Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση Μελών για το Δ/Σ στις 22/10/2015

 Αριθ. Πρωτ:1073                                                   Αθήνα: 25.10.2015
       Αρ. Σελίδων: 2
                                                                                Προς: Σωματεία Μέλη
     Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Την Πέμπτη 22/10/2015, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ/Σ της Ομοσπονδίας μας κατά το οποίο αποφασίστηκαν και έγινε ενημέρωση για τα παρακάτω:

1) Ενημερώθηκε το Δ/Σ από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας για τις συνδικαλιστικές ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί και τις εξελίξεις στα εργασιακά μας ζητήματα: α) έχει ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής του σχετικού Π.Δ. για την ανανέωση της θητείας των Συμβασιούχων για την επόμενη τριετία, β) προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη των επιλαχόντων Π.Π.Υ. γ) Σχετικά με την διευθέτηση του καθηκοντολογίου επισημάνθηκε ότι είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Προ.Πο να επιτευχθεί με τροποποίηση στον υπάρχον νόμο επειδή θα ήταν πιο άμεσο από το να γινόταν με Π.Δ που είναι αρκετά χρονοβόρο και ότι θα πρέπει να επιδιώξαμε εκ νέου να το πετύχουμε με αυτόν τον τρόπο (τροποποίηση στον νόμο 4249/2014) δ)είμαστε σε αναμονή συνάντησης με τον Υπουργό Προ.Πο και τον νέο Γ. Γραμματέα κατά την οποία αναμένεται να μας ενημερώσουν για τις προθέσεις και τον τρόπο επίλυσης των εργασιακών ζητημάτων που τους έχουμε θέσει.Από τον Πρόεδρο προτάθηκε να οργανωθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις εάν και αυτήν την φορά δεν έρθουν ουσιαστικά αποτελέσματα από την αναμενόμενες συναντήσεις με τον Υπουργό και Γ.Γραμματέα.
     Επίσης έγιναν συστάσεις από τον Πρόεδρο σχετικά με τις πληροφορίες που μας γνωστοποιήθηκαν από διάφορα Υπουργεία ότι κάποιοι Συνάδελφοι εν αγνοία της Ομοσπονδίας καπηλευόμενοι το όνομα της, πραγματοποιούν επικοινωνίες και παρεμβάσεις σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν της Ομοσπονδίας και ζητήθηκε από το Προεδρείο οι ενέργειες που πραγματοποιούνται από τα μέλη του Δ/Σ και τα Σωματεία να γίνονται αποκλειστικά σύμφωνα με το «υπόμνημα των 5 βασικών προτάσεων» της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. χωρίς παρεκκλίσεις ανάλογα με το τι εξυπηρετεί τον καθένα προσωπικά.
  Αποφασίστηκε η Ομοσπονδία να καταβάλει το σύνολο των χρημάτων που περικόπηκαν από την επιβολή ποινών σε Συναδέλφους Συνδικαλιστές, ύστερα από συνδικαλιστικές ενέργειες που πραγματοποίησαν για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών τους.
2) Έγινε ενημέρωση από τα παρευρισκόμενα μέλη της οικονομικής επιτροπής και τον λογιστή του πορίσματος οικονομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας μας από ιδρύσεώς της έως και το 2014.
Σύμφωνα με το πόρισμα παρουσιάζεται εκτιμούμενο έλλειμμα της τάξεως των 50.000 € μόνο από τα στοιχεία που είχε στην κατοχή της η Ομοσπονδία. Υπενθυμίζουμε ότι τα οικονομικά παραστατικά και βιβλία από ιδρύσεως της Ομοσπονδίας έως και το έτος 2011 δεν παραδόθηκαν ποτέ από τον πρώην Ταμία κ. Κίμωνα Μουστάκα. Το δικαστήριο έχει δικαιώσει την Ομοσπονδία μας και έχει διατάξει την παράδοση τον βιβλίων από τον πρώην Ταμία στην Ομοσπονδία κάτι που δεν έχει γίνει έως σήμερα.
Σε ότι αφορά τις οικονομικές εκκρεμότητες που παρουσιάστηκαν από 01-01-2014 έως και 19-01-2014 για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει στο Συνέδριο, (διάστημα που αφορά την προηγούμενη διοίκηση) σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, δεν αποκαταστάθηκαν και έτσι σε εκτέλεση της απόφασης του Συνεδρίου προχωράμε σε δικαστικές ενέργειες για τον καταλογισμό ευθηνών όπου αναλογούν.
    Από το Δ/Σ έγινε δεκτή η πρόταση του Προέδρου, να ενημερωθούν και να κοινοποιηθεί στα Σωματεία το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου και η Ομοσπονδία να κινηθεί νομικά για όλα τα παραπάνω ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου για την οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας όλα αυτά τα έτη.
Σημ: Ο οικονομικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε από την ημέρα ιδρύσεως της Ομοσπονδίας έως και το έτος 2014. Όλο το εκτιμούμενο έλλειμμα παρουσιάζεται στο διάστημα διαχείρισης των προηγούμενων Διοικήσεων και όχι στο διάστημα που αφορά την τωρινή Διοίκηση. Σε ότι αφορά την τωρινή Διοίκηση δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό.
Συνάδελφοι,
    Η ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου δυστυχώς ενίσχυσε τις υποψίες και τις φοβίες μας σχετικά με την οικονομική διαχείριση στην Ομοσπονδία μας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτός ήταν και ο λόγος που από τις πρώτες αποφάσεις αυτής της Διοίκησης ήταν η σύσταση οικονομικής επιτροπής με λογιστή για τον έλεγχο των οικονομικών της Ομοσπονδίας. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος των επιθέσεων και της λάσπης που δέχεται το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας από συγκεκριμένα άτομα.
Επανειλημμένες φορές σας έχουμε πει ότι δεν φοβόμαστε την σύγκρουση με την «σαπίλα» και τους «σκοτεινούς δρόμους» και το κάνουμε πράξη. Σας είπαμε ότι θα πρέπει να καμαρώνετε ως μέλη αυτής της Ομοσπονδίας για αυτούς που έχουμε βάλει απέναντί μας και συγκρουόμαστε. Κοιτάξτε ποιους έχουμε βάλει απέναντί μας και προπάντων για ποιούς λόγους τους έχουμε απέναντί μας. Κοιτάξτε και το πόρισμα της οικονομικής επιτροπής και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε αποφασίσει το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο και θα φτάσει....τον λόγο στο εξής τον παίρνει η δικαιοσύνη και εμείς αφοσιωνόμαστε αποκλειστικά στα εργασιακά μας προβλήματα.
Ευχαριστούμε άλλη μία φορά για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, παρά τις αντίξοες συνθήκες και καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.
                                                   Με εκτίμηση,
                                             Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
             Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                 Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
     Τηλ: 6974709262                                                                  Τηλ: 6945956027

Συγχαρητήρια επιστολή στον νέο Γεν. Γραμ. Πολ. Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη

 ΑριθΠρωτ: 1071                                                                          Αθήνα: 23.10.2015
       ΑρΣελίδων: 1
                                                                                              Προς : Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
                                                                                                                   κ. Ιωάννη Καπάκη
                                                                                   
             Θέμα:«Συγχαρητήρια επιστολή - Aίτημα συνάντησης»
Κύριε Γενικέ,
Με την επιστολή μας αυτή, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας και να σας ευχηθούμε ολόψυχα καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλάβατε ως Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

            Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το ότι προέρχεστε από τις τάξεις του Π.Σ. αλλά και το πρόσφατο της αποστρατείας σας, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχετε και προσωπική αλλά και πρόσφατη εικόνα των προβλημάτων και της κατάστασης που υφίσταται στο Π.Σ.

            Παράλληλα, ως η αντιπροσωπευτικότερη Συνδικαλιστική Οργάνωση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, θεωρούμε ωφέλιμο να σας επισημάνουμε την μεγάλη κρισιμότητα που χαρακτηρίζει τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Βασικά αίτια για την ήδη μεγάλη καθυστέρηση που υφίσταται η υλοποίησή τους, στάθηκαν η προβληματική πολιτική κατάσταση που παρουσιάστηκε στην χώρα μας αλλά και οι ανούσιες πολιτικές σκοπιμότητες από προκατόχους σας.

            Θέτοντας υπόψη σας τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα συνάντηση μαζί σας, να σας ενημερώσουμε και να συζητήσουμε αναλυτικότερα τα ζητήματά μας αλλά και τις ενέργειες επίλυσής τους.
Προς ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε υπόμνημα με τα 5 βασικότερα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,
                                                                                      Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

           Ο Πρόεδρος                                                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                              Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
    Τηλ: 6974709262                                                                                           Τηλ: 6945 965027

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Σύγκληση Δ/Σ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π

Αριθ. Πρωτ : 1057                                                                  Αθήνα: 20/10/2015
Αρ. Σελίδων : 1
                                                                                         Προς : Μέλη Διοικητικού
                                                                                                      Συμβουλίου
     Θέμα: « Πρόσκληση Σύγκλησης Διοικητικού Συμβουλίου Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π »
Συνάδελφοι,
Καλείστε την Πέμπτη 22/10/2015 και ώρα 14:00 μ.μ να παραβρεθείτε στην συνεδρίαση του Δ/Σ που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ομοσπονδίας μας Πειραιώς & Βούλγαρη 1.
Θέματα ημερήσιας διάταξης: 1) Ενημέρωση Πορίσματος Οικονομικής Επιτροπής
                                         2) Έλεγχος Δ/Σ στις οικονομικές εκκρεμότητες έτους 2014
                                         3) Ενημέρωση και συζήτηση εργασιακών μας ζητημάτων
                                         4) Διάφορα
    Λόγο της κρισιμότητας των θεμάτων η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.
                                          Με εκτίμηση
                                    Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
         Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας
   Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                          Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
       Τηλ: 6974 709262                                                          Τηλ: 6945 956027

Ανακοίνωση Σωματείου Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης Ν. Κέρκυρας

P1020743

Αριθ.Πρωτ: 2015/57                                                                                                                      Κέρκυρα 19 Οκτωβρίου 2015
                                                                                                                                                          Προς :Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. – Σωματεία μέλη
`                                                                                    
ΘΕΜΑ :«Ενημέρωση μελών »
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου μας με τους βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ κα Φωτεινή Βάκη και κ. Κων/νο Παυλίδη. Έγινε εκτενής συζήτηση για την ανάγκη ομογενοποίησης του προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα και τα προβλήματα που διαιωνίζονται στις τάξεις των εποχικών Πυροσβεστών.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε αισιόδοξο κλίμα και οι βουλευτές του νησιού μας υποσχέθηκαν ότι θα σταθούν στο πλευρό μας, διατηρώντας μία εκατέρωθεν επαφή προκειμένου να οδηγηθούμε στην ικανοποίηση των δίκαιων, και κατά τη δική τους κρίση, αιτημάτων μας.
                                                            

                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                  -ο-                                                                                                                                      -ο-
            Πρόεδρος                                                                                                                       Γραμματέας
    Άνθης Ν. Γεώργιος                                                                                                    Βησσαρίων Α. Δοσούλας

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση Μελών για εργασιακά ζητήματα και τις συναντήσεις της Ομοσπονδίας μας την τρέχουσα εβδομάδα

Αριθ. Πρωτ: 1056                                                            Αθήνα: 16.10.2015
Αρ. Σελίδων: 2
                                                                                        Προς : Σωματεία Μέλη  
                            Θέμα: «Ενημέρωση Μελών »
Η Oμοσπονδία μας την Πέμπτη 15/10 και Παρασκευή 16/10 πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Σταθάκη, τον Γ. Γραμματέα Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης και τον Αρχηγό του Π.Σ. για ενημέρωση και την προώθηση σημαντικών εργασιακών μας ζητημάτων, τα οποία χρήζουν άμεση επίλυση κατά προτεραιότητα αυτή την χρονική περίοδο.
Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε α) η πορεία ανανέωσης των Συμβασιούχων, β) η πρόσληψη των επιλαχόντων Π.Π.Υ. και γ) η έγκριση της δαπάνης που αφορά την μονιμοποίηση και των 4000 Π.Π.Υ.
Αναλυτικότερα σας ενημερώνουμε:                                          φωτογραφία 2
1) Όσον αφορά την συζήτηση στην Βουλή σχετικά με την έγκριση της δαπάνης για την Ομογενοποίηση του προσωπικού του Π.Σ, η οποία ήδη έχει συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό του Υπ. Προ.Πο με το υπ΄ Αριθμ. Πρωτ. 8001/1/9 - α΄ από 27-4-2015 Γ.Δ.Ο.Ε.Σ. στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019, τελικώς δεν συζητήθηκε όπως αναμενόταν και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.
2) Στην συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Υπ. Οικονομίας κ.Σταθάκη, τον ενημερώσαμε για την θέση της Ομοσπονδίας που αφορά την μονιμοποίηση και των 4000 Π.Π.Υ. και ζητήσαμε την διαμεσολάβηση και την παρέμβασή του για την έγκριση της δαπάνης και των 4000 Π.Π.Υ.
Από την μεριά του ο Υπουργός μας ανέφερε ότι το ζήτημα της ομογενοποίησης των Π.Π.Υ. είναι ευρύτερα γνωστό και έχει τεθεί αρκετές φορές σε συζητήσεις του Υπουργικού Συμβουλίου κατά το παρελθόν. Έχει αναγνωριστεί από τα σημαντικότερα ζητήματα που κατά προτεραιότητα θα πρέπει να επιλυθεί, γιατί πέρα από το δίκαιο του αιτήματός μας, δεν αφορά αποκλειστικά μόνο εμάς ως άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά είναι ζήτημα ευρύτερα κοινωνικό και η επίλυσή του θα επιφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη σε όλη την κοινωνία. Μας διαβεβαίωσε ότι θα μεσολαβήσει και θα μεταφέρει την άποψή του και στους άλλους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να βρεθούν τα χρήματα και να δοθεί οριστική λύση για όλους τους Π.Π.Υ.
Στην συνέχεια η Ομοσπονδία μας παραβρέθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με σκοπό την ενημέρωση των παραβρισκόμενων Βουλευτών για τα ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία μας. Σε όλους τους Βουλευτές που συναντήσαμε διανεμήθηκε το υπόμνημα με τις 5 βασικότερες προτάσεις της Ομοσπονδίας μας.
3) Η πορεία της ανανέωσης του Π.Δ. για την επαναπρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για τα επόμενα χρόνια συνεχίζεται κανονικά χωρίς εμπόδια προς το παρόν. Όσον αφορά την διάρκεια ισχύος αναμένεται να είναι για 3 χρόνια δηλ. έως και το 2018 έως 5 μήνες ανά έτος. Όπως μας ενημέρωσαν εξετάστηκε το ενδεχόμενο για περισσότερους μήνες απασχόλησης, άλλα τα οικονομικά περιθώρια αυτήν την περίοδο δεν το επιτρέπουν.
4) Για το θέμα της πρόσληψης των επιλαχόντων Π.Π.Υ. οι διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά και πιθανόν να έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και έως το τέλος Οκτωβρίου ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η πρόσληψή τους.
5) Την Παρασκευή 16/10 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου επιτελικού σχεδιασμού με αντικείμενο συζήτησης α) την έγκριση και υποβολή προτάσεων του Π.Σ σε επιχειρησιακά προγράμματα Ε.Σ.Π.Α την περίοδο 2014-2020 β) συζήτηση σχετικά με τον απαιτούμενο αριθμό Πυροσβεστών για την ασφαλή λειτουργία και επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησε ο ταμίας του Δ/Σ Γουρδουράκος Γεώργιος. Δόθηκε η έγκριση του Συμβουλίου για την συμμετοχή του Π.Σ σε προγράμματα 1) αγοράς Πυροσβεστικών και διασωστικών οχημάτων 2) επισκευές κτηριακών εγκαταστάσεων 3) αγοράς Πυροσβεστικών Πλοίων 4) αγορά εξοπλισμού επέμβασης σε πλημμύρες 5) αγορά διασωστικών λέμβων κ.α.

Συνάδελφοι,
Από την μεριά μας οφείλουμε να πράξουμε το καλύτερο δυνατόν για να πετύχουμε τους στόχους μας. Για τον λόγο αυτό προτρέπουμε τα Σωματεία να συνεχίσουν τις ενημερώσεις των κατά τόπους Βουλευτών σχετικά με όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν, χωρίς παρεκκλίσεις από τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας.
                                                                    Με εκτίμηση,
                                                               Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
          Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας
    Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                      Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
      Τηλ: 6974709262                                                                                           Τηλ: 6945956027

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση Σωματείου Πυροσβεστών Δωδεκανήσου με βουλευτή κ. Γάκη Δημήτρη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΕΔΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΡΟΔΟΥ
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 28
ΡΟΔΟΣ 09/10/2015
Συνάντηση του Δημήτρη Γάκη με πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης στη Ρόδο

Με εκπροσώπους των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης (ΠΠΥ), συναντήθηκε σήμερα 09.10.15 στη Ρόδο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης.
Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των ΠΠΥ έθεσαν τα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν όσο αφορά στο εργασιακό τους καθεστώς και τα ειδικά προβλήματα του κλάδου στη νησιωτική περιφέρεια, με αφορμή τον νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο Δημήτρης Γάκης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη στελέχωση και την οικονομική στήριξη των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των δομών της πολιτικής προστασίας στη νησιωτική χώρα, καθώς και για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού προστασίας για έκτακτες καταστάσεις στο Νότιο Αιγαίο, με έδρα τη Ρόδο.
Τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου των ΠΠΥ τόσο στη δασοπροστασία όσο και στα αστικά συμβάντα. Η προστασία των δασών, ειδικά σε μια ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή όπως είναι η Ρόδος, απαιτεί την καθολική αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού της Πυροσβεστικής, αλλά και την αναβάθμιση και την ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής του ΠΣ. Δεν έχουμε σήμερα την πολυτέλεια να έχουμε πυροσβέστες μειωμένων αρμοδιοτήτων...
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο βουλευτής, «θεωρούμε ότι χρειάζεται ειδική μέριμνα σε θέματα συντονισμού των φορέων αλλά και της στελέχωσης του ΠΣ, στη βάση του απαιτητικού ρόλου της Πυροσβεστικής στην προστασία της περιβαλλοντικής και οικονομικής σταθερότητας των νησιών μας».

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΜΜΑΝΝΟΥΗΛ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ                                  ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΡΑΤΙΤΣΗΣ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση Μελών σχετικά με την ψήφιση- έγκριση της Δαπάνης για την ομογενοποίηση των Π.Π.Υ

     Αριθ. Πρωτ: 1051                                    Αθήνα: 02.10.2015
           Αρ. Σελίδων: 1
                                      Προς : Σωματεία- Μέλη
                             Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 15-10-2015 αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην Βουλή ο προγραμματισμός των Υπουργείων για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019.

    Σε ότι μας αφορά άμεσα σας ενημερώνουμε ότι, στον προγραμματισμό που έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Προ.Πο. έχει συμπεριληφθεί και προβλεφθεί η δαπάνη για την Ομογενοποίηση του Π.Σ. με το υπ΄ Αριθμ. Πρωτ. 8001/1/9 - α΄ από 27-4-2015 Γ.Δ.Ο.Ε.Σ., στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019 και αναμένεται η ψήφισή του. Ποιό συγκεκριμένα στον προγραμματισμό του Υπουργείου έχει συμπεριληφθεί η δαπάνη για την περίπτωση Ομογενοποίησης των 2200 περίπου Π.Π.Υ που τηρούν τα τυπικά προσόντα του Ν.3938/2011 αλλά και η δαπάνη για την περίπτωση Ομογενοποίησης και των 4000 Π.Π.Υ.

     Εάν δεν ψηφιστεί - εγκριθεί η δαπάνη που μας αφορά, σχετικά με την Ομογενοποίηση του Προσωπικού, τότε αντιλαμβάνεστε ότι αμφισβητείται ευθέως η Ομογενοποίηση του Προσωπικού ακόμα και στο τέλος της Πενταετίας πόσο μάλλον νωρίτερα που εμείς αποσκοπούμε.

Συνάδελφοι, λόγω της μεγάλης σοβαρότητας του ζητήματός μας αυτού, καλούνται τα Σωματεία να προγραμματίσουν άμεσα επαφές με τους Βουλευτές των Νομών και των Περιφερειών ευθύνης τους και να τους προτρέψουν με την τοποθέτηση και την ψήφο τους στην Βουλή, να εγκριθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής του Υπουργείου Προ.Πο η δαπάνη που αφορά την Ομογενοποίηση και των 4000 Π.Π.Υ με το Πυροσβεστικό Προσωπικό του Π.Σ.

             Στο διάστημα αυτό, καταβάλλονται προσπάθειες από την Ομοσπονδία, το κομμάτι που μας αφορά να συμπεριληφθεί και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.
                                                         Με εκτίμηση,
                                                   Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
                  Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας
           Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                       Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος

Επιστολή Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π στον Αρχηγό Π.Σ για την διάθεση των Π.Π.Υ κατά την χειμερινή περίοδο

Αριθ. Πρωτ : 1050                                                           Αθήνα: 02-10-2015
Αρ. Σελίδων : 1
                                                                            Προς : Αρχηγό Π.Σ. Αντιστράτηγο
                                                                                      Παπαγεωργίου Βασίλειο.
                                Θέμα: «Πρόταση για την διάθεση Π.Π.Υ. κατά την χειμερινή περίοδο»
Αξιότιμε Αρχηγέ,
  Με αφορμή το γεγονός ότι σε ένα περίπου μήνα ολοκληρώνεται η τρέχουσα αντιπυρική περίοδος, θα θέλαμε εγκαίρως, ως η αντιπροσωπευτικότερη Συνδικαλιστική Οργάνωση των Π.Π.Υ, να σας δηλώσουμε την συγκατάθεσή μας και να σας προτείνουμε να δώσετε και φέτος την δυνατότητα στους Π.Π.Υ. των πεζοπόρων τμημάτων, να διατεθούν έως την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου στις Π.Υ. και τα Π.Κ. που επιθυμούν, χωρίς την κάλυψη των εξόδων μετακίνησής τους από την Υπηρεσία. Αντίστοιχη δυνατότητα θα επιθυμούσαμε να δοθεί και στους Π.Π.Υ. που δεν υπηρετούν στα πεζοπόρα τμήματα αλλά σε Π.Υ. και Π.Κ. εκτός του τόπου συμφέροντός τους.

   Επιπλέον, θα επιθυμούσαμε εάν οι Υπηρεσιακές ανάγκες το επιτρέπουν, οι διαθέσεις αυτές να μην περιοριστούν μόνο εντός της ίδιας ΠΕ.ΠΥ.Δ. όπως συνέβη πέρυσι αλλά και εκτός αυτής, ώστε να εξυπηρετηθούν και οι ελάχιστες περιπτώσεις Συναδέλφων που επιθυμούν να διατεθούν και εκτός της ΠΕ.ΠΥ.Δ. που ήδη υπηρετούν. Οι περιπτώσεις αυτές είναι οι μόνες που δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν πέρυσι.
   Θεωρούμε, ότι και φέτος η θετική ικανοποίηση των αιτημάτων μας αυτών, θα δώσει πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια στους Συναδέλφους που υπηρετούν μακριά από τον τόπο συμφέροντός τους και ταυτόχρονα θα εξυπηρετηθούν καλύτερα οι Υπηρεσιακές ανάγκες, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση για την Υπηρεσία, όπως άλλωστε αποδείχτηκε και πέρυσι.
                                                           Με εκτίμηση,
                                                     Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
     Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
    Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                       Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
       Τηλ: 6974709262                                                                             Τηλ: 6986131046