Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Κοινοποίηση πίνακα επιλαχόντων Π.Π.Υ (εξ εποχικών) οι οποίοι εντάσσονται στο τέλος του πίνακα των εξ αρχής επιλαχόντων Π.Π.Υ σύμφωνα με την παρ.6 Άρθρο 98 Ν.4249/2014

Συνάδελφοι,
Προς ενημέρωση σας ,κοινοποιούμε την διαταγή του Αρχηγού Π.Σ και τον πίνακα επιλαχόντων Π.Π.Υ (εξ εποχικών)
οι οποίοι εντάσονται στο τέλος του πινακα των εξ αρχής επιλαχόντων Π.Π.Υ σύμφωνα με τα οριζόμενα της παρ.6 Άρθρο 98 Ν.4249/2014.





Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετάθεση Πυροσβεστικού Προσωπικού προς στελέχωση δώδεκα (12) Περιφερειακών Αεροδρομίων.

Συνάδελφοι η παρούσα αφορά ενδιαφερόμενους Μονίμους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους έως και το βαθμό του Επιπυραγού καθώς και Π.Π.Υ., οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση για μονιμοποίηση τους στο Π.Σ., που επιθυμούν να μετατεθούν με εξοδα δημοσίου σύμφωνα με τα ισχύοντα. Προσοχή στην προθεσμία.

Αρ. Πρωτοκ. 1706 24.10.2016 1. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετάθεση Πυροσβεσ. Προσωπικού για στελέχωση 12 αεροδρομίων περιφερειακων  




Αρ. Πρωτοκ. 1706 24.10.2016 2. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετάθεση Πυροσβ. προσωπικού για στελέχωση 12 αεροδρομίων περιφερειακών

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Πρόσκληση Συμμετοχής στο 13ο Τακτικό Πανελλαδικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Αριθ. Πρωτ: 1670                                                                    Αθήνα: 18/10/2016
Αρ. Σελίδων: 4
                                                                              Προς
                                                           Σωματεία Μέλη της ΠΟ.Π.Υ.ΣΥ.Π.
“Πρόσκληση Συμμετοχής στο 13ο Τακτικό Πανελλαδικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.”
Συνάδελφοι,
Κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π και της σύμφωνης γνώμης της πλειοψηφίας των Πρωτοβάθμιων Σωματείων μας, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το 13ο Τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας στις 20/11/2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 09:30 π.μ στην Αθήνα (για τον ακριβή τόπο θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως ).
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συνεδρίου θα είναι:
1. Διοικητικός Απολογισμός απερχόμενου έτους, ήτοι 2016.
2. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.
3. Οικονομικός Απολογισμός απερχόμενου έτους, ήτοι 2016.
4. Οικονομικός Προϋπολογισμός επόμενου έτους, ήτοι 2017.
5. Ενημέρωση Ταμείου Αλληλοβοήθειας .
6. Ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοηθείας .
7. Ενημέρωση επί των Εργασιακών μας θεμάτων.
8. Τοποθετήσεις Συνέδρων.
9. Απαντήσεις Προεδρείου.
10. Λήψη αποφάσεων - ψήφισμα Συνεδρίου.
11. Αρχαιρεσίες - ανάδειξη οργάνων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
Δικαίωμα συμμετοχής στο συνέδριο δια των αντιπροσώπων τους έχουν τα Σωματεία - Μέλη που έχουν τακτοποιήσει το σύνολο των οικονομικών τους υποχρεώσεων ή έχουν αποστείλει τις καταστάσεις των οικονομικά τακτοποιημένων μελών που αντιστοιχούν στα ποσά που έχουν κατατεθεί.
Σωματεία - Μέλη που δεν έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μπορούν να στείλουν αντιπροσώπους με την προϋπόθεση, ότι θα καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς την Ομοσπονδία μέχρι την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου (πρέπει να αποστείλουν το αποδεικτικό κατάθεσης της συνδρομής τους στην Ομοσπονδία).
Για την νόμιμη συγκρότηση του Συνεδρίου τα Σωματεία - Μέλη θα πρέπει να αποστείλουν την κατάσταση των τακτικών αντιπροσώπων τους ή των αναπληρωτών αυτών καθώς και το πρακτικό αρχαιρεσιών τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση pospid@gmail.com. ή μέσω fax στον αριθμό 213 0334018 πέντε ημέρες πριν της ενάρξεως του Συνεδρίου .
Η μη εμπρόθεσμη υποβολή των δικαιολογητικών εκλογής των αντιπροσώπων αποκλείει γι’ αυτούς το δικαίωμα συμμετοχής τους στο Συνέδριο.
Σε περίπτωση αναπλήρωσης αντιπροσώπου θα πρέπει το Δ.Σ. του Σωματείου - Μέλους να δηλώσει τα στοιχεία του αναπληρωτή και αναπληρούμενου καθώς και το λόγο αναπλήρωσης.
Η εγγραφή των αντιπροσώπων στις εργασίες του Συνεδρίου θα γίνει υποχρεωτικά με την επίδειξη της υπηρεσιακής ή πολιτικής ταυτότητας τους.
Για την απρόσκοπτη και έγκαιρη συμμετοχή των αντιπροσώπων στο Συνέδριο παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε έγκαιρα τους αντιπροσώπους σας και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, για να τους χορηγηθεί συνδικαλιστική άδεια.
Σας υπενθυμίζουμε, ότι βάσει του καταστατικού της Ομοσπονδίας μας μέχρι πέντε (5) ημέρες το αργότερο πριν της ενάρξεως του Συνεδρίου πρέπει όλοι να έχετε καταθέσει τα έγγραφα, που σας ζητούνται για την συμμετοχή στο Συνέδριο καθώς και τρείς (3) μέρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου να έχετε καταθέσει τις υποψηφιότητες για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΓΣΕΕ, Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτική Επιτροπή και Τριμελή Επιτροπή Ταμείου Αλληλοβοηθείας (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση pospid@gmail.com. ή μέσω fax στον αριθμό 213 0334018)
Οι σύνεδροι θα πρέπει να έχουν μαζί την υπηρεσιακή ή πολιτική ταυτότητα τους .
Σας αποστέλλεται με την παρούσα και η αίτηση υποψηφιοτήτων εν όψει του Συνεδρίου μας για την εκλογή Δ.Σ , Ελεγκτικής Επιτροπής, αντιπροσώπων στην ΓΣΕΕ και την Τριμελή Επιτροπή του Ταμείου Αλληλοβοηθείας.
ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
Όνομα:…………………………………........... Προς:
Επώνυμο:………………………………………. Δ/Σ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
Όνομα Πατέρα:………………………………
Α.Δ.Τ/ Α.Μ:…………………………………….
Αρ. Τηλ:…………………………………………..
Σωματείο:………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
Βαθμός:…………………………………………
Συνάδελφοι, σας γνωρίζω, ότι επιθυμώ να συμμετέχω σαν υποψήφιος στις αρχαιρεσίες -ανάδειξη οργάνων της Ομοσπονδίας μας για:
1.Διοικητικό Συμβούλιο: …………
2.Ελεγκτική Επιτροπή : …………..
3.Αντιπρόσωποι Γ.Σ.Ε.Ε: …………….
4.Επιτροπή Ταμ. Αλληλοβοήθειας:………….
Παρακαλώ όπως με συμπεριλάβετε στο Ψηφοδέλτιο των Αρχαιρεσιών-ανάδειξης οργάνων της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. .
                                                                                             Αθήνα: …...…/11/2016
                                                                                                 ….. Αιτ.....…..
                                                                                          Υπογραφή : ………………………..……………………
1. Σημειώστε με Χ την επιλογή σας
2. Οι υποψήφιοι στις επιλογές 1,3 δεν μπορούν να είναι παράλληλα υποψήφιοι για τις επιλογές 2,4 και αντίστροφα.
3. Δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας σύνεδροι, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει την εισφορά των 100 ευρώ στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας.
4.Η παρούσα κατατίθεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση pospid@gmail.com. ή μέσω fax στον αριθμό 213 0334018 τρεις (3) ημέρες πριν από την έναρξη του Συνεδρίου.
Παρακαλούμε, όπως τηλεφωνήσετε στο τηλέφωνο 213-0329842 ή στο 6959-112364 για να επιβεβαιώσετε ότι παρελήφθη η αίτηση υποψηφιότητος σας .
                                                        Με εκτίμηση
                                                   Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                             Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                                               Τηλ 6945956027

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ενημέρωση μελών περί επιφυλακής σε νυχτερινό διάστημα.

Συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε για την με αριθμό πρωτοκ. 68561Φ.105.6 απάντηση του Διευθυντού Αρχιπύραρχου Ιωάννη Ζάχου κατόπιν σχετικού ερωτηματος μας για την κλήση υπαλλήλου σε επιφυλακή σε νυχτερινό διάστημα.

Σωματείο Π.Π.Υ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Απρεπής διασπαστική συμπεριφορά συνδικαλιστή, που υπονομεύει το σωματείο μας.

Το σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταγγέλλει απρεπή διασπαστική συπεριφορά συνδικαλιστή, που το υπονομεύει ως σωματείο.

Ενημέρωση μελών περί γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ..

Αριθ. Πρωτ : 1700                                                                                                         Αθήνα: 20.10.2016
Αρ. Σελίδων : 1
                                                                                             Προς
                                                                                Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
    Αγαπητοί συνάδελφοι,
    μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργείου Προ.Πο. με την Ομοσπονδία μας στα πλαίσια της συνεχούς συνεργασίας μας, μας ενημέρωσαν, ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Τόσκας, έκανε αποδεκτή την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις άδειες των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (γονικές άδειες κλπ).
    Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς σύμφωνα με το εδάφιο 7 της παραγράφου 3 άρθρου 98 Ν. 4249/2014 το οποίο ορίζει ότι << Για το χρόνο εργασίας και τις άδειες των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης εφαρμόζονται κατ' αντιστοιχία οι διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος σύμφωνα με τους περιορισμούς που ορίζει η σχέση εργασίας τους με το Πυροσβεστικό Σώμα.>>, εδάφιο το οποίο εθεσπίσθη με αποκλειστικές ενέργειες και ευθύνη της Ομοσπονδίας μας, και κατόπιν σχετικών ενεργειών της Ομοσπονδίας μας ακριβώς επ αυτού γνωμοδότησε για τις άδειες το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
    Σύμφωνα με αυτή την γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. αποκαθίστανται πλέον και τυπικά ένα μεγάλο μέρος των αδειών των Π.Π.Υ. και δικαιώνεται η Ομοσπονδία μας για την ενημέρωση και πληροφόρηση στους συναδέλφους μέχρι σήμερα.
    Χρειάζεται λίγη υπομονή μέχρι να διευθετηθούν τα δέοντα και να αποσταλεί η σχετική απόφαση στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και να εφαρμοστεί αυτή.
    Επειδή κάποιοι έτρεξαν να προλάβουν την αποκλειστικότητα, ότι τάχα αυτοί τα έκαναν όλα, θέλουμε να τους φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη και σας κοινοποιούμε εκ νέου το δελτίο τύπου του Υπουργείου Προ. Πο., ώστε να σταματήσουν να καπηλεύονται τις ενέργειες της Ομοσπονδίας μας.
   Ποιούς συνάντησαν τόσο καιρό;
   Τα σχόλια δικά σας αγαπητοί συνάδελφοι.
                                                 Με εκτίμηση,
                                        Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                   Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                                                      Τηλ: 6945956027

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ερώτηση Βουλευτού Κεγκέρογλου προς Υπουργό Εσωτερικών κο Κουρουμπλή περί οριστικής τοποθετήσεως των Π.Π.Υ..


Ενημέρωση μελών προς απάντηση Σωματείου.

Αριθ. Πρωτ : 1653                                                                               Αθήνα: 11.10.2016
Αρ. Σελίδων : 1
                                                                                             Προς : Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών προς απάντηση Σωματείου»
    Δεν είχαμε καμιά πρόθεση και ούτε ήμασταν διατεθειμένοι να σπαταλήσουμε χρόνο για εσάς. Όμως για την ενημέρωση μελών σας με αριθμό πρωτοκόλλου 286/07-10-2016 είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τα μέλη μας και τους συναδέλφους για την παραπληροφόρηση που ασκείτε στους συναδέλφους. Εφόσον κινείσθε σε αυτό το πλαίσιο με επικοινωνιακά τρυκ εμπαίζοντας την νοημοσύνη των συναδέλφων, εμείς δεν θα σας το επιτρέψουμε.
    Καταρχάς για να σας φρεσκάρουμε την μνήμη σας σας υπενθυμίζουμε, ότι από την Ομοσπονδία σας ζητήθηκε από δύο φορές να καταθέσετε προτάσεις για το κανονισμό μεταθέσεων, τις άδειες και τον ΚΕΥΠΣ αλλά ουδέποτε καταθέσατε έστω και μία πρόταση για αυτά.
    Αντιθέτως η Ομοσπονδία κατέθεσε από την πρώτη ώρα, που της ζητήθηκε, τις προτάσεις της, για τις όποιες μάλιστα ενημέρωσε και το Δ.Σ και το Συνέδριο.
    Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν, ότι το ψέμα έχει μικρά ποδάρια. Σας συνιστούμε να συνεχίσετε στο ίδιο μοτίβο...
    Σημείωση: Γιατί το κρατάτε κρυφό το έγγραφο σας με θέμα συμβούλιο μεταθέσεων Συμβασιούχων Πυροσβεστών; Μήπως το λύσατε εσείς και αυτό ; Οι επερωτήσεις, που κάνετε, λύσανε τα θέματα μας!!!
                                                    Με εκτίμηση,
                                                Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                            Βλαχογεώργος Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262                                                              Τηλ: 6972 624450