Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Αυτές ήταν οι ενέργειες της Ομοσπονδίας για τους συναδέλφους σε υπηρεσία γραφείου. Όσο για τα αποτελέσματα, τα σχόλια δικά σας .

Αριθ. Πρωτ : 2000                                               Αθήνα:20.01.2017
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                  Προς :
                                                                  Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
                                                                     Αξιότιμο κο Νικόλαο Τόσκα
Θέμα: « Αποκατάσταση Αδικίας »
         Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
         ανέκυψε ένα πολύ σοβαρό θέμα με τους συναδέλφους Π.Π.Υ., που έχουν τεθεί σε υπηρεσία γραφείου ως προς την μονιμοποίηση τους ή την ανανέωση της θητείας τους.
         Οι Π.Π.Υ. ήταν συμβασιούχοι που ξεκίνησαν νεότατοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Π.Σ. και λόγω του εμπαιγμού που υπέστημεν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που δεν έλυσαν το θέμα μας, είχαμε σαν με συνέπεια να διαιωνίζονται οι συμβάσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα εδώ και 20 - 25 χρόνια.
        Μέσα στα συμβάντα και χωρίς μέσα ατομικής προστασίας έδωσαν το είναι τους φέρνοντας εις πέρας το καθήκον, που τους ανέθετε κάθε φορά η Πολιτεία και αυτό φαίνεται από τους 22 αδικοχαμένους συμβασιούχους συναδέλφους. Αυτό έχει συντελέσει στην σημερινή κατάσταση στης υγείας τους λόγω της έντασης και τις πίεσης και του άγχους που έχει η εργασία μας . Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά οι ειδικοί μετά από έρευνες, που έχουν διεξαχθεί.
       Αξιότιμε κύριε Υπουργέ μιλάμε για μονιμοποίηση και ανανέωση για 36 συναδέλφους, αντιλαμβάνεσθε ότι το ποσοστό είναι μηδαμινό.
       Είναι αδικία να χάσουν την δουλειά τους αυτοί οι συνάδελφοι, οι οποίοι έφτιαξαν οικογένειες, άλλοι είναι και πολύτεκνοι και μάλιστα με 8 παιδιά, και να μείνουν στο δρόμο, καθώς γνωρίζετε ότι σε αυτούς τους δύσκολούς χαλεπούς καιρούς η δουλειά είναι δυσεύρετη και προπαντός όταν έχεις ένα επάγγελμα, που αντίστοιχο του δεν υπάρχει.
       Αξιότιμε κύριε Υπουργέ πιστεύουμε στο αίσθημα ευθύνης, δικαιοσύνης και εντιμότητας, που σας διακατέχει και που μας έχετε δείξει σε όλες τις συναντήσεις, που κάναμε μαζί σας, ότι και αυτή την αδικία θα την εξαλείψετε και θα εφαρμόσετε στους Π.Π.Υ. αυτό, που ισχύει και για του μόνιμους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, που τίθενται σε υπηρεσία γραφείου και δεν απολύονται. Άλλωστε η Υπηρεσία Γραφείου είναι ούτως ή άλλως σημαντική από την φύση της.
       Επίσης συμφώνως του Ν. 3938/2011 άρθρο 15 παρ7 αυτή είναι η μοναδική προϋπόθεση για την ανανέωση θητείας των ΠΠΥ, αυτολεξεί : << 7. Η ανανέωση της θητείας των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπαίδευσης, γίνεται, μετά από αίτηση τους, η οποία υποβάλλεται έξι τουλάχιστον μήνες πριν τη συμπλήρωση της 5ετίας, εφόσον κριθούν ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών. Η κρίση του Συμβουλίου βασίζεται στις εκθέσεις ικανότητας που συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 11.         Κατά την αξιολόγηση λαμβάνεται ιδίως υπόψη η βαθμολογία της εργατικότητας και υπηρεσιακής απόδοσης, της πειθαρχικότητας και της υγείας των υποψηφίων. Δεν επιτρέπεται η ανανέωση της θητείας Πυροσβέστη πενταετούς υποχρέωσης, ο οποίος δεν έχει αξιολογηθεί έστω και σε μία από τις εκθέσεις ικανότητας με το γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον "καλώς"...>>.
      Αξιότιμε κύριε Υπουργέ επειδή ότι το αίτημα μας είναι πέρα για πέρα δίκαιο θα πρέπει να άρετε την άδικία .
                                            Με εκτίμηση,
                                           Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                            Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                           Τηλ: 6976911880