Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ενημέρωση Μελών Για Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού

Ενημέρωση Μελών Για Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού

Αριθ. Πρωτ.: 832
Αθήνα: 13.04.2015
Αρ. Σελίδων: 2
Προς :
Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Την Τρίτη 31-03-2015, στο γραφείο του Αρχηγού Π.Σ. συνεδρίασε το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού με θέμα «Ιεράρχηση Αναγκών, Διαμόρφωση Τελικής Πρότασης & ΛΗΨΗ Απόφασης Προγραμματισμού Και Εκτέλεσης Νέων Προμηθειών του Π.Σ. Για Το Έτος 2015 Και Τα Επόμενα Έτη», παρουσία όλων των εκπροσώπων των αντιπροσωπευτικότερων Συνδικαλιστικών Φορέων του Π.Σ, Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ, Ε.Α.Π.Σ. και Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Αρχικά, τα μέλη του Συμβουλίου ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή Οικονομικών για την δύσκολη οικονομική κατάσταση και τον περιορισμό των κονδυλίων που υφίσταται το Π.Σ. Οι τρεις εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Φορέων, έθεσαν ως προτεραιότητα στις τοποθετήσεις τους, την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας για όλο το Πυροσβεστικό Προσωπικό, κυρίως στολές υπηρεσίας-πυρκαγιάς και επιπλέον να εξοικονομηθούν και να διατεθούν κονδύλια, για την υλοποίηση και την εφαρμογή μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας όπως έχουν προβλεφθεί ήδη στην ισχύουσα νομοθεσία.
Όσον αφορά την προμήθεια Μ.Α.Π. (στολές, άρβυλα, αντιπυρικές κουκούλες, κράνη) οι διαγωνισμοί που είχαν προκηρυχθεί το προηγούμενο διάστημα μέσω του Υπουργείου Εμπορίου, πάγωσαν, λόγω ενστάσεων από άλλες διεκδικήτριες εταιρείες. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, το Π.Σ. πλέον θα διενεργεί το ίδιο τους διαγωνισμούς και η προμήθεια των Μ.Α.Π. αναμένεται να παραδοθεί το 2016.
Για το 2015 στο Π.Σ. αναμένεται να παραδοθούν, α) ελαστικά μόνο για τα δασικά οχήματα, β) ερπύστριες για ερπυστριοφόρα οχήματα, γ) 3.500 ζεύγη άρβυλα, ενώ αναμένεται και η ψηφιοποίηση του συστήματος επικοινωνιών στον νομό Αττικής.

Με εκτίμηση,

Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος 
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος
Τηλ. 6974709262

Ο Γεν. Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6986131046