Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης σεισμού το επόμενο δίμηνο.Σύσκεψη στο υπουργείο.

Την πραγματοποίηση ευρείας άσκησης αντιμετώπισης σεισμού και άλλων καταστροφικών καιρικών φαινομένων αποφάσισαν σε σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, υπό την προεδρία του Βασίλη Κικίλια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν
οι δύο γενικοί γραμματείς του υπουργείου, οι αρχηγοί αστυνομίας και πυροσβεστικής, ενώ μέσω skype συνομίλησαν με τον διευθυντή του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αφορμή της σύσκεψης είναι ο καταστροφικός σεισμός της Κεφαλλονιάς, αλλά και οι σεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν και η ανησυχία του κοινού. Σκοπός της άσκησης είναι να διαπιστωθεί στην πράξη, εάν οι συναρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες μπορούν να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα θεωρίας, που έχουν στα συρτάρια τους, και να "δεθούν" με την πυροσβεστική και την πολιτική προστασία οι δήμοι, οι περιφέρειες και άλλες υπηρεσίες, όπως η εταιρεία του φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευθύμιος Λέκκας προεδρος του ΟΑΣΠ εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με το χθεσινό διπλό σεισμό στη Χαλκίδα και δεν υιοθέτησε αντιλήψεις άλλων επιστημόνων, που υποστηρίζουν ότι επίκειται νέο χτύπημα του εγκέλαδου.