Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση κ. Υπουργού & κ. Ειδικού Γραμματέα πέρι καταστρατήγησης ωραρίου εργασίας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Αξιότιμε κ. Ειδικέ Γραμματέα,
 
Παρακαλούμε πολύ όπως λάβετε γνώση της επιστολής μας με Αρ. Πρωτ: 981 // 22.06.2015 σχετικά με "Καταγγελία Περί Καταστρατήγησης Ωραρίου Εργασίας Εποχικού Προσωπικού Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας".
 
Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων
 
Με εκτίμηση,
 
Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών
Τηλέφωνο : 213 0329842
Fax : 2130334018

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση Μελών

Αθήνα: 19/07/2015                                                                
Αρ. Πρωτ:  1000                                                                     

Θέμα: « Ενημέρωση Μελών »
1) Την Πέμπτη 16/7 πραγματοποιήθηκε από κοινού αυτοψία της Ομοσπονδίας μας με την Επιθεώρηση Εργασίας στην Π.Υ. Ελευσίνας προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες Συναδέλφων σχετικά με κατασυρροή καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, παρά τις σχετικές παρεμβάσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα. Για τα ευρήματα του ελέγχου κλήθηκε να δώσει έγγραφες εξηγήσεις η Διοίκηση της Π.Υ. Ελευσίνας προς την Επιθεώρηση Εργασίας  και στην συνέχεια να επιβληθούν κυρώσεις εάν προκύπτουν ευθύνες. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους Συναδέλφους της Π.Υ. Ελευσίνας για την υπευθυνότητα και το θάρρος  που υπέδειξαν και κατήγγειλαν στην Ομοσπονδία μας τις εργασιακές παραβάσεις που υφίστανται στο χώρο εργασίας τους.Οι έλεγχοι από την ομοσπονδία μας θα συνεχιζονται και σε άλλες υπηρεσίες που έχουν πέσει στην αντίληψη μας παραβάσεις.
2)Το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκε ραγδαία έξαρση δασικών  πυρκαγιών στην χώρα μας, με τα στοιχεία που παρουσιάζονται προς το παρόν να παραπέμπουν  σε οργανωμένες- κακόβουλες πράξεις εμπρησμών. Εφιστούμε στους Συναδέλφους να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην σωματική τους ακεραιότητα αφού καλουμαστε να επιχειρούμε: α) με ελλιπή Μ.Α.Π. αφού εξ αρχής αρνήθηκε η Πολιτεία να μας χορηγήσει β) με τα υπάρχοντα Μ.Α.Π. φθαρμένα από την πολυετή χρήση τους γ) με προβληματικά Οχήματα και Μέσα δ) χωρίς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Αρκετά πληρώθηκε το τίμημα από τον Κλάδο μας.
3) Η προγραμματισμένη  για την Παρασκευή 17/7 συνάντηση της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. με τον Γ.Γ. Πολ.Προστασίας αναβλήθηκε λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων του κ. Γενικού σχετικά με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν την ημέρα εκείνη.
Συνάδελφοι,
Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά επιβάλλεται η ενότητα και η ομοψυχία μεταξύ μας.Επιβάλλεται μεγάλη αποφασιστικότητα και προσήλωση στην διεκδίκηση των στόχων μας.Για ότι νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους.                     
                          
                                                             Για το Δ/Σ της Ομοσπονδίας 
           Ο Πρόεδρος                                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας   
 Φαραντάκης Γ.Αλέξανδρος                                                                 Ανδρεαδάκης Μ.Βασίλειος