Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Απάντηση της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. στην Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων

Αριθ. Πρωτ :1384                                             Αθήνα: 10.05.2016
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                       Προς :
                                                               Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων
Θέμα: « Απάντηση στο υπ΄ αρίθμ. 71/03-05-2016 έγγραφο σας »
      Αγαπητοί Συνάδελφοι,
      Με έκπληξη διαβάσαμε τα γραφόμενα σας στην ενημέρωση μελών σας με αριθμό πρωτοκόλλου 71/03-05-2016, η οποία είναι ανυπόγραφη.

      Δεν μπορούμε, να κατανοήσουμε την διαμαρτυρία σας περί της μη παρευρέσεως μας στην διεξαχθείσα Γενική Συνέλευση σας. Σαφώς έχετε δίκαιο, ότι σας ζητήσαμε να αλλάξετε την ημερομηνία, ώστε να μπορούμε να παρευρεθούμε λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας σε ραντεβού με την πολιτική μας ηγεσία.
    Σας είχαμε όμως δηλώσει εξαρχής και εγκαίρως, ότι θα πρέπει να καταβάλλετε ένα ποσό από την συνδρομή σας του 2016, για να μπορούν να μετακινηθούν τα μέλη του Δ.Σ. και να παρευρεθούμε στην Γενική σας Συνέλευση λόγω της καθυστερήσεως του ΟΑΕΔ να κάνει την επιχορήγηση και λόγω του ότι το ταξιδιωτικό γραφείο, που συνεργαζόμαστε, δεν μπορούσε να μας εξυπηρετήσει, διότι υφίστατο ένα υπόλοιπο.
    Εσείς επιλέξατε να μην τα καταβάλετε, ούτε έστω το σχετικό ποσό για τα έξοδα της μεταβάσεως μας εκεί και έτσι δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε, παρά το ότι μας υποσχεθήκατε, ότι, πριν την Γενική Συνέλευση σας, θα κάνατε κάποια καταβολή .
    Όλα τα παραπάνω έγιναν σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας ή το αμφισβητείτε και αυτό;
    Αγαπητοί συνάδελφοι παραπονείστε, ενώ σας είναι γνωστό ήδη από το Συνέδριο, ότι η Ομοσπονδία έχει οικονομική στενότητα!! Τι πρέπει να σας πούμε και πως πρέπει να σας το πούμε, για να γίνει κατανοητό, ότι η Ομοσπονδία δεν έχει άλλους πόρους πλην των σχετικών συνδρομών των Σωματείων μελών της;
    Σχολιάζετε, ότι παρευρέθηκαν μέλη του Δ.Σ. σε Γενικές Συνελεύσεις άλλων Σωματείων -μελών. Δεν σας κακίζουμε, διότι δεν γνωρίζετε. Μάθετε λοιπόν, ότι τα αναφερόμενα από εσάς Σωματεία -μέλη κατέβαλαν ένα ποσό στην Ομοσπονδία, για την κάλυψη των σχετικών εξόδων, ώστε να μπορέσουν τα μέλη του Δ.Σ. να παρευρεθούν εκεί. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν, ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός και επιλεκτικές ενέργειες της Ομοσπονδίας απέναντι σε συγκεκριμένα Σωματεία –μέλη, ούτε κατά διάνοια.
    Στην Γενική σας Συνέλευση, όπως γνωρίζουμε, παραιτήθηκε ο Πρόεδρος σας και δεν έχει αντικατασταθεί. Μπορείτε να μας πείτε, ποιός υπογράφει το έγγραφο αυτό, που έχετε εκδώσει;
    Και φυσικά, όπως σας είναι γνωστό, ένα μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ανήκει στο Σωματείο σας και δεν θα πρέπει να υποτιμάτε τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Η Ομοσπονδία αποστέλλει μέλη του Δ.Σ. προς εκπροσώπηση της σε Γ.Σ. των Σωματείων μελών της και δεν είναι απαραίτητα ο Πρόεδρος ή ο Γ. Γραμματέας.
    Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάτε, γιατί μάλλον το έχετε ξεχάσει, ότι, όπου ζητήσατε την βοήθεια της Ομοσπονδίας για τα εργασιακά σας ζητήματα, τα οποία δεν ήταν και λίγα, η Ομοσπονδία ήταν εκεί και μάλιστα τα επέλυσε, πράγμα το οποίο εσείς παραβλέπετε.
    Θα έπρεπε λοιπόν να επιδεικνύετε τον σεβασμό, που αρμόζει, και να μην επιρρίπτετε στην Ομοσπονδία τις συνέπειες των δικών σας πράξεων .
   Η Ομοσπονδία, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, αγωνίζεται για όλους τους Συναδέλφους, τους οποίους εκπροσωπεί, χωρίς καμιά διάκριση και με το να στοχοποιείται η Ομοσπονδία δεν ωφελείται κανείς.
                                          Με εκτίμηση,
                                         Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                          Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                      Βλαχογεώργος Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262                                                     Τηλ: 6972 624450