωρίζετε και να το έχετε αποδεχτεί πια, αφενός από τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, στις οποίες συμμετείχε το 90% και πλέον των Π.Π.Υ. αλλά και αφετέρου από τα Μητρώα Μελών τα οποία και σας προκαλούμε να δημοσιεύσετε, από τα πραγματικά στοιχεία που έχει το Π.Σ. Άλλωστε τα 6 Σωματεία στα οποία αναφέρεστε, πολύ καλά γνωρίζετε, ότι είναι μόνο αυτά που έκαναν συνδικαλιστική παρακράτηση, αλλά και αυτά από μόνα τους έχουν υπερδιπλάσιο αριθμό μελών (+1000 Μέλη) από το συνολικό των δικών σας.
β) Επίσης,όπως σας κάναμε γνωστό η Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. είναι ένας Συνδικαλιστικός φορέας με αυστηρές πάνω από όλα ηθικές αρχές και αξίες. Με το αγωνιστικό κάλεσμα 164/2-6-2014 της Ομοσπονδίας μας, καλέσαμε τους απανταχού διαφοροποιημένους Π.Π.Υ. και Συμβασιούχους που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές, να συστρατευθούν μαζί μας σε κοινή αγωνιστική πορεία και δράση με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να ανταποκριθούν.
Στο κάλεσμα μας αυτό όχι μόνο δεν ανταποκριθήκατε αλλά συνεχίζετε να φέρεστε αντισυναδελφικά και να επιδίδεστε σε άγονους και πλάγιους σχολιασμούς του έργου και του αγώνα μας, αμφισβητώντας ακόμα και την υπόσταση μας.
Επιλέξατε ελεύθερα και συνειδητά την αυτονόμηση σας έναντι των υπόλοιπων συναδέλφων σας. . Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι δεν έχουμε καμία υποχρέωση ηθική ή νομική να σας «καλέσουμε» στο τηλέφωνο για οποιονδήποτε λόγο, και είναι απορίας άξιον γιατί αναμένετε κάτι τέτοιο από εμάς.
Αντιθέτως, θα το εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως καθώς ασχολούμαστε με τα πολλά και σοβαρά θέματα που εκκρεμούν στον κλάδο μας , να απέχετε στο εξής από τις άσκοπες, άγονες και μη κοινωνικώς ενδεδειγμένες πλάγιες αναφορές και ανεπίδοτες σε εμάς προσκλήσεις μέσω της ιστοσελίδας σας και οποιοδήποτε σχόλιο ή αίτημα σας να μας το απευθύνετε γραπτώς ως είθισται και επιβάλλεται. Αλλιώς και εφόσον συνεχίσετε να αμφισβητείτε την υπόσταση μας με ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, μέσω του Διαδικτύου, θα αναγκασθούμε να λάβουμε όλα τα απαιτούμενα νομικά μέτρα εναντίον σας, αν και δεν το επιθυμούμε καθώς αυτονομημένοι ή μη εξακολουθείτε να είστε συνάδελφοι.
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας
Βλαχογεώργος Γ. Αλέξανδρος
Τηλ: 6972490180