Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ενημέρωση μελών - 15ωρο

Αριθ. Πρωτ : 1422                                          Αθήνα: 07.06.2016
Αρ. Σελίδων : 1
                                                                       Προς :
                                                     Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: «Ενημέρωση μελών - 15ωρο »
       Αγαπητοί συνάδελφοι,
       σας κάνουμε γνωστό, ότι σήμερα 07-06-2016 κατατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σε μεταγενέστερη ανακοίνωση μας θα λάβετε γνώση όλης της Σ.Σ.Ε.. Στο επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η διαταγή περί 15ώρου, για να σταματήσει η ταλαιπωρία των συναδέλφων .

       Εμείς είμαστε εδώ για να επιλύουμε προβλήματα και όχι να τα δημιουργούμε. Είμαστε ειλικρινείς απέναντι σας και σας λέμε τούτο: Η διαδικασία διευθέτησης στου ωραρίου με υπεύθυνες δηλώσεις είναι παράνομη και παράτυπη και οι υπεύθυνοι αυτού του τύπου της συνεργασίας θα είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για το οτιδήποτε.
                                 Με εκτίμηση,
                            Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                  Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                Τηλ: 6945956027

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Υπογραφή Συμβάσεως Εργασίας Εποχικού Προσωπικού

Σας γνωστοποιούμε την απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος με θέμα την υπογραφή συμβάσεων εργασίας εποχικού προσωπικού, η οποία είναι επισυναπτόμενο έγγραφο στη παρούσα δημοσίευση.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ενημέρωση Μελών 31.05.2016

Αριθ. Πρωτ.: 1406                                                            Αθήνα: 31.05.2016
Αρ. Σελίδων: 3
                                                                                          Προς:
                                                                             Σωματεία Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
Με αφορμή την επικείμενη ανανέωση του σχετικού Π.Δ και την επαναπρόσληψη των Συναδέλφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, η οποία σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση μας προγραμματίζεται, να πραγματοποιηθεί στις 1/6/2016, σας θέτουμε υπόψη, σας ενημερώνουμε και σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:
1) Καταγγελία Συλλογικής Σύμβασης – Αλλαγή συνθηκών εργασίας.

Στο συνέδριο 2016 τα Σωματεία ενημερώθηκαν από την Ομοσπονδία μας, ότι το Σωματείο Δασοπυροσβεστών Ελλάδος με έδρα το Βόλο ( με 18 ψηφίσαντα Μέλη) υποκινούμενο και καθοδηγούμενο από το Μέλος του Δ/Σ της ομοσπονδίας μας Παπαντώνη Κων/νο (το παραδέχτηκε ο ίδιος στο Συνέδριο και το Δ.Σ.)κατήγγειλε την Σ..Σ.Ε οποία είχε συνάψει η Ομοσπονδία μας το 2009 (καταγγέλθηκε δηλ. η Σ.Σ.Ε από ένα Μέλος του Δ/Σ Της Ομοσπονδίας, εις βάρος της Ομοσπονδίας και προς όφελος ενός Σωματείου εκτός Ομοσπονδίας). Κατά την ενημέρωση μας σας αναφέραμε, ότι, αφού καταγγέλθηκε η Συλλογική Σύμβαση, και βγήκε στην επιφάνεια, το πιθανότερο είναι να αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας προς το χειρότερο στο εξής.
Οι ανησυχίες μας αυτές επιβεβαιώνονται από το Α.Π.Σ., αφού, όπως ενημερωθήκαμε, θα προκύψουν θέματα στον αριθμό τον Υπηρεσιών ανά μήνα ( περισσότερες υπηρεσίες) και στον τρόπο εργασίας ανά μήνα ( 8ωρο αντί 15ωρο).
Η Ομοσπονδία έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για να προστατέψει τα συμφέροντα και τα κεκτημένα τόσων ετών των σωματείων μελών μας. Στις 26/05/2016 εδόθη νέα αναβολή στη συζήτηση της υπόθεσης λόγω της απεργίας των Δικηγόρων. Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο του ΟΜΕΔ.
2) Μείωση κατά 10% της οργανικής δύναμης των Συμβ/χων Πυροσβεστών.
Όπως εγκαίρως σας είχαμε ενημερώσει, επιβεβαιώθηκε η ανησυχία μας σχετικά με την μείωση κατά 10% του αριθμού Πρόσληψης Συμβασιούχων Πυροσβεστών και για την φετινή αντιπυρική περίοδο.
Η εγκριτική πράξη, που αρχικώς είχε υπογραφεί από του αρμόδιους Υπουργούς, προέβλεπε, να προσληφθούν την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο 1350 αντί 1500, που εμείς επιθυμούσαμε.
Ευτυχώς και φέτος με στοχευμένες και σωστά προγραμματισμένες ενέργειες της Ομοσπονδίας μας προς την πολιτική και φυσική Ηγεσία επετεύχθη ο στόχος να εγκριθούν οι πιστώσεις για 1.500 άτομα.
Ο σοβαρότερος λόγος που και αυτήν την χρονιά διεκδικήσαμε να δοθεί η έγκριση για να προσληφθούν 1.500 Συνάδελφοι, ενώ γνωρίζουμε ότι διαθέσιμοι για να προσληφθούν θα είναι περίπου 1.350 Συνάδελφοι, είναι για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση της πρότασής μας, για πρόσληψη 150 περίπου επιλαχόντων ως Π.Π.Υ, χωρίς καμιά επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού αλλά μέσα από τηνανακατανομή των χρημάτων τα οποία είναι ήδη εγκεκριμένα. Η εξέλιξη αυτή μας δίνει και την δυνατότητα αλλά και το χρονικό περιθώριο να διεκδικήσουμε την πρότασή μας αυτή ( ομόφωνη απόφαση Συνεδρίου 2016).
3) Ανανέωση Π.Δ για την επαναπρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών τα επόμενα έτη.
Στο ζήτημα μας αυτό, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας για την ανανέωση του για τα επόμενα 3 έτη.
Δυστυχώς όμως το ΣτΕ για λόγους συνταγματικότητας ( το ότι υπάρχουν λόγοι συνταγματικότητας μας το είχε κάνει ήδη γνωστό το ΣτΕ από την προηγούμενη ανανέωση το 2013) έδωσε την έγκριση το Π.Δ να ανανεωθεί για 2 και όχι για 3 έτη που είχε σταλεί (επισυναπτόμενο) και μετά την λήξη των 2 ετών να πραγματοποιηθεί προκήρυξη για την πρόσληψη συμβασιούχων Πυροσβεστών στο Π.Σ .
Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν η καλύτερη δυνατή αλλά ούτε και η χειρότερη μιας και το ΣτΕ σε παρόμοιες περιπτώσεις άλλων φορέων ενέκρινε η ανανέωση να πραγματοποιηθεί μόνο για ένα έτος. Ωστόσο το περιθώριο των 2 ετών, που μας δίνει, είναι σημαντικό, ώστε να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τα όλα τα στοιχεία με στόχο να έχουμε μηδενικές απολύσεις στην προκήρυξη για πρόσληψη συμβασιούχων Πυροσβεστών μετά την 2ετία.
Να σας υπενθυμίσουμε, ότι η ομοσπονδίας μας είναι η μόνη, που εξ αρχής σας ενημέρωσε σωστά για το ότι θα πραγματοποιηθεί ανανέωση του Π.Δ και επαναπρόσληψη των Συμβασιούχων όταν οι αντιπολιτευτές ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΤΕΣ σας ενημέρωναν, ότι πάμε για νέο Διαγωνισμό.
Να σας υπενθυμίσουμε, ότι εξ αρχής εκφράσαμε την ανησυχία μας για το ότι το ΣτΕ πιθανόν να μην ανανεώσει για 3 έτη το Π.Δ αλλά για λιγότερα.
Εξ αρχής σας ενημερώσαμε ότι το Π.Δ., που θα σταλεί, θα είναι για 3 έτη και όχι μόνο για ένα όπως σκοπίμως καταστροφολογούσαν οι αντιπολιτευτές και δήθεν ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΤΕΣ.
                                          Με εκτίμηση,
                                    Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                             Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                             Τηλ: 6945956027

Ενημέρωση μελών για καταβολή ετήσιας συνδρομής 2015 και 2016 προς Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Αριθ. Πρωτ. : 1404                                       Αθήνα: 27/05/2016
Αρ. Σελίδων: 2
                                                                               Προς
                                                               Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: «Ενημέρωση Μελών Για Καταβολή Ετήσιας Συνδρομής 2015 και 2016 Προς Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. »
    Συνάδελφοι,
    Σύμφωνα με το καταστατικό τα Σωματεία - μέλη της Ομοσπονδίας υποχρεούνται να καταβάλλουν τη συνδρομή τους για το έτος 2016, διότι υπάρχει οικονομική στενότητα και για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας.
Τα παρακάτω σωματεία:

1.Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Μακεδονίας Θράκης και βορείου Αιγαίου.
2.Σωματείο Πυροσβεστών Αργολίδος Αρκαδίας.
3.Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Κεντρικής Μακεδονίας.
4.Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Κιάτου.
5.Πανελλαδικό Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών με έδρα τα Μέγαρα .
6.Σωματείο Πυροσβεστών Νομού Μεσσηνίας.
7.Σωματείο Πενταετούς Υποχρέωσης Πυροσβεστών με έδρα την Ναύπακτο.
8.Ένωση Συμβασιούχων Πυροσβεστών και Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και δυτικής Ελλάδας
τα οποία δεν κατέβαλλαν την εισφορά τους για το έτος 2015 και στα οποία έχουν ήδη επιβληθεί οι πρέπουσες κυρώσεις ( αποκλεισμός από συνεδριάσεις οργάνων, Ταμείο Αλληλοβοήθειας κ.α. ), που προβλέπονται στο καταστατικό και στις αποφάσεις του ΔΣ, οφείλουν άμεσα να καταβάλλουν την συνδρομή του έτους 2015, και του 2016, αν επιθυμούν να αρθούν οι ως άνω επιβληθείσες κυρώσεις, άλλως αυτές θα συνεχίσουν να υφίστανται.
                                   Με εκτίμηση,
                             Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                        Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                      Τηλ: 6945956027