Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Σχέδιο Π.Δ για την τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων.

Συνάδελφοι,
προς ενημέρωση σας,επισυνάπτουμε το σχέδιο Π.Δ που προωθείτε για την τροποποίηση του κανονιμού μεταθέσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ενημέρωση μελών για το πρακτικό του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου Κρίσεως για μονιμοποίηση των κατωτέρων οργάνων του Π.Σ. έτους 2016.

Αριθ. Πρωτ : 1998                                                                      Αθήνα: 19.01.2017
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                            Προς : Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
      Η Ομοσπονδίας μας όλο αυτόν τον καιρό παρακολουθεί στενά την διαδικασία και το όλο θέμα της μονιμοποιήσεως και της ανανέωσης της θητείας των Π.Π.Υ..
     Το γεγονός ότι δεν εκδίδονται ενημερώσεις μελών είναι στάση προς όφελος της όλης ως άνω διαδικασίας έχοντας γνώση για τους εχθρούς, που επιθυμούν να υπονομεύσουν αυτή την διαδικασία εκ των έσω αλλά και εκ των έξω.
     Επί της ουσίας των εξελίξεων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε αυτή την στιγμή ότι το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούν τις ενέργειες, που πρέπει, προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την επίτευξη των στόχων μας.
     Επίσης από τα επίσημα χείλη του Υπουργού Προ. Πο. κου Τόσκα, ως ο καθ ύλην αρμόδιος για την διαδικασία και το θέμα μας, μόλις 2 μέρες πριν ανέφερε επισήμως και δημοσίως στην Βουλή, ότι προχωρά η διαδικασία για την μονιμοποίηση των 2.100 περίπου Π.Π.Υ. . Την ίδια διαβεβαίωση έχουμε και από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.
    Επίσης χθες 18-01-2017 δημοσιεύτηκαν οι πίνακες - το πρακτικό του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου Κρίσεως για μονιμοποίηση των κατωτέρων οργάνων του Π.Σ. έτους 2016 με τα ονόματα των συναδέλφων στο οποίο αναφέρονται ο μονιμοποιηθησόμενοι Π.Π.Υ., οι Π.Π.Υ.. που ανανεώνεται η θητεία τους, και ο απορριπτόμενοι .
     Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι όλοι οι συνάδελφοι, πού θεωρούν, ότι είναι αδικημένοι από τα αποτελέσματα του πρακτικού του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου Κρίσεως για μονιμοποίηση των κατωτέρων οργάνων του Π.Σ. έτους 2016, για τον οποιοδήποτε λόγο, μπορούν να υποβάλουν ένσταση εντός 10 ημερών αρχής γενομένης από σήμερα . Παρακαλούνται να ενημερώσουν και την Ομοσπονδία μας με κοινοποίηση του αντιγράφου της ένστασης τους (φαξ 2130334018).
      Από την πλευρά μας δεν επαναπαυόμαστε και προσπαθούμε με ενέργειες μέσω της συνεργασίας μας με τα αρμόδια Υπουργεία για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προς όφελος όλων μας.
                                                        Με εκτίμηση,
                                                   Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                           Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                          Τηλ: 6976911880

Ενημέρωση μελών για την πορεία επίλυσης τρεχόντων ζητημάτων απο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ


Αθήνα, 18/1/2017
Συνάδελφοι,

Μετά από σειρά επαφών και συναντήσεων του Σωματείου μας με τους καθ' ύλην αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, μπορούμε (με βάση απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες) να σας ενημερώσουμε τα κάτωθι:
  • Σχετικά με την μονιμοποίηση των ΠΠΥ που πληρούν τα κριτήρια του ν 3938: Ο συνολικός αριθμός των προς μονιμοποίηση συναδέλφων είναι 2076 άτομα. Όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί πλήρως (έλεγχοι, σύνταξη πινάκων όσων μονιμοποιούνται, δημιουργία των απαραίτητων διοικητικών πράξεων). Αυτή τη στιγμή η σχετική υπουργική απόφαση έχει φύγει από το ΑΠΣ και έχει προωθηθεί προς υπογραφή στα αρμόδια υπουργεία. Αυτή τη στιγμή ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στην Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη. Επίσης, το ΑΠΣ έχει ξεκινήσει την επεξεργασία των φακέλων άλλων 300 περίπου συναδέλφων που θα μονιμοποιηθούν σε επόμενες φάσεις (όσοι συμπληρώνουν πενταετία σε μετέπειτα χρονικό διάστημα)
  • Η ανανέωση της θητείας των υπόλοιπων ΠΠΥ (που δεν πληρούν κριτήρια μονιμοποίησης) θα είναι για πλήρη πενταετία κι όχι για λιγότερο χρονικό διάστημα. Μη δίνετε βάση σε ανυπόστατους ψιθύρους.
  • Αναφορικά με το καθηκοντολόγιο των ΠΠΥ και την ανανέωση της λίστας επιλαχόντων ΠΠΥ της κατηγορίας εξ εποχικών, έχει ήδη ξεκινήσει η επεξεργασία τους σε νομικό επίπεδο και -σύμφωνα με πληροφόρηση από το Υπ. Εσωτερικών- θα κατατεθούν ως τροπολογίες με τα αμέσως επόμενα νομοσχέδια που θα καταθέσει το Υπ. Εσωτερικών στη Βουλή.

Συνάδελφοι,

Η διασπορά φημών και το διαρκές κουτσομπολιό επί παρασκηνίου το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την δράση μας και να δίνουν έρεισμα σε συνδικαλιστικούς κύκλους οι οποίοι δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα των προβλημάτων μας. Η σπέκουλα θρέφει τους συνδικαλιστές των blog και του internet, δεν λύνει τα προβλήματα.

Σκοπός της παρούσας ενημέρωσης δεν είναι να καθησυχάσει συνειδήσεις, αλλά να τοποθετήσει τα τρέχοντα ζητήματα επί των πραγματικών τους διαστάσεων. Απέχουμε ακόμη από την θετική κατάληξη, ωστόσο τα ζητήματα έχουν μπει σε τροχιά επίλυσης. Από την άλλη, η καλλιέργεια  κλίματος συνομωσιολογίας το μόνο που αποφέρει είναι να δημιουργεί χώρο για αμφιβόλλου ηθικής στάθμης συνδικαλιστές του παρασκηνίου και των δυνάμεων που τους στηρίζουν. Ελέγχετε την πληροφόρηση που λαμβάνετε και αξιολογήστε το ποιόν αυτού που σας την παρέχει.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας
Γουρδουράκος Γεώργιος                          Γιαννάκος Βασίλειος

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Πίνακες με τα αποτελέσματα του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου κρίσεων για την Μονιμοποίηση των Π.Π.Υ.

Συνάδελφοι,
σας κοινοποιούμε προς ενημέρωση σας τους πίνακες με τα αποτελέσματα του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου κρίσεων για την Μονιμοποίηση των Π.Π.Υ.


Attachments:
Download this file (ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΠΥ.pdf)ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΠΥ.pdf[ ]4409 kB

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Τοποθέτηση στην Βουλή κου Τόσκα για τους Π.Π.Υ. (αεροδρόμια και μονιμοποιήση )



Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι σε αυτόν τον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το κο Τόσκα να μιλάει για τους Π.Π.Υ. (για τα αεροδρόμια και την μονιμοποιήση) . 

Ενημέρωση μελών για συνάντηση με κο Χαρακόπουλο

 ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣMG 0360

Αριθ. Πρωτ :1990                                                                                    Αθήνα: 17.01.2017
Αρ. Σελίδων :1
                                                                                                       Προς : Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
Την Πέμπτη 12.01.2017 συναντήθηκε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μας και το Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών και Π.Π.Υ. Πελοποννήσου με τον κο Μάξιμο Χαρακόπουλο, Τομεάρχη της Ν.Δ. για τα Σώματα Ασφαλείας, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα, που απασχολούν τον κλάδο μας.
                                                     Με εκτίμηση,
                                                Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                             Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                              Τηλ: 6976911880