Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ενημέρωση της Ομοσπονδίας μας.

Αριθ. Πρωτ : 1931                                                     Αθήνα: 06.12.2016
Αρ. Σελίδων : 1
                                                                                    Προς :
                                                                       Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση »
     Αγαπητοί Συνάδελφοι έχουμε μηνύματα,  ότι κάποιες υπηρεσίες όσον αφορά τις εκλογές για τα αιρετά μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων των Π.Π.Υ. του Π.Σ. δίδουν μόνο ένα ψηφοδέλτιο και όχι και το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού της Ομοσπονδίας μας.
     Παρακαλούμε μόλις υποπέσει τέτοιο φαινόμενο στην αντίληψη σας να επικοινωνείτε αμέσως με την Ομοσπονδία μας στο 213-0329842 και στο 6959112364 και 6974709262. 
                                                   Με εκτίμηση,
                                             Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                             Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                            Τηλ: 6976911880

Ενημέρωση μελών από το Σωματείο Κεφαλλονιάς Ιθάκης για την Γ.Σ. του.

Σας κοινοποιούμε την Ενημέρωση μελών του Σωματείου Κεφαλλονιάς Ιθάκης για την Γ.Σ. του .

Αρ. Πρωτοκ. 1924 05.11.2016 Ενημερωση μελών από σωματείο κεφαλλονιας ιθάκης

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π., ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π., ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  ΗΡΑΚΛΕΙΟ 28-11-2016
   Συνάδελφοι,
   Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας μου, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, εκλέγοντάς με ως εκπρόσωπό σας στην διοίκηση της Ομοσπονδίας.
  Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι ενέργειές μου, ως μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, είχαν ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ στόχο την βελτίωση των εργασιακών και υπηρεσιακών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Ουδέποτε προχώρησα αντισυναδελφικά -είτε με λόγο είτε με πράξη- με απώτερο σκοπό προσωπικό μου όφελος ή οτιδήποτε άλλο.

   Θεώρησα πρέπον και ηθικό - παρά την μονιμοποίηση μου - να μην εγκαταλείψω την προσπάθεια για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας, παρά την κακοήθη και ανήθικη πολλές φορές κριτική, που δέχτηκα.   «Κριτική» που βεβαίως δεν είχε στόχο να πλήξει εμένα, αλλά κυρίως την Ομοσπονδία μας. Αν κάποιοι από εσάς, υπήρξαν στιγμές, που δυσαρεστήθηκαν από τυχόν ενέργειες μου, σας δηλώνω έντιμα ότι από μέρους μου δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα ή ιδιοτέλεια.   Έπρεπε όμως να μείνω αφοσιωμένος στους στόχους που ΜΑΖΙ είχαμε θέσει, με το οποιοδήποτε προσωπικό κόστος.
   Μιλήσαμε την γλώσσα της αλήθειας, της μετριοπάθειας και της ευθύνης.   Χειριστήκαμε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, που παρουσιάστηκαν στον δρόμο μας, χωρίς να απολέσουμε το παραμικρό από τα κεκτημένα μας…… αντιθέτως κερδίσαμε πολλά.   Ό,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με «όπλο» την κοπιώδη προσπάθεια αλλά και την ομόνοια!!
Συνάδελφοι,
   Αποχωρώντας από το Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας, θα ήθελα να σας προτρέψω με όλες μου τις δυνάμεις, να σηκώσετε ακόμη πιο ψηλά τη σημαία του αγώνα και να αντιπαρέρχεστε σε συμπεριφορές, οι οποίες σας ωθούν να στραφείτε εναντίον αλλά και εκτός του συνδικαλιστικού μας οργάνου, της Ομοσπονδίας μας. Η Ομοσπονδία ανήκει σε όλους μας, δεν είναι περιουσιακό στοιχείο κανενός προσώπου.
   Δεν υπάρχει κάτι που να μας χωρίζει. Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους μας. Ο πραγματικός λόγος που κάποιοι προσπαθούν να μας διχάσουν είναι το «φλερτ» με την εξουσία, οι προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες και ο εγωισμός !!!!
   Εμείς ωστόσο, δεν θα πρέπει να πέσουμε ποτέ σ’ αυτές τις παγίδες…. γιατί πιστεύουμε στις αρχές και τις αξίες του συνδικαλισμού…. δεν πουλάμε απλά συνδικαλισμό. Σίγουρα έγιναν λάθη… Σίγουρα υπήρξαν και παραλείψεις... Κανείς όμως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει, ότι δράσαμε με σκοπιμότητα ή ότι δεν προσπαθήσαμε για το συνολικό καλό.
  Τέλος, αναλογιζόμενοι τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες στις οποίες έχει διέρθει η χώρα μας, ίσως τις δυσκολότερες των τελευταίων 10ετιών και σίγουρα οι κρισιμότερες από την μεταπολίτευση και έπειτα, οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, σοβαροί και συνεπείς και μόνος δρόμος προς αυτό είναι μέσα από τις τάξεις της Ομοσπονδίας μας.
  Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τις θεσμικές κατακτήσεις μας, σεβόμενοι παράλληλα την ιστορία αλλά και την μνήμη των πεσόντων μας!!
Με ειλικρινείς συναδελφικούς χαιρετισμούς σας υπόσχομαι, ότι θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή, μαχόμενος υπέρ των συλλογικών μας δικαιωμάτων και συμφερόντων!!!
ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ενημέρωση μελών για το 13 Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π..

Αριθ. Πρωτ: 1893                                                     Αθήνα: 22.11.2016
Αρ. Σελίδων:2
                                                                                         Προς:
                                                                           Σωματεία Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Την Κυριακή 20.11.2016 πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες του 13ου τακτικού εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Στις προσκλήσεις μας ανταποκρίθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το συνέδριο, ως εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε ο Βουλευτής Β’ Αθηνών Κατσώτης Χρήστος, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής κος Παπανικολάου, εκ μέρους της Φυσικής Ηγεσίας ο Υπαρχηγός Διοικητικής Υποστήριξης Π.Σ. Αντιστράτηγος κος Τερζούδης Σωτήριος και εκ μέρους των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών & Υπαξιωματικών Π.Σ. Υποπυραγός κος Κούκουζας Αντώνιος, ο Αντιπρόεδρος Αντιπύραρχος κος Χάλαρης Μιχάλης και ο Γεν. Γραμματέας Αντιπύραρχος κος Σωτήρχος Αναστάσιος.

Στο απόλυτο 100% ανήλθε το ποσοστό συμμετοχής των συνέδρων παρά τον πόλεμο λάσπης και παραπληροφόρησης από τους γνωστούς <κουκουλοφόρους> του κλάδου μας.
Σε ότι αφορά τα θέματα τα οποία τέθηκαν σε ψηφοφορία, τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:
Αποκλεισμός των Σωματείων που δεν έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν αποστείλει το σύνολο των νομιμοποιητικών για την συμμετοχή τους εγγράφων (ψηφίστηκε ομόφωνα)
Διοικητικός απολογισμός απερχόμενου έτους (ψηφίστηκε ομόφωνα)
Οικονομικός απολογισμός απερχόμενου έτους (ψηφίστηκε ομόφωνα)
Οικονομικός προϋπολογισμός έτους 2017 (ψηφίστηκε ομόφωνα)
Οικονομικός απολογισμός Ταμείου Αλληλοβοήθειας (ψηφίστηκε ομόφωνα)
Ο εσωτερικός κανονισμός του ταμείου αλληλοβοήθειας (ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, 1 σύνεδρος μειοψήφησε).
Το κυρίαρχο μήνυμα που επικράτησε μέσα από τις τοποθετήσεις των Συνέδρων, ήταν η ενότητα και η συσπείρωση στις τάξεις της Ομοσπονδίας μας, ενώ χαρακτηριστική ήταν και η αδιαφορία για την απουσία των Σωματείων που αποκλείστηκαν από το Συνέδριο.

Στιγμές συναισθηματικής φόρτισης παρουσιάστηκαν, κατά τον αποχαιρετιστήριο <πύρινο> λόγο του τέως Γεν. Γραμματέα Ανδρεαδάκη Βασίλειου, που είχε τον εξής επίλογο: <<......Ή ιστορία αυτής της Ομοσπονδίας έχει γραφτεί με αγώνα και αίμα. Έχουμε νεκρούς πεσόντες στο καθήκον. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να γίνουμε προδότες, δεν έχουμε δικαίωμα να γίνουμε ραγιάδες.... Και αν κάποιοι δεν είχαν το χαρακτήρα και τη δύναμη να σηκώσουν αυτό το βάρος και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, εσείς να είστε περήφανοι γι αυτό. Δεν ήμαστε από το ίδιο μέταλλο, δεν κυλάει στις φλέβες μας το ίδιο αίμα.... Ναι... είναι σκληρό πού κάποτε υπήρξαν ανάμεσα μας...
Κλείνοντας.... σας ευχαριστώ για την τεράστια τιμή να σας εκπροσωπήσω... ο κάθε φίλος της Ομοσπονδίας είναι και δικός μου... ο εχθρός της θα είναι και δικός μου εχθρός... αυτός που θα έχει πρόβλημα με εσάς θα έχω και εγώ μαζί τους.... Προς το παρόν γεια σας!!!!>> αλλά και στις τοποθετήσεις Μελών του πρώην Δ/Σ, όταν αναφέρθηκαν στην προσφορά του και απευθύνθηκαν στο πρόσωπό του.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Τόσκας Νικόλαος, με τηλεφωνική του παρέμβαση, απέστειλε τον χαιρετισμό του ( δεν παρέστη στο συνέδριο μας όπως είχε δεσμευτεί λόγω έκτακτης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό στις 09:00 π.μ) και αφού επισήμανε ότι η διαδικασία μονιμοποίησης και ανανέωσης των Π.Π.Υ. προχωράει κανονικά, εξήγγειλε, ότι κάνει δεκτά δύο επιπλέον από τα αιτήματά μας, τα οποία είναι:
1.Ανανέωση της λίστας των επιλαχόντων για άλλα 2 έτη.
2.Πλήρη εναρμόνιση των καθηκόντων των Π.Π.Υ. με αυτά του Μόνιμου Πυροσβεστικού προσωπικού.
Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν, το νέο Δ/Σ που εξελέγη, αποτελείται για πρώτη φορά από 13 πρόσωπα, δεκατριών διαφορετικών Σωματείων, χαρακτηριστικό αποτέλεσμα της δημοκρατικότητας που πρεσβεύει η Ομοσπονδία μας, εκ των οποίων τα 6 εκλέγονται για πρώτη φορά.
Κλείνοντας, αισθανόμαστε την υποχρέωση για άλλη μία φορά, να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλα τα Σωματεία και τους Συνέδρους για την συγκινητική τους παρουσία, αλλά και την αξιοπρεπή και υπεύθυνη συμπεριφορά που παρουσίασαν στο Συνέδριό μας.
Καλό Αγώνα!
                                       Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                            Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                 Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                Τηλ: 6976911880
20.11.2016 1


20.11.2016 2


20.11.2016 3

20.11.2016 4


20.11.2016 5

20.11.2016 6


20.11.2016 7