Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση Μελών

      

Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών ( Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.) την Πέμπτη 2 Μάρτη 2017 και ώρα 09:00 το πρωί στο Σύνταγμα, στην Αθήνα.

Αριθ. Πρωτ : 2108                                                                            Αθήνα: 24.02.2017
Αρ. Σελίδων : 3
                                                                                                      Προς :
                                                                                         Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών ( Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.) την Πέμπτη 2 Μάρτη 2017 και ώρα 09:00 το πρωί στο Σύνταγμα, στην Αθήνα »
      Αγαπητοί Συνάδελφοι, αγαπητές Συναδέλφισσες,
     την μαύρη και αποφράδα ημέρα της 10 Φλεβάρη 2017 για την Δημοκρατία και τον πολύπαθο κλάδο μας ο ανάλγητος και ανειλικρινής Τόσκας και η παρέα του ( Καπάκης, Καπέλιος και όσοι άλλοι εμπλέκονται π.χ. Γεροβασίλη ) δρώντας με ένα τρόπο ΠΑΡΑΝΟΜΟ ποδοπάτησαν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, αφού δεν μονιμοποιήθηκαν στην ώρα τους οι 2100 περίπου συνάδελφοι και συναδέλφισσες, που το δικαιούνται.
     Στις 16 Φλεβάρη 2017 ΄΄ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΄΄ αυτήν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ πράξη, αυτή την ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ στον ναό της Δημοκρατίας, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με την ψήφιση του γνωστού νομοθετικού εκτρώματος ( τροπολογία ), που εκδόθηκε ως ΦΕΚ σήμερα.
Από δω και μπρος είναι αδύνατο μέσα σε ένα τέτοιο πολιτικό περιβάλλον, που ΄΄ όζει΄΄ αστάθειας, παραπλάνησης, ψεύδους, αυθαιρεσίας και παρανομίας να επαναπαυόμαστε, ότι θα έχουμε διασφαλισμένη την εργασία μας στο Πυροσβεστικό Σώμα, αφού πολύ εύκολα ένα ΦΕΚ θα αναιρεί ένα άλλο ΦΕΚ .
    -Η ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 2100 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΦΕΚ ΄΄ ΜΕΤΑΛΑΧΤΗΚΕ ΄΄ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕ ΦΕΚ ΣΕ ΤΡΙΧΡΟΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΟΜΗΡΙΑ .
    -Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΦΕΚ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΦΕΚ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    -ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΡΙΩΝ ;
    -ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΡΙΩΝ;
    -ΟΤΑΝ ΣΤΙΨΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΤΑΣ ;
    Αγαπητοί συνάδελφοι αγαπητές συναδέλφισσες,
    η ΄΄ όρεξη ΄΄ των ΄΄ σκοτεινών κέντρων ΄΄, που επιθυμούν διακαώς την διατήρηση του καθεστώτος των πληβείων και πατρικίων στο Πυροσβεστικό Σώμα έχει ανοίξει. Όλα δείχνουν, ότι, αν δεν αντιτάξουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε αυτή την άκρως αντιδραστική κατάσταση, σύντομα θα πισωγυρίσουμε στον ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΟΥ 2000-2001MADE IN FOURLAS (ΦΟΥΡΛΑΣ).
    Να θυμίσουμε σε όσους το έχουν ξεχάσει, ότι τότε εργαζόμασταν 24ωρο με ένα ΄΄ ξερό ΄΄ μηνιάτικο της πείνας χωρίς καμιά άλλη αμοιβή, παρόλο που υπήρχαν Υπουργικές Αποφάσεις και Διαταγές του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για την αμοιβή της όποιας παρεχόμενης υπερεργασίας.
    Αυτές τις μέρες φάνηκαν μεταξύ άλλων ξεκάθαρα οι προθέσεις τους, γιατί προσπάθησαν μέσω του νομοθετικού εκτρώματος, που ψηφίστηκε στις 16-02-2017 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να καταργήσουν τις οργανικές θέσεις 2100 περίπου συναδέλφων και συναδελφισσών με την δημιουργία νέων κάτι, που ευτυχώς απετράπη στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή με το συλλαλητήριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π..
    ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ. ΤΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ; Ποιοι αποδέχτηκαν αυτό το νομοθετικό έκτρωμα ΔΗΜΟΣΙΑ, ως είχε πριν καν την ψήφιση του; Ποιοι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία;
    Αγαπητοί Συνάδελφοι, αγαπητές Συναδέλφισσες ,
   οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι είμαστε συγκροτημένοι σε ΣΩΜΑ. Επιβάλλεται στην παρούσα φάση η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ γιατί, όπως φαίνεται ξεκάθαρα, εάν παραιτηθούμε, εάν σκύψουμε το κεφάλι ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    Η μοναδική εστία αντίστασης αποδείχτηκε εκ νέου περίτρανα, ότι είναι το Συνδικάτο μας, που εξαιτίας της μακρόχρονης αγωνιστικής δράσης του τρώμε τώρα ένα κομμάτι ψωμί.
   Τα πρωτοβάθμια Σωματεία πρέπει να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ και να πάψουν να είναι θεατές των εξελίξεων ασκώντας μόνο κριτική, πριν μας προσπεράσουν οι εξελίξεις, που έχουν δρομολογηθεί για εμάς χωρίς εμάς.
    -ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ 2002.
    -ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ.
   - ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ.
   - ΔΕΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΟΥΜΕ!!!
   -ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ, ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΤΕ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ!!!
   -ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!
   -ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΠΙΣΩ !!!
   ΟΛΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΗ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π..
   ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΩΡΕΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
   - ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10-02-2017.
   - ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΣΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.
   - ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ.
                                                     Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                       Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                           Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                         Τηλ: 6976911880

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ενημερωση μελών περι συλλαλητηρίου

Αριθ. Πρωτ : 2077                                                        Αθήνα:20.02.2017
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                        Προς
                                                                       Σωματεία μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
    Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες ,
    την Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017, ημέρα των δυναμικών κινητοποιήσεων της ΠΟΠΥΣΥΠ έξω από την Βουλή, έληγε η προθεσμία, που ζήτησε και πήρε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κος Νικόλαος Τόσκας , από το Συνδικάτο μας με σκοπό να αποκαταστήσει την έννομη τάξη, μονιμοποιώντας τους 2100 περίπου συναδέλφους και συναδέλφισσες, ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017.
    Ο εν λόγω Υπουργός δεν προχώρησε σε κάτι τέτοιο και αντί να παραιτηθεί ο ίδιος και η παρέα του ( Καπάκης, Καπέλιος κ.α.) για αυτή την κατάπτυστη παρανομία, που προκάλεσαν , αυτή την εξόφθαλμη θεσμική εκτροπή, κατέθεσε από την Τρίτη 13-02-2017 στην Βουλή ένα νομοθετικό έκτρωμα, που έχετε λάβει γνώση όλοι και όλες προσπαθώντας να ΄΄ θολώσει τα νερά ΄΄, να νομιμοποιήσει δηλαδή αυτό το εκ προμελέτης έγκλημα σε βάρος των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας, αφού δεν μονιμοποιήθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα στις 10 Φλεβαρη 2017.
   Το εν λόγω νομοθετικό έκτρωμα παραπέμπει στο ΄΄ θα ΄΄ την μονιμοποίηση στο Πυροσβεστικό Σώμα των συναδέλφων και των συναδελφισσών, που την δικαιούνται δηλαδή σε 3 τρία χρόνια !!!!!!!! ή σε λίγες μέρες !!!!!! και άκουσον άκουσον τα νόμιμα δικαιώματα των συναδέλφων και συναδελφισσών χαρακτηρίστηκαν ως εύλογες προσδοκίες.
   Επίσης στην αρχική του μορφή προέβλεπε την κατάργηση 2100 περίπου οργανικών θέσεων, την δημιουργία ισαρίθμων νέων και εκτέλεση καθηκόντων γενικών υπηρεσιών από αυτό το ιδιαίτερης κατηγορίας Πυροσβεστικό Προσωπικό για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του ΠΣ με ελάχιστη αμοιβή –ενιαίο μισθολόγιο, παράγραφος Α ( περιπτώσεις α και β της υποπαραγράφου 2 ) και παράγραφος Β του άρθρου 20 Ν. 4354/2015 (Α176)-για την όποια υπερεργασία, δηλαδή ΚΑΙ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ .
   Αυτά τα δύο αλλάξανε από τις ισχυρότατες πιέσεις, που ασκήθηκαν από την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. στην πολιτική ηγεσία πριν και κατά την διάρκεια του δυναμικού συλλαλητηρίου, που είναι γνωστό στους πάντες πόσο και από ποιους πολεμήθηκε, από μέσα και από έξω , για να αποτύχει και να περάσει ως είχε αυτό το νομοθετικό έκτρωμα. Ευτυχώς δεν τους ΄΄ βγήκε΄΄ .
   Η Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. εκτός από τον χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου άσκησε παρέμβαση κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου και στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Δυστυχώς οι γνωστοί ΄΄ λεβέντες΄΄ ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία , αφού έβγαλαν τις κουκούλες δήλωναν σε ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε μαζί με μια φωτογραφία με τους ΄΄ φίλους ΄΄ τους, τον Υπουργό και τον Αρχηγό , το βράδυ της Τετάρτης 15 Φλεβάρη 2017, που προετοιμαζόταν το συλλαλητήριο ότι ΄΄ Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΄΄ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ . ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.
   Την Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017 δεν προχώρησαν σε καμία παρέμβαση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες έκαναν ψευτοπαρεμβάσεις για το θεαθήναι. ΓΙΑΤΙ ; Για να μην τους κάνουν νταντά οι φίλοι τους, ο Τόσκας, ο Καπάκης και ο Καπέλιος κ.α. και τους χαλάσουν την διαγωγή.
    Μετά την ψήφιση της τροπολογίας σε ανακοίνωση τους λέγανε ΄΄ άκουσον άκουσον ΄΄ ότι σε καμιά περίπτωση δεν τους ικανοποιεί αλλά πρέπει να ΄΄κάνουμε τουμπεκί ΄΄ και να πάμε δικαστικά . Για όλα αυτά υπάρχουν αποδείξεις και τα αφήνουμε στην κρίση σας .
Σήμερα ξαναβαπτίζονται αγωνιστές και ζητούν την συμμετοχή σας στο συλλαλητήριο των μονιμάδων στις 22 Φεβρουαρίου 2017.Μας έχουν καταμπερδέψει!!!!!!!!!!!!
    Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες,
ο πολύπαθος κλάδος μας δέχεται την τελευταία περίοδο την χειρότερη επίθεση, που δέχτηκε ποτέ από παντού , και από μέσα και απ έξω .
    Η πρώτη μάχη κερδίθηκε από την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. την Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017 μετά το δυναμικό συλλαλητήριο έξω από την βουλή με το ΄΄ σουλούπωμα ΄΄ αυτού του νομοθετικού εκτρώματος ( Αυτό ξέρετε ποιους στενοχώρησε ειδικά η διατήρηση των οργανικών θέσεων και όχι η δημιουργία νέων )
    Θα νικήσουμε όμως όταν θα πάρουμε πίσω το μεγάλο κεκτημένο13χρονων αγώνων, την μονιμοποίηση των καλών μας συναδέλφων και συναδελφισσών στο ΠΣ, που το δικαιούνται από τις 10 Φλεβάρη 2017 και που προσπαθούν να την ακυρώσουν τα κέντρα εξουσίας με ένα τρόπο φασιστικό και παράνομο .
    Προσέξτε καλά. Προσπαθούν να σας βάλουν στην λογική της επόμενης μέρας. Ότι όλα χάθηκαν. Θα σας ψιθυρίζουν στο αυτί, έτσι όπως είστε πικραμένοι και αηδιασμένοι, από μέσα και από έξω οι γνωστοί άγνωστοι για να σας μαγαρίσουν. Ηδη άρχισαν να σας λένε : Ηρεμήστε ………………. Ησυχάστε …………………Δεν είδατε τι έγινε ………………………..Δεν μπορείτε να τα βάλετε με αυτούς ……………………………..Η Ομοσπονδία φταίει …………………….Να είστε καλά παιδιά, να τρώτε όλο σας το φαϊ και θα μονιμοποιηθείτε …………………¨Ήδη είστε σαν μόνιμοι ……………….Προσέξτε να μην τα κάνετε χειρότερα ……………………….. Στους συναδέλφους που απλά ανανεώνουν την πενταετία και δεν μονιμοποιούνται ψιθυρίζουν τα εξής : με εσάς τι θα γίνει ……………..…… Τι κάνει η Ομοσπονδία …………………Στην βράση κολλάει το σίδερο …………………..Προσέξτε καλά συνάδελφοι και συναδέλφισσες, που απλά ανανεώνετε την πενταετία, όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα σε λίγο θα κινδυνέψει και το δικό σας . Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε πίσω το κεκτημένο της μονιμοποίησης των συναδέλφων μας και συναδελφισσών μας και μετά τα υπόλοιπα θα έλθουν από μόνα τους . Είναι ντροπή να ζητάς προσκυνημένος και ηττημένος με σκυμμένο το κεφάλι ομογενοποιήσεις και καθηκοντολόγια και συνταξιοδοτήσεις.
   Αγαπητοί συνάδελφοι αγαπητές συναδέλφισσες μετά το συλλαλητήριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. στις 16 Φλεβάρη 2017 το τοπίο ξεκαθάρισε. Το καθεστώς στο Πυροσβεστικό Σώμα των πληβείων και πατρικίων πρέπει να εδραιωθεί με κάθε κόστος .
  Αυτούς τους άθλιους και σκοτεινούς καιρούς ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΔΕΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΟΥΜΕ. ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ. Ο,ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ. ΟΥΤΕ ΓΛΥΨΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΗΚΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ. ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ ΣΤΟ ΠΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017.ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ .
  ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
    ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ.
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΠΙΣΩ .
    ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ .
                                                      Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                        Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                              Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                            Τηλ: 6976911880

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Διαταγή για την παράταση αδείας ή των ημερών ανάπαυσης για τους Π.Π.Υ


Ενημέρωση για το τριήμερο 14-16/2/2017

Συνάδελφοι,

το τριήμερο 14 - 16 Φεβρουαρίου 2017 υπήρξε καθοριστικό για τον κλάδο μας, δυστυχώς με αρνητικά αποτελέσματα. Το Σωματείο μας ήταν παρόν, με ενεργό ρόλο σε όλες τις εξελίξεις. Η καθυστέρηση της παρούσας ενημέρωσης οφείλεται στην ταχύτητα και το πλήθος των δράσεων που έπρεπε να αναληφθουν, οπότε -εν τη εξελίξει των γεγονότων- προτιμήθηκε η απευθείας τηλεφωνική επαφή με τα μέλη μας.

Το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου ο Υπουργός ΠτΠ κ Τόσκας κοινοποίησε στην ΠΟΠΥΣΥΠ το κείμενο τροπολογίας στον ν. 3938/2011 με βάση την οποία σκόπευε να διευθετήσει το ζήτημα της μη μονιμοποίησης 2.100 περίπου ΠΠΥ στις 9/2/2017. Η τροπολογία που παρουσίασε ο Υπουργός είναι η παρακάτω:

Η Ομοσπονδία μας, σε μια κίνηση που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, απέρριψε κατηγορηματικά την συγκεκριμένη τροπολογία, για τους εξής λόγους:
  • Παρατείνει την υφιστάμενη ομηρία για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο μάλιστα ξεπερνά την παρούσα κοινοβουλευτική θητεία.
  • Δεν εξασφαλίζει την αυτόματη μονιμοποίηση των συναδέλφων αφού, παρόλο που προβλέπει την "αυτοδίκαιη" ένταξη στο μόνιμνο προσωπικό, εντούτοις για να συμβεί αυτό προβλέπει την έκδοση επιπλέον διοικητικών πράξεων, οι οποίες μπορεί για διάφορους λόγους να μην εκδοθούν, δημιουργώντας τελικά ίδιο ακριβώς σκηνικό με αυτό που ζούμε τώρα.
  • Εντείνει την ελαστικοποίηση της σχέσης εργασίας μας, εισάγοντας επιπλέον ώρες εργασίας με μειωμένες αποδοχές (όπως ο ν. 4354/2015 ορίζει), ενώ ταυτόχρονα μας αυξάνει τα καθήκοντα και μας εντάσει σε καθεστώς μεταθέσεων.
Παρά την ευνοϊκή εικόνα που παροπυσίασαν κάποια σωματεία εκτός ΠΟΠΥΣΥΠ (και που εν μέρει ακόμη μιλάνε για αύξηση αποδοχών περί τα 250-300€!) η Ομοσπονδία, σε συνεδρίαση στην οποία ήταν παρόν και το Προεδρείο του Σωματείου μας, έγκαιρα αναγνώρισε και επισήμανε τους κινδύνους που η τροπολογία αυτή δημιουργεί για την εργασιακή μας κατάσταση. Άμεσα λοιπόν αποφασίστηκε συλλαλητήριο για την ημέρα ψήφισης της τροπολογίας (16/2) και ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για την διοργάνωσή του και για την πραγματοποίηση σειράς επαφών ώστε να ανατραπεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός. Το προεδρείο του Σωματείου μας συμμετείχε σε πλήθος δράσεων της ΠΟΠΥΣΥΠ τις ημέρες αυτές, με αποκορύφωμα το συλλαήτήριο της 16ης Φλεβάρη στη Βουλή. Από τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαμε, ενδεικτικά αναφέρουμε τις κάτωθι:
    • Συνάντηση στη Βουλή με τους Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κκ Παπαθεοδώρου και Χριστοφιλοπούλου, τους οποίους ενημερώσαμε για τις αντιδράσεις μας στην συγκεκριμένη τροπολογία. Από την πλευρά τους οι κκ Βουλευτές μας ενημέρωσαν πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ζητούσε από τον κ Τόσκα παράταση ενός έτους για την εργασία των προς μονιμοποίηση ΠΠΥ και μέχρι τότε πλήρη μονιμοποίησή τους με βάση τα οριζόμενα στο ν. 3938/2011.
    • Συνάντηση στη Βουλή με το επιτελείο της Ένωσης Κεντρώων. Τους ενημερώσαμε για τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας και τελικώς δεν υπερψήφισαν (ψήφισαν "Παρών")
Πριν την ψήφιση, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλέκος Φαραντάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από ραντεβού που εξασφάλισε η Βουλευτίς κ Κασσιμάτη. Δεν κατέστη εφικτό να δει τον Πρωθυπουργό, συναντήθηκε ωστόσο με συμβούλους του επιτελείου του οι οποίοι αρκέστηκαν σε γενικόλογους φυσηχασμούς ότι «κυβερνητικη πρόθεση είναι η μονιμοποίηση μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης».

H τροπολογία της Κυβέρνησης υπερψηφίστηκε τελικώς με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Το Ποτάμι. Το οριστικό κείμενο της τροπολογίας είναι διαθέσιμο εδώ (από την ιστοσελίδα της Βουλής). Σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, υπήρξαν οι εξής αλλαγές: οι οργανικές θέσεις που θα καλυφθούν μετά τη μονιμοποίηση δεν χαρακτηρίζονται ως «νέες», ενώ άλλαξε λίγο η διατύπωση που παραπέμπει στον ν 4354/2015 για την αποζημίωση της υπερεργασίας.

Το Σωματείο μας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους φορείς που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας, τις συνδικαλιστικές ενώσεις μονίμων πυροσβεστών και αποστράτων, αλλά κυρίως τους εκατοντάδες απλούς συναδέλφους (εποχικούς, μόνιμους όλων των βαθμών και ΠΠΥ) που συνέδραμαν εμπράκτως τον αγώνα μας με την φυσική τους παρουσία.

Συνάδελφοι,
Ο αγώνας δεν σταματά εδώ. Θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση για την πορεία της σημερινής κινητοποίησης..Επισημη ανακοινωση αναμενουμε απο την Ομοσπονδια..


Συνάδελφοι, χθες βρισκόμασταν με την πλατη στον τοιχο. Σήμερα ειναι μια μερα στην οποια παρολο τον πολεμο  που δεχθηκαμε και την διατύπωση οτι ο "κυβος ερριφθη" καταφεραμε με αιχμη του δόρατος την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και το καλεσμα της σε ΟΛΟΥΣ να :

1. Καταργηθει το κατάπτυστο αρθρο περι ΝΕΩΝ οργανικών θεσεων και να ΜΗΝ χαθει η προυπηρεσια μας, η τοποθετησεις μας, τα μισθολογικα μας, και η υπαρξη μας 5 χρονια τωρα ως Πενταετεις.

2. ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ μεσα στα τρια ετη ή πολυ νωριτερα να γινουμε μονιμοι ΑΝΕΥ αποφασεων υπουργων κλπ. 

Να καταργηθουν καποια αρθρα  τα οποια εβαζαν πλαφον σε Κυριακες, Νυχτερινα και Εξαιρεσιμα..

Αναμενουμε και αλλα θετικα καθως βουλευτες του κυβερνωντος κομματος ηταν παραπληροφορημένοι οτι αυτη η τροπολογια ηταν κατι θετικο για εμας..

Γλυτωσαμε τα χειροτερα, αναμενουμε τις επισημες ανακοινωσεις.

Για αλλη μια φορα βλεπουμε οτι ΜΑΖΙ μπορουμε, κανεις δεν περισσευει, ΟΛΟΙ οι συναδελφοι, ειναι αξιοι που με τον μικρο αριθμο τους καταφεραν υπο τις παρουσες συνθηκες να εχουμε μελλον.


Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση μελών περί αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Αριθ. Πρωτ : 2064                                                             Αθήνα: 15.02.2017
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                                Προς :
                                                                               Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
     Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες ,
     η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών ( Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.) σας καλεί να συμμετέχετε δυναμικά από κάθε γωνιά της πατρίδας μας στο αγωνιστικό συλλαλητήριο της την Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017 και ώρα 08:30 το πρωί στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, διότι θα συζητηθεί στην Βουλή, συμφώνως του προγράμματος της η σχετική τροπολογία στις 09:30 π.μ. .
     Κλιμακώνουμε το δίκαιο και όμορφο αγώνα μας δίνοντας την απάντηση στα κέντρα εξουσίας, που προσπαθούν να ΄΄ βάλουν στο μαχαίρι ΄΄ τον πολύπαθο κλάδο μας.
     Είναι φως φανάρι ότι η παρούσα κυβέρνηση ποδοπατώντας συνταγματικά δικαιώματα και νόμους πρωί τα ξημερώματα, χτυπάει ανελέητα τον πολύπαθο κλάδο μας στέλνοντας παράλληλα για παραδειγματισμό και σωφρονισμό ένα εκκωφαντικό μήνυμα προς όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, ότι θα παρανομεί κατά το δοκούν και θα βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα τους.
     Αυτό συνέβη με εμάς τους Πενταετείς Πυροσβέστες, περίπου 2.100 από εμάς, που πληρούν τα κριτήρια του Ν. 3938/2011 και έπρεπε να μονιμοποιηθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα μέχρι τις 10 Φλεβάρη 2017. Είπε ότι ΔΕΝ ΣΑΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΩ, ΔΕΝ ΤΗΡΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩ. ΘΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΑΣ ΟΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΠΙΤΩΣΩ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτά κοντολογίς λέει το σχέδιο της τροπολογίας της ντροπής, που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στην Βουλή.
      Όλα αυτά θυμίζουν άλλες σκοτεινές και μαύρες εποχές και δεν έχουν καμία σχέση με φιλολαϊκές πολιτικές και υπονομεύουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα .
      ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ
1ον Την άμεση εφαρμογή του Ν. 3938/2011 και να μονιμοποιηθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα τώρα οι συνάδελφοι, που το δικαιούνται από τις 10 του Φλεβάρη του 2017.
2ον Να λογοδοτήσουν τώρα, όσοι ευθύνονται για αυτή την κατάπτυστη παρανομία, για αυτή την θεσμική εκτροπή.
3ον Να υλοποιηθούν όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολύπαθο κλάδο μας.
     ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΟΜΗΡΙΑ.
     ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ.
     ΟΛΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 08:30 ΤΟ ΠΡΩΪ, ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017.( Στις 09:30 π.μ ξεκινάει η συζήτηση σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βουλής)
     Οι Πρόεδροι των Σωματείων να επικοινωνήσουν με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας για τις ομάδες περιφρούρησης του συλλαλητηρίου από ακραίους προβοκάτορες.
     Απευθύνομε στον κόσμο ανοικτό κάλεσμα ανεξαρτήτως του αν ανήκουν σε Σωματείο και σε ποιό, ώστε να δοθεί αύριο ένα βροντερό παρόν. ΑΥΡΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.
     ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ.
     ΟΧΙ ΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.
     ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3938/2011.
                                             Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς ,
                                                Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                               Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                              Τηλ: 6976911880

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση μελών για συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη.

Αριθ. Πρωτ : 2059                                                 Αθήνα: 12.02.2017
Αρ. Σελίδων : 1
                                                                                   Προς :
                                                                     Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
      Αγαπητοί συνάδελφοι ,αγαπητές συναδέλφισσες,
    και σήμερα Κυριακή 12-02-2017 αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας είχε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Hotel (Πλατεία Καραϊσκάκη), που είχε συνεδρίαση η Κεντρική Επιτροπή του Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α., όπου παρευρισκόταν και ο Πρωθυπουργός, κος Τσίπρας .
     Εκεί συναντηθήκαμε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κο Ιωάννη Δραγασάκη, με τον Υπουργό Υγείας, κο Ανδρέα Ξανθό, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κο Παύλο Πολάκη, με τον Υπουργό Οικονομικών, κο Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και Υπουργό Επικρατείας ,κο Δημήτριο Τζανακόπουλο, με τον υπεύθυνο σωμάτων ασφαλείας του Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α., κο Παυλίδη, και με πολλούς Βουλευτές και στελέχη της Κυβέρνησης.
     Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κο Τόσκα εισηγηθήκαμε και έγινε δεκτό, ότι, πριν κατατεθεί η τροπολογία προς ψήφιση, θα κληθεί η Ομοσπονδία μας μαζί με το σωματείο ΠΑ.ΣΩ.Π.Π.Υ. και την Ε.Π.Π.Υ.Ε. στο Υπουργείο να λαβουμε γνώση, για να σταματήσουν η παραπληροφόρηση και τα ψεύδη , γιατί μόνο καλό δεν κάνουν στους συναδέλφους ,διχάζουν τον κλάδο μας και ευνοούν τους γνωστούς αγνώστους, που έχουν δείξει την ΄΄αγάπη΄΄ τους στο θεσμό του Π.Π.Υ. και του Συμβασιούχου Πυροσβέστη.
                                                Με εκτίμηση ,
                                         Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                       Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                      Τηλ: 6976911880

Προεδρικο διαταγμα το οποιο μας κατατασσει στο προσωπικο γενικων καθηκοντων τον αυγουστο του 2016.





Γνωστοποίηση επικείμενης συνάντησης με τον Υπουργό

Αριθ. Πρωτ : 2060                                                  Αθήνα: 12.02.2017
Αρ. Σελίδων : 1
                                                                                           Προς :
                                                                                      1. Ε.Π.Π.Υ.Ε.
                                                                                      2. ΠΑ.ΣΩ.Π.Π.Υ.
Θέμα: « Γνωστοποίηση επικείμενης συνάντησης με τον Υπουργό »
      Συνάδελφοι,
     σας ενημερώνουμε, ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κο Νικόλαο Τόσκα, εισηγηθήκαμε και έγινε δεκτό, να κληθούμε όλοι μαζί στο Υπουργείο, για να λάβουμε γνώση του περιεχομένου της τροπολογίας, πριν αυτή κατατεθεί στην Βουλή .
                                                Με εκτίμηση ,
                                           Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                       Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                        Τηλ: 6976911880

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση μελών για παράταση και εξαγγελία κινητοποιήσεων

Αριθ. Πρωτ : 2038                                                              Αθήνα: 07.02.2017
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                               Προς :
                                                                                Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
     Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες,
     σε συνέχεια της χθεσινής ενημέρωσης μας σχετικά με την χθεσινή συνάντηση μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών ,κο Νικόλαο Τόσκα, εστιάζουμε στην ουσία της συνάντησης, ότι ο κος Αναπληρωτής Υπουργός θα προχωρήσει στην μονιμοποίηση όσων συναδέλφων, που πληρούν τα κριτήρια του Ν. 3938/2011, εφόσον πάρει την έγκριση των θεσμών.
   Μας δήλωσε επίσης, ότι έχει εξασφαλίσει την έγκριση και τις υπογραφές των υπολοίπων εμπλεκομένων φορέων για το θέμα αυτό και ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία τροπολογία του Ν. 3938/2011.
    Η εργασία των συναδέλφων μετά τις 10 Φλεβάρη, μέχρι να μονιμοποιηθούν, θα διασφαλιστεί με σχετική απόφαση του Αρχηγού του Π.Σ..
    Η ανανέωση της πενταετίας για τους υπολοίπους θα γίνει κανονικά και θα αποσταλεί Διαταγή επέκτασης της πενταετίας στις εκάστοτε υπηρεσίες μέσα στις επόμενες μέρες .
    Ο κος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από εμάς, να του δοθεί λίγος χρόνος της τάξεως των 10 ημερών, για να λάβει επί της ουσίας την έγκριση των θεσμών για την μονιμοποίηση, για να μην υπάρξουν παρατράγουδα στο μέλλον .
    Εμείς υπό το βάρος όλων αυτών και τηρώντας τον πολιτικό μας πολιτισμό θα περιμένουμε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του στο λίγο χρόνο παράτασης που ζήτησε.
    Συνάδελφοι, συναδέλφισσες να βρίσκεσθε σε αγωνιστική ετοιμότητα και αν κάτι δεν πάει καλά ΕΞΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, που θα ξεκινήσουν ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ.
    Όσον για τους διασπαστές, συκοφάντες, ψεύτες και λασπολόγους, που κυκλοφορούν ανάμεσα σας και επιδίδονται αυτές τις ημέρες σε επαναστατική γυμναστική να είστε σίγουροι, ότι σύντομα θα τους διαψεύσουν οι εξελίξεις.
    Γιατί στις ανακοινώσεις τους δεν αναφέρουν, ότι ο κος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε αυτή την ολιγοήμερη προθεσμία; Μήπως άλλα είπε σε μάς και άλλα σε αυτούς; Είναι δυνατόν ;
    Αγαπητοί συνάδελφοι αγαπητές συναδέλφισσες βρισκόμαστε σε ένα κομβικό και κρισιμότατο σημείο του πολύχρονου αγώνα μας για την εργασιακή μας τακτοποίηση .
    Κρατήστε ψηλά το κεφάλι .
    Αυτές τις ώρες είναι επιβεβλημένη η ψυχραιμία, η ενότητα και προπάντων η συναδελφοσύνη.
    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                               Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                    Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                  Τηλ: 6976911880

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ενημερωση μελών σχετικά με την πραγματοποιηθείσα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κο Νικόλαο Τόσκα.


Αριθ. Πρωτ : 2036                                              Αθήνα: 06.02.2017
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                              Προς :
                                                                 Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
     Αγαπητοί συνάδελφοι -αγαπητές συναδέλφισσες,

    στην συνάντηση, που πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 6 Φλεβάρη, η Ομοσπονδία μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Νικόλαο Τόσκα, παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Π.Σ., κου Βασιλείου Καπέλιου, μας ανακοινώθηκε ότι ΄΄ ΤΟ ΛΥΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Π.Π.Υ., ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ν. 3938/2011, ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ΄΄
     ΄΄ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΄΄
      ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΕΣΘΑΙ , ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ .
      ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ .
      ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΠΙΣΩ !!!!
      ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3938/2011.
      Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                        Με εκτίμηση,
                                 Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας


Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                         Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                       Τηλ: 6976911880

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Ενημέρωση μελών για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Αριθ. Πρωτ : 2034                                                   Αθήνα: 04.02.2017
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                    Προς :
                                                                       Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
     Αγαπητοί συνάδελφοι, την Δευτέρα 6 Φλεβάρη η Ομοσπονδία μας θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών ,κο Νικόλαο Τόσκα.
     Αυτή η συνάντηση είναι συνέχεια της προηγούμενης, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοέμβρη, όπου λάβαμε μεταξύ άλλων ισχυρότατες διαβεβαιώσεις, ότι για την μονιμοποίηση στο Π.Σ. των συναδέλφων, που πληρούν τα κριτήρια, όλα πάνε καλά και θα γίνει στην ώρα της.
     Αγαπητοί συνάδελφοι εάν την Δευτέρα ακούσουμε από τον κο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών οτιδήποτε άλλο εκτός από ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ, έρχονται κινητοποιήσεις με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες. Κάτι άλλωστε, που ξέρουμε να το κάνουμε πολύ καλά.
     Να είστε ψύχραιμοι και σε αγωνιστική ετοιμότητα, με ψηλά το κεφάλι και να είστε πολύ προσεκτικοί να μην ΄΄ μαγαρίσετε ΄΄ από την άθλια παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών.
     Να είστε σίγουροι, ότι όσα ΄΄ σκοτεινά ανθρωπάρια ΄΄, για να εξυπηρετήσουν τους άθλιους σκοπούς τους, έπαιξαν αυτές τις μέρες με την αξιοπρέπεια και την αγωνία μας για ένα καλύτερο αύριο, σύντομα θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
     ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΠΙΣΩ.
     ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 3938/2011.
     Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς .
                                             Με εκτίμηση,
                                        Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                    Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                   Τηλ: 6976911880
Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2017

Συνάδελφοι,

όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως μία μόλις εβδομάδα πριν τη λήξη της πενταετούς θητείας των 4000 Π.Π.Υ. η δημόσια διοίκηση απέχει μακράν από το να έχει ολοκληρώσει τις διεργασίες που απαιτούνται ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή εφαρμογή των προβλεπομένων του Ν.3938/2011. Τα χρονικά πλαίσια είναι ασφυκτικά και η ανάγκη για δράση επείγει. Δεν είναι επομένως του παρόντος η ανάλυση ποιών οι ενέργειες ή παραλείψεις οδήγησαν στη δεδομένη κατάσταση. Το σίγουρο πάντως είναι πως το σκηνικό που διαμορφώνεται ουδεμία σχέση έχει με τη λειτουργία μιας ευνομούμενης δημοκρατίας, κάτι το οποίο δεν δημιουργεί απλώς δυσθεώρητο άγχος επιβίωσης στους 4000 εργαζόμενους Π.Π.Υ. και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν πλήρη εργασιακή αβεβαιότητα, αλλά ταυτόχρονα τραυματίζει σοβαρά την εμπιστοσύνη τους στη λειτουργία των διοικητικών θεσμών σε επίπεδο πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του ΠΣ.

Το Σωματείο μας βρίσκεται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με συνδικαλιστικούς και πολιτικούς φορείς (άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία, ΠΟΠΥΣΥΠ, κόμματα, υπηρεσιακούς παράγοντες κ.ά.), έχοντας ωστόσο επιλέξει την τακτική της ψύχραιμης ενημέρωσης αν και όποτε αυτό κρίνεται πως συμβάλει στην επίτευξη των αντικειμενικών μας στόχων.

Υπό το βάρος των εξελίξεων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3/2/2017 συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου μας με το τμήμα σωμάτων ασφαλείας του ΚΚΕ, στην οποία αναπτύχθηκε εξαιρετικά γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για τα τεκταινόμενα και για τις δυνατότητες συνδικαλιστικής ανατροπής της πορείας που προδιαγράφεται. Από την πλευρά του ΚΚΕ μας αναλύθηκε η εικόνα που υπάρχει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για το ζήτημα της εφαρμογής του Ν.3938/2011, καθώς και η εκτίμηση του Κόμματος για την πιθανή έκβαση της διαδικασίας. Η εικόνα που μας παρουσιάστηκε ήταν πως το σημερινό σκηνικό είναι αποτέλεσμα νομοθετημάτων, πράξεων και ενεργειών που εντάσσονται σε μια συγκροτημένη προσπάθεια ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων εντός του ΠΣ με ταυτόχρονη τρομοκράτηση των εργαζομένων υπό την τακτική του «μαστίγιου και του καρότου». Το σενάριο που ανακινούν κυβερνητικοί κύκλοι ως λύση του ζητήματός μας με μερική ανανέωση θητείας και σταδιακή μονιμοποίηση όσων πληρούν τα κριτήρια, αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη του ανωτέρω.
Το ΚΚΕ είναι απόλυτα αλληλέγγυο προς τον κλάδο μας, δηλώνοντας πως θα στηρίξει αγωνιστικά την όποια δράση αποφασίσει ο κλάδος μας καθώς θεωρεί πως, παρά το διαγραφόμενο αρνητικό πλαίσιο, υπάρχει δυνατότητα ανατροπής μέσα από την αποφασιστική αγωνιστική δράση των εργαζομένων.

Το Σωματείο μας καλεί τους συναδέλφους να βρίσκονται σε απόλυτη αγωνιστική ετοιμότητα και να ενημερώνονται απευθείας από το ΔΣ για τις τελευταίες εξελίξεις. Η προσεχής εβδομάδα θα είναι πυκνή εξελίξεων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Γουρδουράκος Γεώργιος                                            Γιαννάκος Βασίλειος