Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ενημέρωση μελών για το 13 Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π..

Αριθ. Πρωτ: 1893                                                     Αθήνα: 22.11.2016
Αρ. Σελίδων:2
                                                                                         Προς:
                                                                           Σωματεία Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Την Κυριακή 20.11.2016 πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες του 13ου τακτικού εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Στις προσκλήσεις μας ανταποκρίθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το συνέδριο, ως εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε ο Βουλευτής Β’ Αθηνών Κατσώτης Χρήστος, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής κος Παπανικολάου, εκ μέρους της Φυσικής Ηγεσίας ο Υπαρχηγός Διοικητικής Υποστήριξης Π.Σ. Αντιστράτηγος κος Τερζούδης Σωτήριος και εκ μέρους των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών & Υπαξιωματικών Π.Σ. Υποπυραγός κος Κούκουζας Αντώνιος, ο Αντιπρόεδρος Αντιπύραρχος κος Χάλαρης Μιχάλης και ο Γεν. Γραμματέας Αντιπύραρχος κος Σωτήρχος Αναστάσιος.

Στο απόλυτο 100% ανήλθε το ποσοστό συμμετοχής των συνέδρων παρά τον πόλεμο λάσπης και παραπληροφόρησης από τους γνωστούς <κουκουλοφόρους> του κλάδου μας.
Σε ότι αφορά τα θέματα τα οποία τέθηκαν σε ψηφοφορία, τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:
Αποκλεισμός των Σωματείων που δεν έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν αποστείλει το σύνολο των νομιμοποιητικών για την συμμετοχή τους εγγράφων (ψηφίστηκε ομόφωνα)
Διοικητικός απολογισμός απερχόμενου έτους (ψηφίστηκε ομόφωνα)
Οικονομικός απολογισμός απερχόμενου έτους (ψηφίστηκε ομόφωνα)
Οικονομικός προϋπολογισμός έτους 2017 (ψηφίστηκε ομόφωνα)
Οικονομικός απολογισμός Ταμείου Αλληλοβοήθειας (ψηφίστηκε ομόφωνα)
Ο εσωτερικός κανονισμός του ταμείου αλληλοβοήθειας (ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, 1 σύνεδρος μειοψήφησε).
Το κυρίαρχο μήνυμα που επικράτησε μέσα από τις τοποθετήσεις των Συνέδρων, ήταν η ενότητα και η συσπείρωση στις τάξεις της Ομοσπονδίας μας, ενώ χαρακτηριστική ήταν και η αδιαφορία για την απουσία των Σωματείων που αποκλείστηκαν από το Συνέδριο.

Στιγμές συναισθηματικής φόρτισης παρουσιάστηκαν, κατά τον αποχαιρετιστήριο <πύρινο> λόγο του τέως Γεν. Γραμματέα Ανδρεαδάκη Βασίλειου, που είχε τον εξής επίλογο: <<......Ή ιστορία αυτής της Ομοσπονδίας έχει γραφτεί με αγώνα και αίμα. Έχουμε νεκρούς πεσόντες στο καθήκον. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να γίνουμε προδότες, δεν έχουμε δικαίωμα να γίνουμε ραγιάδες.... Και αν κάποιοι δεν είχαν το χαρακτήρα και τη δύναμη να σηκώσουν αυτό το βάρος και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, εσείς να είστε περήφανοι γι αυτό. Δεν ήμαστε από το ίδιο μέταλλο, δεν κυλάει στις φλέβες μας το ίδιο αίμα.... Ναι... είναι σκληρό πού κάποτε υπήρξαν ανάμεσα μας...
Κλείνοντας.... σας ευχαριστώ για την τεράστια τιμή να σας εκπροσωπήσω... ο κάθε φίλος της Ομοσπονδίας είναι και δικός μου... ο εχθρός της θα είναι και δικός μου εχθρός... αυτός που θα έχει πρόβλημα με εσάς θα έχω και εγώ μαζί τους.... Προς το παρόν γεια σας!!!!>> αλλά και στις τοποθετήσεις Μελών του πρώην Δ/Σ, όταν αναφέρθηκαν στην προσφορά του και απευθύνθηκαν στο πρόσωπό του.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Τόσκας Νικόλαος, με τηλεφωνική του παρέμβαση, απέστειλε τον χαιρετισμό του ( δεν παρέστη στο συνέδριο μας όπως είχε δεσμευτεί λόγω έκτακτης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό στις 09:00 π.μ) και αφού επισήμανε ότι η διαδικασία μονιμοποίησης και ανανέωσης των Π.Π.Υ. προχωράει κανονικά, εξήγγειλε, ότι κάνει δεκτά δύο επιπλέον από τα αιτήματά μας, τα οποία είναι:
1.Ανανέωση της λίστας των επιλαχόντων για άλλα 2 έτη.
2.Πλήρη εναρμόνιση των καθηκόντων των Π.Π.Υ. με αυτά του Μόνιμου Πυροσβεστικού προσωπικού.
Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν, το νέο Δ/Σ που εξελέγη, αποτελείται για πρώτη φορά από 13 πρόσωπα, δεκατριών διαφορετικών Σωματείων, χαρακτηριστικό αποτέλεσμα της δημοκρατικότητας που πρεσβεύει η Ομοσπονδία μας, εκ των οποίων τα 6 εκλέγονται για πρώτη φορά.
Κλείνοντας, αισθανόμαστε την υποχρέωση για άλλη μία φορά, να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλα τα Σωματεία και τους Συνέδρους για την συγκινητική τους παρουσία, αλλά και την αξιοπρεπή και υπεύθυνη συμπεριφορά που παρουσίασαν στο Συνέδριό μας.
Καλό Αγώνα!
                                       Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                            Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                 Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                Τηλ: 6976911880
20.11.2016 1


20.11.2016 2


20.11.2016 3

20.11.2016 4


20.11.2016 5

20.11.2016 6


20.11.2016 7