Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Απάντηση στο Σωματείο Μακεδονίας Θράκης και Βορείου Αιγαίου σχετικά με το Ταμείο Αλληλοβοηθείας

Αριθ. Πρωτ:: 1317                                                                  Αθήνα: 24.03.2016
Αρ. Σελίδων: 3
                                                                       Προς: 1.Σωματείο Μακεδ.Θρακης & Β.Αιγαίου
                                                                               2. Σωματεία Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
                                                                               3.Αιτούντες Βοηθήματος Τ.Α.
Θέμα: «Απάντηση σε έγγραφο σας »
Σχετ: 1307/10.03.2016 (23/10.03.2016)
Αναφορικά με τις αιτιάσεις σας στην από 23/10-3-2016 επιστολή σας προς την Ομοσπονδία θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής:
Σύμφωνα με το άρθρο 27 του καταστατικού, παράγραφος 6: «Μέλη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας είναι τα φυσικά μέλη των Σωματείων Μελών της Ομοσπονδίας που επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτό». Σύμφωνα με το άρθρο 5 «Τα Σωματεία μέλη δικαιούνται εφόσον έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις : 1… 2… 3… Να ζητούν την ηθική υλική και νομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών». Εν συνεχεία, στο ίδιο άρθρο και στην παράγραφο σχετικά με τις υποχρεώσεις των Σωματείων μελών: «Τα Σωματεία που είναι μέλη της Ομοσπονδίας υποχρεούνται: 1. Να συμμορφώνονται απόλυτα και να τηρούν το καταστατικό της Ομοσπονδίας.». Στο δε άρθρο 7 ορίζεται: «Η συνδρομή κάθε φυσικού μέλους των Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, η οποία αφορά κάθε μήνα εργασίας ανά έτος ορίζεται με απόφαση του ΔΣ για κάθε διαχειριστική περίοδο κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού και δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ενός ευρώ (1€) και μεγαλύτερη των πέντε ευρώ (5€)».
Περαιτέρω με την υπ’ αριθμ. 54/7-5-2014 απόφαση του ΔΣ αποφασίστηκε ομόφωνα το ποσό συνδρομής των μελών των Σωματείων σε 1€ ανά μήνα εργασίας και επιπλέον ότι: «Οι αιτήσεις του Ταμείου Αλληλοβοήθειας να ελέγχονται από τον Γενικό Γραμματέα για το εάν αφορούν ενεργά και οικονομικά τακτοποιημένα μέλη σωματείου και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις θα αποστέλλονται στον κ. Καραδημητρίου, υπεύθυνο του Ταμείου, υπογεγραμμένες βεβαιώσεις προκειμένου να προχωρούν οι αποζημιώσεις»
Βάσει των ανωτέρω καταστατικών ρητρών και ομόφωνων αποφάσεων του ΔΣ οι με αριθμό πρωτ. 185/5-12-2015, 187/5-12-2015 και 196/14-1-2016 αιτήσεις που υποβάλατε στην Ομοσπονδία για την χορήγηση βοηθήματος σε τρία φυσικά μέλη του Σωματείου σας ήταν φυσικό να απορριφθούν διότι το Σωματείο σας στο οποίο πιθανόν είναι Μέλη και ζητήσατε βοήθημα από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας δεν έχει καταβάλλει τις εισφορές τους προς την Ομοσπονδία για το έτος 2015. Δεν φαίνονται δηλαδή ενεργά και οικονομικά τακτοποιημένα.
Η μη καταβολή των εισφορών των μελών σας προς την Ομοσπονδία μέχρι σήμερα προκαλεί εντύπωση καθώς εσείς ο ίδιος δηλώσατε στο Συνέδριο – στο οποίο συμμετείχατε χωρίς να έχετε δικαίωμα ψήφου – ότι δεν καταβάλατε τις εισφορές επειδή κρίνατε μη ορθή την ψήφιση του οικονομικού απολογισμού του έτους 2014, ο οποίος ετέθη επαναληπτικά σε ψήφιση στο Συνέδριο της 28/2/2016 και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Θα ανάμενε λοιπόν κάποιος που άκουσε τις αιτιάσεις σας και τις συνακόλουθες δηλώσεις ικανοποίησης σας για το θέμα αυτό κατά τις εργασίες του ανωτέρω Συνεδρίου ότι θα καταβάλατε τις εισφορές σας προς την Ομοσπονδία, αντιθέτως, 10 μέρες μετά την λήξη του Συνεδρίου στείλατε την από 10/03/2016 επιστολή σας με την οποία κόπτεστε τάχα για την καταβολή του βοηθήματος σε τρία μέλη του Σωματείου σας ενώ πολύ καλά γνωρίζετε ότι δεν έχετε καταβάλλει τις εισφορές τους στην Ομοσπονδία και τις οποίες έχετε αρκετό καιρό τώρα εισπράξει.
Με την, όλως επιεικώς, επιπόλαιη συμπεριφορά σας αφενός επιχειρείτε ατυχώς να μεταβιβάσετε στην Ομοσπονδία την ευθύνη περί μη καταβολής του βοηθήματος στα μέλη σας αφετέρου δεν αναλογίζεστε την ζημία που προκαλείτε σε αυτά.
Από το γεγονός και μόνο, ότι επιλέγετε να κινηθείτε νομικά για να διεκδικήδετε το επίδομα,μια δηλ. αρκετά χρονοβόρα και αρκετά δαπανηρή διαδικασία, από το να τακτοποιήσετε τις υποχρεώσεις σας προς την Ομοσπονδία, καταβάλλοντας τις συνδρομές που της χρωστάτε ώστε να είναι δικαιούχοι τα Μέλη σας, αποδεικνύει αδιάψευτα την άποψη μας, οτι σκοπίμως αντιστρατεύετε τους σκοπούς και τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας για καθαρά προσωπικό όφελος,αδιαφορώντας για την ανεπανόρθωτη ζημιά που προκαλείτε.
Η Ομοσπονδία σας δηλώνει ότι εσείς φέρετε αποκλειστικά και ακέραια την ευθύνη για την μη καταβολή του βοηθήματος στα μέλη σας και για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαίο η παρούσα επιστολή να κοινοποιηθεί και σε αυτά ώστε να λάβουν γνώση του γεγονότος ότι, μολονότι έχετε παρακρατήσει τις ετήσιες εισφορές τους για την Ομοσπονδία αρνείστε να τις αποδώσετε μέχρι σήμερα με άμεση συνέπεια - μία εκ των πολλών που έχουν προκύψει εξαιτίας της συμπεριφορά σας αυτής- να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει το καταστατικό και οι αποφάσεις του ΔΣ για την χορήγηση του βοηθήματος από την περιουσία της Ομοσπονδίας.
Υ.Γ. Το χειρότερο με τους υποκριτές είναι, όταν παρουσιάζουν δικά τους χαρακτηριστικά για δικά σου. Το καλό είναι,ότι τουλάχιστον αντιλαμβάνονται την αθλιοτητά τους και προσπαθούν ,έστω και έτσι να την αποβάλλουν.
                                                   Με εκτίμηση,
                                              Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                Ο Αναπ. Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                           Βλαχογεώργος Γ. Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262                                                         Τηλ: 6972624450

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Αναφορά Σωματείου Κέρκυρας προς τον Υπουργό Προ.Πο κ. Νικόλαο Τόσκα σχετικά με ζητήματα των Συμβ/χων και Επιλαχόντων Π.Π.Υ.

Αριθ. Πρωτ: 2016/21                                   Κέρκυρα, 18 Μαρτίου 2016


Προς:
1)Αναπλ.Υπουργό Προ.Πο κ.Νικόλαο Τόσκα

Κοινοποίηση:
1) Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη Ιωάννη
2) Αρχηγό Π.Σ. κ. Καρατζιά Ιωάννη
3) Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
4) Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου

ΑΝΑΦΟΡΑ
Κύριε Υπουργέ,
    Μετά την συνάντηση που είχατε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, αποκομίσαμε τη βεβαιότητα ότι η πληροφόρηση που έχετε λάβει για το σύνολο του κλάδου μας δεν αντιστοιχεί στην πραγματική εικόνα αυτού, με συνέπεια τα εκπεφρασμένα συμπεράσματά σας να ηχούν απολύτως αποκαρδιωτικά σε εμάς.

      Αυτό που εμείς ως κλάδος θεωρούμε ότι αποτελεί μία στρεβλωμένη εικόνα της πραγματικής κατάστασης δημιουργεί αναμφίβολα μία αδικία εις βάρος των συμβασιούχων και πλήττει καίρια τους επιλαχόντες.
Για το λόγο τούτο θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε μερικά σημεία ώστε να ξεκαθαρίσουμε και επί της δική σας θητεία το ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας .
       Oι συμβασιούχοι πυροσβέστες εισήχθησαν στο πυροσβεστικό σώμα με τη μέθοδο της μοριοδότησης και επί σειρά ετών αξιολογούνταν για την ολιγόμηνη εργασία που παρείχαν κατά την αντιπυρική περίοδο στο πυροσβεστικό σώμα .
      Οι συνάδελφοι μας όλα αυτά τα χρόνια δρούσαν σε ένα αυστηρά περιορισμένο θεσμικό πλαίσιο με μια σειρά παθογενειών που είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα την εμφάνιση προβλημάτων σε εργασιακά θέματα αλλά και πρακτικά ζητήματα, προκαλώντας αισθήματα αδικίας, καθώς και εργασιακής αναταραχής στους κόλπους των εποχικά απασχολούμενων στο Πυροσβεστικό Σώμα.
      Πολλοί από εμάς ενταχθήκαμε ως πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης ενώ οι ελάχιστοι εναπομείναντες που συγκαταλέγονται στον πίνακα επιλαχόντων και οι οποίοι δεν προσελήφθησαν κατά την πρώτη εφαρμογή του άρθρου 15 του Ν.3938/2011, έλπιζαν και βασίζονταν στη ρητή πρόβλεψη ότι θα προσλαμβάνονταν σταδιακά τα επόμενα χρόνια σε ποσοστό το οποίο δεν θα υπερέβαινε το 50% τον κενών οργανικών θέσεων μονίμων πυροσβεστών, κάτι όμως το οποίο ουδέποτε τηρήθηκε.
      Οι επιλαχόντες επιτυχόντες πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης εξ εποχικών διαγωνίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ παραμερίζοντας εξ΄ αρχής πελατειακές σχέσεις και κάθε υπόνοια ρουσφετιού.
Αμφισβητήθηκαν και ελέχθησαν περισσότερο από οποιουσδήποτε άλλους υποψήφιους σε οποιοδήποτε σχετικό διαγωνισμό.
      Όσο για τους συμβασιούχους που δεν ελπίζουν σε κανέναν πινάκα επιλαχόντων, έχουμε εξηγήσει και παλαιότερα τις δυνατότητες αξιοποίησης του εν λόγω προσωπικού επί κοινής μάλιστα βάσης οφέλους και ωφέλειας τόσο για την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και το Κράτος αλλά και την ίδια την Κοινωνία, την οποία όλοι εν τέλει (οφείλουμε να) υπηρετούμε.
      Αναφερόμαστε δε, σε επαγγελματίες, σε ανθρώπους που πάντα επιδείκνυαν τη δέουσα αυταπάρνηση την ώρα του επικίνδυνου καθήκοντός τους, δουλεύοντας τις κρίσιμες στιγμές υπό τις ίδιες αντίξοες συνθήκες με όλους τους υπόλοιπους μάχιμους συναδέλφους τους. Κατά συνέπεια, αναφερόμαστε επίσης σε έμπειρους πυροσβέστες, σε έμπειρους διασώστες, χαρακτηριστικό που διαχρονικά αποτελεί θεμελιώδες προτέρημα όταν πρόκειται για επαγγέλματα που άπτονται της ανθρώπινης ασφάλειας, όταν πρόκειται για άκρως υπεύθυνη δραστηριότητα κάτω από συνθήκες υψηλής πίεσης.
     Συν τοις άλλοις, πρόκειται άλλωστε για ένα σώμα του οποίου οι αρμοδιότητες ολοένα και αυξάνονται, όπως αυτό επικυρώνεται με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών το 2014 (ν.4249/2014), η οποία θέτει το Π.Σ. ως κύριο επιχειρησιακό βραχίονα της πολιτικής προστασίας, αλλά και με την επείγουσα τροπολογία που πρότινος κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας (μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις), κατά την οποία δύναται το πυροσβεστικό προσωπικό να οδηγεί ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, όπου το προσωπικό τους δεν επαρκεί.
    Βέβαια, αφενός ελπίζουμε και προσδοκούμε η κίνηση αυτή να οδηγήσει προς τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του σώματος στον τομέα της διάσωσης, αφετέρου όμως δε μπορούμε να μην ανησυχούμε ότι το ζήτημα αντιμετωπίζεται με μία προχειρότητα ως προς τη σοβαρότητα της υπό κάλυψη νέας υπηρεσίας η οποία δύναται εν τέλει να δημιουργήσει μια ακόμα παθογένεια για την πυροσβεστική υπηρεσία.
     Αποτελεί γεγονός το οποίο έχουμε βιώσει στην επαφή μας με τον κόσμο ότι η ηθική αναγνώριση της επαγγελματικής μας αυταπάρνησης και των δύσκολων συνθηκών τις οποίες αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση του καθήκοντός μας, έχει κερδηθεί από την πλευρά της κοινής γνώμης και μάλιστα με το παραπάνω, αίσθημα στο οποίες είχαν δυστυχώς θλιβερή συμβολή και οι απώλειες αρκετών συναδέλφων κατά την ώρα του καθήκοντος. Εξίσου αναντίρρητη συνθήκη, όμως, αποτελεί και το γεγονός πως το σύνολο των συναδέλφων βιώνει έλλειμμα πίστης στις υπηρεσίες τους από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου, το οποίο μεταφράζεται στην επαγγελματική ανασφάλεια που μας ταλανίζει εδώ και χρόνια και δεν αντιμετωπίζεται ενώ παράλληλα ενισχύεται από τις ανεκπλήρωτες μέχρι τώρα υποσχέσεις περί αποκατάστασης.
      Στο δια ταύτα, η Ομοσπονδία μας πρόσφατα σας κατέθεσε εμπεριστατωμένη πρόταση, χωρίς κόστος, για την πρόσληψη 150 επιλαχόντων εξ εποχικών ενισχύοντας άμεσα τον κρατικό μηχανισμό. Βάσει αυτής της πρότασης μειώνεται κατά πολύ ο αριθμός επιλαχόντων εξ εποχικών φέρνοντας και τους εναπομείναντες πιο κοντά στην πολυπόθητη αποκατάσταση που κατά τη γνώμη μας άδικα έχουν στερηθεί.
      Επιλογικά, επικαλούμαστε τη διττή θεσμική σας υπόσταση, ως πολιτικού και ως πρώην αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού, θεωρώντας πως, καλύτερα από πολλούς άλλους ανθρώπους μπορείτε να δείτε ότι η πρόταση αποκατάστασης των συναδέλφων είναι τόσο λογικά στέρεη και επωφελής για όλες τις πλευρές, όπου κανείς άνθρωπος με την ευθύνη να λαμβάνει αποφάσεις για το κοινωνικό σύνολο δε μπορεί να απορρίψει αβλεπί. Επιπλέον, θεωρούμε δεδομένο πως η γνώση και η ευαισθησία σας για τον τρόπο και τις συνθήκες δράσης των σωμάτων ασφαλείας, σας έχει ήδη πείσει για το ηθικό δίκαιο των αιτημάτων μας.


                              Για το Δ.Σ.
         -ο-                                                 -ο-
     Πρόεδρος                                 Γεν. Γραμματέας
Άνθης Ν. Γεώργιος                      Δοσούλας Α. Βησσαρίων

Ενημέρωση Μελών από το Σωματείο Περ.Χίου και Νήσων

     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
                                                       ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
                                 ΕΔΡΑ:ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ-ΜΑΡΤΥΡΩΝ 2
                                                                Μέλος Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π

      Χίος: 16-03-2016                                                            Προς: Μέλη Σωματείου
Αρ. Πρωτ: 4                                                                         Κοιν: Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
                                    Θέμα:«Ενημέρωση Μελών»
Λαρδας 1 Λάρδας 2
Την τρίτη 16/03/2016 στις 11π.μ αντιπροσωπεία του σωματείου μας, συναντήθηκε με τον βουλευτή Σύριζα, Ανδρέας Μιχαηλίδη.

   Εκφράσαμε την δυσαρέσκεια μας για την μη τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβερνήσεως απέναντι μας, καθώς και για την γενικότερη στάση της κυβέρνησης στην επίλυση  των μακροχρόνιων προβλημάτων του κλάδου μας, ακόμα και για ζητήματα που δεν υπάρχει οικονομικό κόστος ( καθηκοντολόγιο, συμβασιούχοι, ανανέωση της λίστας Επιλαχόντων, ένταξη στο πίνακα 2008,2009 κ.α).
Ο βουλευτής μας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει επίλυση τουλάχιστον στα περισσότερα από τα αιτήματα μας.
   Στην συνέχεια μας πληροφόρησε, ότι αύριο στην Βουλή στις 14:00μ.μ, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ομοσπονδία μας με Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσουν προβλήματα του κλάδου μας. Όταν τον ενημερώσαμε ότι η ομοσπονδία μας δεν έχει καμία ενημέρωση για αυτήν την συνάντηση, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους αρμόδιους και τελικά διαπιστώσαμε πως το ραντεβού αυτό είναι με την Ανασυγκρότηση Π.Π.Υ&Συμβ/χων της οποίας οι εκπρόσωποι παρουσιάστηκαν ως εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας.
   Ως οφείλαμε ενημερώσαμε τον Βουλευτή,ότι αυτοί που θα παραβρεθούν ως εκπρόσωποι μας αύριο εκτός από τον εαυτό τους και τα Σωματεία τους δεν εκπροσωπούν κανένα άλλο Συνάδελφο και ότι πολλοί από αυτούς παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι Σωματείων, χωρίς να υπάρχει καν το  Σωματείο που αναφέρουν ότι εκπροσωπούν.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ, ΒΟΗΘΑΤΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
    Από την μια αμφισβητείτε την αντιπροσωπευτικότητα της Ομοσπονδίας και δεν πληρώνετε τις συνδρομές που τις χρωστάτε και από την άλλη κάνετε αυθαίρετα χρήση του ονόματός της για να πετύχετε μεγαλύτερη αποδοχή και προσοχή από τις Αρχές, λίγες μόνο ημέρες μετά το Συνέδριο της ΠΟΠΥΣΥΠ στο οποίο κατακρίθηκε κατά κοινή ομολογία αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά σας.

                                      Για το Δ/Σ του Σωματείου.

            Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
            Λάρδας Πέτρος                                              Φαρατζής Σωτήριος

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση Μελών σχετικά με την συνάντηση της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π με τον Υπουργό Προ.Πο


φωτογραφία
 Αριθ. Πρωτ:1303                                          Αθήνα:04/3/2016
     Αρ. Σελίδων:2
                                                             Προς: 1. Σωματεία Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π

            Θέμα: «Ενημέρωση Μελών σχετικά με την συνάντηση της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π με τον Υπουργό Προ.Πο»
       Την Τετάρτη 2/3/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον Ανάπλ.Υπουργό Προ.Πο Νικόλαο Τόσκα. Από μεριάς Πολιτικής Ηγεσία στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κος Καπάκης Ιωάννης.
       Ο Υπουργός φάνηκε ότι είναι πλήρως ενημερωμένος και γνώστης των ζητημάτων του Κλάδου μας. Στην αρχική του τοποθέτηση επί των ζητημάτων μας ανέφερε ότι:

1.Σε ότι αφορά το αίτημα μονιμοποίησης των 2295 ότι έχουν ξεπεραστεί αρκετά από τα εμπόδια τα οποία δυσκόλευαν την διευθέτηση του αλλά παραμένει το σημαντικότερο που είναι το οικονομικό. Καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπεραστεί το οικονομικό εμπόδιο ώστε τελικός να ικανοποιηθεί το αίτημα.Εάν δεν δεν καταφέρουμε να ξεπεραστεί τότε οι μονιμοποίηση θα γίνει οπότε προβλέπει ο νόμος το 2017. Οι υπόλοιποι εναπομείναντες δεν θα χάσουν την δουλειά τους και θα ανανεώσουν την θητεία τους ως έχει.
2.Για την αποκατάσταση των Επιλαχόντων Π.Π.Υ ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την Πρόσληψη τους και ότι για όσο είναι αυτός Υπουργός Προ.Πο δεν πρόκειται να προβεί σε καμιά πρόσληψη Επιλαχόντα ούτε καν μέσω της Πρότασης που έχει καταθέσει η ομοσπονδία μας που δεν έχει κανένα κόστος. Εξέφρασε ότι δεν συμφωνεί με τα <παραθυράκια και τις πόρτες> που υπάρχουν τα οποία παρέχουν την δυνατότητα οι Συμβασιούχοι να γίνονται Πενταετείς και στην συνέχεια να νομιμοποιούνται και ότι θα επιδιώξει να κλείσουν αυτά τα <παράθυρα> ώστε οι προσλήψεις να γίνονται μόνο μέσω πανελληνίων εξετάσεων.
3.Σε ότι αφορά τα αιτήματα μας για την ανανέωση της λίστας των Επιλαχόντων και την ένταξη στην λίστα των Συναδέλφων 2008,2009 και των υπολοίπων αποφοίτων Γυμνασίου ανέφερε ότι δεν έχει κανένα νόημα να διευθετηθούν αφού και να ενταχθούν δεν πρόκειται να προσληφθούν.
4.Σχετικά με το αίτημα εναρμόνισης των καθηκόντων των Π.Π.Υ με το Μόνιμο Προσωπικό ανέφερε ότι συμφωνεί να πραγματοποιηθεί αρκεί να μην αφήνει περιθώριο να χρησιμοποιηθεί για μονιμοποίηση των Πενταετών από την <πίσω Πόρτα> δηλ. δικαστικά.
5. Σχετικά με την πρόσληψη των Συμβασιούχων ανέφερε ότι έχει αρνητική άποψη για το να επαναπροσλαμβάνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι για τόσα χρόνια. Παρόλα αυτά γίνονται ενέργειες να τροποποιηθεί το Π.Δ και αναμένεται τον Ιούνιο να προσληφθούν κανονικά. Το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί κόλλημα στο Σ.τ.Ε ανέφερε ότι δεν θέλει καν να το σκέφτεται.
    Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για κάποιες θέσεις και προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας απέναντι μας (φτάνοντας στα όρια της παρεξήγησης) και αντιπαρατέθηκαν σθεναρά με ουσιαστικά και ακατάριπτα επιχειρήματα. Αποτέλεσμα ήταν ο Υπουργός να υποχωρήσει σε κάποια σημεία την αδιάλλακτη στάση του και δεσμευτικέ ότι θα εξετάσει και επιπλέον ενδεχόμενα για τα οποία θα μας ενημερώσει σε νεότερη συνάντηση περίπου σε ένα μήνα όπως:
1.Ικανοποίηση του αιτήματος μονιμοποίησης των 2295 και για τους υπόλοιπους ανανέωση της θητείας με διευθέτηση του καθηκοντολογίου.
2.Θα πραγματοποιηθούν ενέργειες για την ανανέωση της θητείας των Συμβασιούχων και θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο για ένα επιπλέον μήνα εργασίας.
3.Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ανανέωσης της λίστας των Επιλαχόντων αλλά για όσο είναι αυτός δεν πρόκειται να γίνει καμία πρόσληψη από αυτή.
    Συνάδελφοι, όπως διαπιστώνετε υπάρχους σημεία για τα οποία συμφωνούμε, σημεία για τα οποία διαφωνούμε και σημεία τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία μετά τις παρεμβάσεις μας.Οι τελικές προθέσεις της Πολιτικής Ηγεσίας θα μας γνωστοποιηθούν όπως δεσμεύτηκαν σε περίπου ένα μήνα. Έως τότε συνεχίζουμε την προσπάθεια και τις ενέργειες μας για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν και πάντα συμφώνα με τις αποφάσεις που επικυρώθηκαν ομόφωνα από το Συνέδριο μας. Ανάλογα τα αποτελέσματα της επόμενης καθοριστικής συνάντησης, θα παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες μας.
     Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε εκ νέου.
                                               Με εκτίμηση,
                                          Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
         Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                 Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
    Τηλ: 6974709262                                                  Τηλ: 6945956027

Ενημέρωση Μελών για το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π

Αριθ. Πρωτ.:1292                                  Αθήνα:01.03.2016
Αρ. Σελίδων:3
                                                                  Προς:
                                                             Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
                Θέμα: «Ενημέρωση Μελών για το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π»
13 14
15 20
     Την Κυριακή 28/2/2016 πραγματοποιήθηκε το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία.
     Στις προσκλήσεις μας ανταποκρίθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το Συνέδριο, ο Βουλευτής Β’ Αθήνας του Κ.Κ.Ε κος Κατσώτης Χρήστος, εκ μέρους του Αρχηγείου Π.Σ ο Συντονιστής Υποστηρίξεως Π.Σ, Υποστράτηγος Τερζούδης Σωτήριος και ο Περιφεριάρχης Αττικής, Υποστράτηγος Γιώβας Κων/νος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών Π.Σ, Αρχιπύραρχος Παντελεάκος Φίλιππος και ο Εκπρόσωπος των Αξιωματικών Ειδικών Υπηρεσιών Π.Σ., Πύραρχος Τσοχαλάς Ευάγγελος.
                                 21          
      Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των Συνέδρων η οποία άγγιξε το 85%.Παρεβρέθηκαν 61 από τους 73 Συνέδρους από τα 21 έχοντα δικαίωμα Συμμετοχής Σωματεία, παρά τα απρόοπτα που παρουσιάστηκαν καθ΄οδόν ( τρακάρισμα αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν 4 Σύνεδροι) αλλά και τις πιέσεις που υπήρξαν για να μην παραβρεθούν αρκετοί από αυτούς από τους γνωστούς «κουκουλοφόρους» του κλάδου μας.
      Από την Συνεδρίαση αποκλείστηκαν 8 Σωματεία, λόγω της έλλειψης των προϋποθέσεων Συμμετοχής ή δεν είχαν τακτοποιήσει τις Οικονομικές τους Υποχρεώσεις τα οποία είναι: 1.Σωματείο Μεγάρων, 2.Σωματείο Μακεδ.Θράκης & Β. Αιγαίου, 3.Σωματείο Κιάτου, 4.Σωματείο Κεντρ.Μακεδονίας, 5.Σωματείο Ναυπάκτου, 6.Σωματείο Αργολίδας Αρκαδίας,7. Σωματείο Μεσσηνίας 8. Σωματείο Πρεβέζης.
     Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των Ψηφοφοριών είτε στα θέματα ημερησίας διατάξεως είτε σε θέματα που τέθηκαν εκτάκτως, τα αποτελέσματα είναι:
1.Διοικιτικός Απολογισμός ( Ψηφίστηκε Ομόφωνα).
2.Οικονομικός Απολογισμός 2015 (Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία,1 Σύνεδρος ψήφισε κατά).
3.Οικονομικός Προϋπολογισμός 2016 (Ψηφίστηκε Ομόφωνα).
4.Απολογισμός Ταμείου Αλληλοβοήθειας (Ψηφίστηκε Ομοφώνα).
    Εκτάκτως προτάθηκε από τον Γεν.Γραμματέα προκειμένου να εξαλείφθει κάθε φαινόμενο παραπληροφόρησης και λασπολογίας αλλά και κάθε σκιά και υπόνοια περί σκοπιμότητας λόγω συμφέροντος, από το Προεδρείο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π και ομόφωνα αποφασίστηκε να τεθούν σε ψηφοφορία τα παρακάτω:
1.Ξανατέθηκε σε ψηφοφορία ο οικονομικός απολογισμός 2014 (ψηφίστηκε ξανά κατά πλειοψηφία, 1 Σύνεδρος ψήφισε κατά)
2.Συμμετοχή Σωματείου Τριπόλεως στο 12ο Συνέδριο (Ομόφωνα αποφασίστηκε η Συμμετοχή του).
3.Εκλογή προσωρινής ελεγκτικής επιτροπής έως το επόμενο Συνέδριο προς συμπλήρωση των 2 παραιτηθέντων Μελών (Ψηφίστηκε ομόφωνα )
4.Εκλογή προσωρινής 3μελούς επιτροπής Ταμείου Αλληλοβοήθειας και 2 Αναπληρωματικών ( Ψηφίστηκε ομόφωνα).
    Από την μεριά των Συνέδρων εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, να πάρουν τον λόγο και να εκφράσουν τις απόψεις-προτάσεις- απορίες τους, αποδεικνύοντας με τις τοποθετήσεις τους, την πλήρη συναίσθηση και εικόνα για όλα τα δρώμενα στον κλάδο μας.
     Κατατέθηκαν και εκφράστηκαν πολύτιμες απόψεις και προτάσεις οι οποίες κατεγράφησαν και τέθηκαν προς ψήφιση ώστε να αποτελέσουν το ψήφισμα του Συνεδρίου το οποίο είναι το παρακάτω:
                                   Διεκδικούμε και απαιτούμε
1)Μονιμοποίηση όλων των Π.Π.Υ και Ικανοποίηση του Αιτήματος του Α.Π.Σ για την άμεση μονιμοποίηση 2296 Π.Π.Υ που κατέχουν τα τυπικά προσόντα του Ν.3938/2011.
2)Πρόσληψη όλων των επιλαχόντων Π.Π.Υ στο Π.Σ και άμεση ικανοποίηση της πρότασης της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π που αφορά την πρόσληψη 150 Επιλαχόντων Π.Π.Υ.
3) Ένταξη του επαγγέλματος μας στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
4) Ανανέωση της Θητείας των Συμβ/χων Πυροσβεστών, Π.Δ 124/2003 και αύξηση των μηνών εργασίας.
5) Ένταξη στην λίστα των επιλαχόντων των Συναδέλφων 2008, 2009 και των υπολοίπων τελειόφοιτων Λυκείου.
6) Άμεση εναρμόνιση των καθηκόντων των Π.Π.Υ με αυτά του μόνιμου Πυροσβεστικού ανεξάρτητα από τον χρόνο μονιμοποίησης τους.
7) Εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
8) Άμεση χορήγηση των προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας.
     Επιπλέον ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο για την διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων μας αλλά και για ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα των ενεργειών της Ομοσπονδίας θα συγκροτηθούν επιτροπές, οι οποίες θα αποτελούνται και από Συναδέλφους εκτός Δ/Σ της Ομοσπονδίας
1.Επιτροπή διαχείρισης και προώθησης εργασιακών ζητημάτων Συμβ/χων και επιλαχόντων Πυροσβεστών,
2.Επιτροπή διαχείρισης και προώθησης εργασιακών ζητημάτων Π.Π.Υ.
Ευχαριστούμε Θερμά όλους τους παραβρισκόμενους για την συμμετοχή αλλά και για την αξιοπρεπή και υπεύθυνη συμπεριφορά που παρουσίασαν.
                                                 Με εκτίμηση,
                                           Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
            Ο Πρόεδρος                                                Ο Γενικός Γραμματέας
          Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                         Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
              Τηλ: 6974709262                                       Τηλ: 6945956027

Ενημέρωση Μελών της ΠΟΠΥΣΥΠ για την συνάντηση με τον Αρχηγό Π.Σ

Αριθ. Πρωτ :1268                                                                       Αθήνα: 26.02.2016
Αρ. Σελίδων : 1
                                                                                                   Προς :
                                                                                                            Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
                          Θέμα: « Ενημέρωση Μελών »
Την Πέμπτη 25-02-2016 αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε με τον νέο Αρχηγό του Π.Σ., κο Καρατζιά Ιωάννη.
Του ευχηθήκαμε από κοντά κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.ΑΡΧΗΓΌΣ

Τον ενημερώσαμε λεπτομερώς για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας.
Ο Αρχηγός με την σειρά του μας είπε, ότι μας θεωρεί όλους Πυροσβέστες και ότι είμαστε όλοι χρήσιμοι και δεν περισσεύει κανείς.Επίσης μας δήλωσε, ότι γνωρίζει τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και ότι θα σταθεί αρωγός στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και των ευθυνών του όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων που μας αφορούν.
                                                                Με εκτίμηση,
                                                         Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                           Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                                                                               Τηλ: 6945956027