Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ενημέρωση μελών για το Συμβούλιο των Προέδρων και το Διοικητικό Συμβούλιο

Αριθ. Πρωτ : 1592                                                                          Αθήνα: 18.08.2016
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                                              Προς :
                                                                                             Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών για το Συμβούλιο των Προέδρων και το Διοικητικό Συμβούλιο »
     Την 12/08/2016 συνεδρίασε το Συμβούλιο των Προέδρων των Σωματείων μελών της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π., στο οποίο δικαίωμα συμμετοχής είχαν συμφώνως του καταστατικού μόνο τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη.

      Παρευρέθησαν 15 Πρόεδροι των Σωματείων μελών (δυστυχώς υπήρξε μη έγκαιρη πληροφόρηση για κάποιους, ώστε να προλάβουν να προσέλθουν) και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις επί των εργασιακών μας θεμάτων και όλες τις ενέργειες, τις οποίες έκανε η Ομοσπονδία μας χάριν της προωθήσεως και επιλύσεως αυτών, καθώς και για το στάδιο ωριμάνσεως ενός εκάστου των θεμάτων αυτών πέρα των ήδη γνωστών σε όλους επιτευχθέντων.
      Απεφασίσθη η συνέχιση του αγώνα όσον αφορά τις 5 προτάσεις μας για τον κλάδο μας και των επιπρόσθετων 7 ζητημάτων, που χρήζουν άμεσης επίλυσης, μετά της αυξημένης προσπάθειας στα συγκεκριμένα θέματα, στα οποία διαφαίνεται ταχύτερη και εφικτότερη η επίλυση τους. Επίσης έγινε ενημέρωση και για τα τρέχοντα δικαστικά και οικονομικά θέματα της Ομοσπονδίας.
      Στο Συμβούλιο των Προέδρων συνεζητήθη και το θέμα των κων Παπαναστασίου και Παπαντώνη, οι οποίοι εδώ και δύο έτη αντιστρατεύονται τα συμφέροντα και τους σκοπούς της Ομοσπονδίας και οι οποίοι επιπροσθέτως στις συναφθείσες κοινές συμφωνίες τους για το έτος 2016 (επισυναπτόμενο 1 και 2 ) δηλώνουν ότι ΔΕΝ ανήκουν στην ΠΟΠΥΣΥΠ, ο δε κο Παπαναστασίου το δήλωσε αυτό στο Α.Π.Σ. με το υπ αρίθμ 84/08-06-2016 έγγραφο του σωματείου του (επισυναπτόμενο 3), και ως εκ τούτου έθεσαν οι ίδιοι εαυτούς εκτός Ομοσπονδίας και άρα δεν μπορούν να ανήκουν στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας .
     Αποφασίστηκε ομόφωνα, ότι πράγματι οι εν λόγω συνάδελφοι είχαν αντικαταστατική συμπεριφορά, που αντιστρατεύεται τους σκοπούς της Ομοσπονδίας μας, και να γίνει αποδεκτή η ως άνω επίσημα εκπεφρασμένη βούληση και των δύο να μην ανήκουν στην Ομοσπονδία και για το λόγο αυτό πρέπει να διαγραφούν από το Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
     Η πρόταση αυτή του Συμβουλίου των Προέδρων έγινε αποδεκτή και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π., που ακολούθησε, στο οποίο υπήρχε απαρτία, απόντων των κων Παπαναστασίου, Παπαντώνη και Κετίκογλου, και με 10 ψήφους υπέρ αποφασίστηκε να γίνει αποδεκτή η εκπεφρασμένη δημόσια και ενυπόγραφα βούληση των κων Παπαναστασίου και Παπαντώνη να μην ανήκουν και να μην εκπροσωπούνται από την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π., οι οποίοι επιπροσθέτως έχουν αντικαταστατική συμπεριφορά και αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις δράσεις της Ομοσπονδίας μας και έτσι διεγράφησαν από μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
      Σας επισυνάπτουμε της κοινές συμφωνίες που συνήψαν οι κοι Παπαντώνης (επισυναπτόμενο 1) και Παπαναστασίου (επισυναπτόμενο 2) καθώς και το υπ αρίθμ 84/08-06-2016 έγγραφο του κου Παπαναστασίου προς το Α.Π.Σ. (επισυναπτόμενο 3).
                                                       Με εκτίμηση,
                                                    Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                        Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                                                        Τηλ: 6945956027