Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. Σε Έγγραφο Ε.Π.Π.Υ.Ε.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/05.02.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37 - Τηλ: 2130329842 - Fax: 2130334058
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. - www.pospid.gr - Email: pospid@gmail.com
Αριθ. Πρωτ : 543
Αρ. Σελίδων: 1
Αθήνα: 20.11.2014
Προς:
1.Ε.Π.Π.Υ.Ε.
2.Σωματεία-Μέλη
3.Πίνακες Ανακοινώσεων
Θέμα: «Απάντηση σε έγγραφό σας»
Καταρχάς, η αξιοπρέπεια, το ήθος, ο σεβασμός, η συναδελφικότητα και οι αξίες που έχουμε και τις οποίες πρεσβεύει επάξια, τόσο ο φορέας μας όσο και οι θεσμοί τους οποίους εκπροσωπούμε, μας επιβάλλουν να σας απαντήσουμε ακόμα και σε ανακοίνωση , την οποία δεν μπήκατε στον κόπο να μας αποστείλετε.
Αναλυτικότερα, ενημερωθήκαμε ότι δημοσιεύσατε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα σας, το περιεχόμενο της οποίας αναφέρεται σε εμάς - και ως παραλήπτες - χωρίς όμως ποτέ να μας σταλεί.
Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς αποσκοπείτε να επιτύχετε με την κίνησή σας αυτή, δίχως να τα καταφέρουμε, αφού το περιεχόμενό της δεν είναι ικανό να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.
Προς γνώση και ενημέρωσή σας λοιπόν:
α) Στο Συμβούλιο του Επιτελικού Σχεδιασμού συμμετέχει ένας εκπρόσωπος των Π.Π.Υ. από την αντιπροσωπευτικότερη Συνδικαλιστική Οργάνωση Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. λόγω του ότι οι Π.Π.Υ. είναι αυτοί που κατέχουν οργανικές θέσεις στο Π.Σ. και δικαιούνται πλέον,να έχουν λόγο και ψήφο στον προγραμματισμό και την λειτουργία του.
Όσον αφορά αν είμαστε ή όχι η αντιπροσωπευτικότερη Συνδικαλιστική Οργάνωση των Π.Π.Υ. οφείλατε να το γνωρίζετε και να το έχετε αποδεχτεί πια, αφενός από τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, στις οποίες συμμετείχε το 90% και πλέον των Π.Π.Υ. αλλά και αφετέρου από τα Μητρώα Μελών τα οποία και σας προκαλούμε να δημοσιεύσετε, από τα πραγματικά στοιχεία που έχει το Π.Σ. Άλλωστε τα 6 Σωματεία στα οποία αναφέρεστε, πολύ καλά γνωρίζετε, ότι είναι μόνο αυτά που έκαναν συνδικαλιστική παρακράτηση, αλλά και αυτά από μόνα τους έχουν υπερδιπλάσιο αριθμό μελών (+1000 Μέλη) από το συνολικό των δικών σας.
β) Επίσης,όπως σας κάναμε γνωστό η Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. είναι ένας Συνδικαλιστικός φορέας με αυστηρές πάνω από όλα ηθικές αρχές και αξίες. Με το αγωνιστικό κάλεσμα 164/2-6-2014 της Ομοσπονδίας μας, καλέσαμε τους απανταχού διαφοροποιημένους Π.Π.Υ. και Συμβασιούχους που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές, να συστρατευθούν μαζί μας σε κοινή αγωνιστική πορεία και δράση με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να ανταποκριθούν.
Στο κάλεσμα μας αυτό όχι μόνο δεν ανταποκριθήκατε αλλά συνεχίζετε να φέρεστε αντισυναδελφικά και να επιδίδεστε σε άγονους και πλάγιους σχολιασμούς του έργου και του αγώνα μας, αμφισβητώντας ακόμα και την υπόσταση μας.
Επιλέξατε ελεύθερα και συνειδητά την αυτονόμηση σας έναντι των υπόλοιπων συναδέλφων σας. . Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι δεν έχουμε καμία υποχρέωση ηθική ή νομική να σας «καλέσουμε» στο τηλέφωνο για οποιονδήποτε λόγο, και είναι απορίας άξιον γιατί αναμένετε κάτι τέτοιο από εμάς.
Αντιθέτως, θα το εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως καθώς ασχολούμαστε με τα πολλά και σοβαρά θέματα που εκκρεμούν στον κλάδο μας , να απέχετε στο εξής από τις άσκοπες, άγονες και μη κοινωνικώς ενδεδειγμένες πλάγιες αναφορές και ανεπίδοτες σε εμάς προσκλήσεις μέσω της ιστοσελίδας σας και οποιοδήποτε σχόλιο ή αίτημα σας να μας το απευθύνετε γραπτώς ως είθισται και επιβάλλεται. Αλλιώς και εφόσον συνεχίσετε να αμφισβητείτε την υπόσταση μας με ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, μέσω του Διαδικτύου, θα αναγκασθούμε να λάβουμε όλα τα απαιτούμενα νομικά μέτρα εναντίον σας, αν και δεν το επιθυμούμε καθώς αυτονομημένοι ή μη εξακολουθείτε να είστε συνάδελφοι.
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας
Βλαχογεώργος Γ. Αλέξανδρος
Τηλ: 6972490180

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης σεισμού το επόμενο δίμηνο.Σύσκεψη στο υπουργείο.

Την πραγματοποίηση ευρείας άσκησης αντιμετώπισης σεισμού και άλλων καταστροφικών καιρικών φαινομένων αποφάσισαν σε σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, υπό την προεδρία του Βασίλη Κικίλια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν
οι δύο γενικοί γραμματείς του υπουργείου, οι αρχηγοί αστυνομίας και πυροσβεστικής, ενώ μέσω skype συνομίλησαν με τον διευθυντή του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αφορμή της σύσκεψης είναι ο καταστροφικός σεισμός της Κεφαλλονιάς, αλλά και οι σεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν και η ανησυχία του κοινού. Σκοπός της άσκησης είναι να διαπιστωθεί στην πράξη, εάν οι συναρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες μπορούν να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα θεωρίας, που έχουν στα συρτάρια τους, και να "δεθούν" με την πυροσβεστική και την πολιτική προστασία οι δήμοι, οι περιφέρειες και άλλες υπηρεσίες, όπως η εταιρεία του φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευθύμιος Λέκκας προεδρος του ΟΑΣΠ εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με το χθεσινό διπλό σεισμό στη Χαλκίδα και δεν υιοθέτησε αντιλήψεις άλλων επιστημόνων, που υποστηρίζουν ότι επίκειται νέο χτύπημα του εγκέλαδου.

Το Πυροσβεστικό Σώμα εξοπλπίζεται με 80 νέα Mitsubishi L200

 

Τη νέα γενιά του Mitsubishi L200 επέλεξε το  Πυροσβεστικό Σώμα προκειμένου να εξοπλίσει το τμήμα δασοπυρόσβεσης της. Η επιλογή έγινε με βάση τις πολλαπλές  δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου του L200 Club Cab 4X4 που του επιτρέπει να επιχειρεί σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και
δύσβατες περιοχές χάρη στο σύστημα τετρακίνησης Easy Select της Mitsubishi. Το σύστημα Easy Select επιτρέπει στον οδηγό να ξεπερνά οποιαδήποτε εμπόδιο προσφέροντας την κατάλληλη ρύθμιση στο κιβώτιο της τετρακίνησης, σύμφωνα με τις εδαφικές και οδηγικές συνθήκες.
Η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Mitsubishi Motors στην Ελλάδα θα παραδώσει συνολικά 80 νέα Mitsubishi L200 Club Cab 4X4 στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Προκειμένου να είναι αποτελεσματικά τα 76 Mitsubishi L200 Club Cab 4Χ4 σύμφωνα με τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι εξοπλισμένα με: δεξαμενή νερού 500lt, αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα με αυλό εκτόξευσης νερού ο οποίος έχει ελάχιστη ικανότητα παροχής 250L/MIN σε πίεση 6 BAR και τυλικτήρα σωλήνα.
Στο εμπρόσθιο μέρος των οχημάτων έχει τοποθετηθεί ηλεκτρικό βαρούλκο (εργάτης) για μέγιστη ελκτική ικανότητα, ενώ στο εσωτερικό πέρα από το βασικό του εξοπλισμό κάθε όχημα διαθέτει και σύστημα πλοήγησης GPS με οθόνη αφής LCD-TFT 4,3”.
Το Mitsubishi L200  διαθέτει  υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 2.5Di-D τεχνολογίας Euro5, με ιπποδύναμη 136PS/4.000 rpm,   υψηλά αποθέματα ροπής που αγγίζει τα 314Nm @ 2000 rpm και τελική ταχύτητα 167km/h.


ΣΚΑΙ
Σεισμική δόνηση μεγάλης έντασης και διάρκειας σημειώθηκε στις 01:05 στη Χαλκίδα. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού΄Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική, αλλά και σε γύρω περιοχές.
Τη σεισμική δόνηση των 5,3 Ρίχτερ ακολούθησαν 5,2 Ρίχτερ στις 01:09, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά σημειώθηκαν ακόμη δύο μετασεισμοί των 3,7 Ρίχτερ στις 01:13 και 3,5 Ρίχτερ στις 01:18.



protothema.gr

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ενημέρωση Μελών Από Σωματείο Ναυπάκτου Σχετικά Με Συναντήσεις Με Υφυπ. Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Μπέζα Και Με Εκπρόσωπο Τύπο Ν.Δ. κ. Ασημακοπούλου


Picture1.jpg
Picture2.jpg
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Σ.Π.Υ.Π.ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΔΡΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟ
ΜΕΛΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ-ΔΩΡΙΔΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 6/2013
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ:ΜΟΥΣΩΝ 18 ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ-Τ.Κ.46100-ΤΗΛ.FΑΧ.2665028037
Α.Π.:18
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ : 15/11/2014
ΠΡΟΣ: 1) MΕΛΗ ΜΑΣ
2) ΠΟΠΥΣΥΠ
3) ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΠΥΣΥΠ
ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Συνάδελφοι, το σωματείο μας στα πλαίσια των ενεργειών για την επίλυση των εργασιακών μας προβλημάτων πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 15/11/2014 συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Μπέζα και με την Βουλευτή Ιωαννίνων και εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κ. Ασημακοπούλου στην Ηγουμενίτσα. Αφού τους ευχαριστήσαμε για την μέχρι τώρα βοήθεια, τους αναλύσαμε τα προβλήματα του κλάδου μας και ειδικότερα : άμεσες ενέργειες για συνάντηση με τον Κικίλια, 150 άρη , Μ.Α.Π.,επιλαχόντες, μονιμοποίηση, και γενικότερα προβλήματα του κλάδου μας.
Αναλυτικότερη ενημέρωση σύντομα.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΗΛΙΑΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΩΜΑΣ

Επιστολή Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. Περί Υγιεινής & Ασφάλειας Πυροσβεστών Προς Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/05.02.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37 - Τηλ. : 2130329842 - Fax : 2130334018
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. - www.pospid.gr - Email : pospid@gmail.com
Αριθ. Πρωτ. : 478
Αρ. Σελίδων : 3
Αθήνα : 12.11.2014
Προς:
1)Αξιότιμο Υπουργό Προ.Πο
κ.Κικίλια Βασίλειο
2)Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ - Αντιστράτηγο κ.Παπαγεωργίου Βασίλειο
Θέμα : “Υγιεινή Και Ασφάλεια Πυροσβεστών”
Τα κρούσματα τραυματισμών συναδέλφων έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια στον εργασιακό μας χώρο, από τη στιγμή που δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας, με κύρια ευθύνη της εκάστοτε Πολιτικής ηγεσίας.
Συγκεκριμένα και μόνο την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο σημειώθηκαν τα κάτωθι τραγικά συμβάντα:
Α) Στις 26-6-2014 ένας αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στο Γαλατάκι Κορινθίας
Β) Στις 28-8-2014 σημειώθηκε ένα ακόμα σοβαρό ατύχημα με θύμα έναν πυροσβέστη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε στρατιωτική περιοχή, στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, όταν εξερράγη ένα πολεμικό βλήμα την στιγμή που έκανε κατάσβεση.
Γ) Στις 4-9-2014 δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν και ένας ακόμα σκοτώθηκε στην προσπάθεια του να τους σώσει. Το πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εκτελούσε την καθιερωμένη ημερήσια περιπολία του, λόγω της σαθρότητας του οδοστρώματος έπεσε σε δύσβατη περιοχή και έπεσε σε γκρεμό βάθους περίπου 70 μέτρων, κοντά στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος.
Δ) Στις 12-9-2014 ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης Ματθαίος Μάτζιος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει μια γυναίκα που εγκλωβίστηκε όταν ξέσπασε φωτιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών και ειδών θέρμανσης στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, με τραγικό αποτέλεσμα να χαθούν και οι δύο.
Ε) Στις 25-9-2014 στο νησί της Ρόδου, δύο πυροσβέστες κατέληξαν στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, στην προσπάθεια τους να κατασβέσουν μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή Αφάντου.
Τα παραπάνω γεγονότα αναδεικνύουν για πολλοστή φορά ότι η προσωπική ασφάλεια των πυροσβεστών, παρά τα τραγικά παραδείγματα του παρελθόντος που κορυφώθηκαν και με θανάτους συναδέλφων μας, συνεχίζει να είναι σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις σε οργάνωση, προσωπικό και μέσα ατομικής προστασίας. Καταδεικνύεται επίσης με τον πιο τραγικό τρόπο το βαρύ φορτίο που έχουμε αναλάβει οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα για την προστασία του πολίτη, ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο με οδυνηρό τρόπο τον ιδιαίτερα επικίνδυνο χαρακτήρα του λειτουργήματός μας και αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο απαραίτητη είναι η θέσπιση κανονισμού υγιεινής και ασφάλειας για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το πυροσβεστικό προσωπικό επί σειρά ετών συνεχίζει να μάχεται, και δυστυχώς όχι χωρίς απώλειες, χωρίς να έχει ληφθεί καμία ειδική μέριμνα για τη θεσμοθέτηση κανόνων υγείας και ασφάλειας, ενώ δεν εφαρμόζονται επιπλέον ούτε και οι γενικοί κανόνες που έχουν νομοθετηθεί δια τούτο. Συγκεκριμένα με το Ν.3144/2003 (ΦΕΚ 111) τέθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα, νομοθετικά τουλάχιστον, υπό την προστασία του περί Υγιεινής και Ασφάλειας Νομοθετικού Πλαισίου. Σύμφωνα με αυτό, διαχωρίζονται οι δράσεις του πυροσβεστικού προσωπικού σε συνήθεις δραστηριότητες που γίνονται στα πυροσβεστικά καταστήματα (διαμονή, διοικητικές εργασίες, κλπ) και δραστηριότητες που παρουσιάζουν εγγενείς ιδιαιτερότητες, που γίνονται έξω από τους χώρους των εγκαταστάσεων του Π.Σ. και έχουν να κάνουν με το κυρίως επιχειρησιακό έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, δηλαδή δραστηριότητες με εξαιρετικά μεγάλη επικινδυνότητα και ανθυγιεινότητα.
Η νομοθετική πρόβλεψη για τις μεν συνήθεις δραστηριότητες επιτάσσει να λαμβάνονται υπόψη τα γενικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για τις δε δραστηριότητες που παρουσιάζουν εγγενείς ιδιαιτερότητες ορίζει ότι πρέπει να εκδοθούν Προεδρικά Διατάγματα για την λήψη των κατάλληλων μέτρων προς άρση ή τουλάχιστον μείωση της επικινδυνότητάς τους.
Ασθμαίνοντας, μετά από τρία χρόνια ιδρύθηκε στο Α.Π.Σ η Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας με αποστολή το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός Συστήματος Υγιεινής και Ασφάλειας στο οποίο θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι δραστηριότητες του προσωπικού συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που παρουσιάζουν εγγενείς ιδιαιτερότητες, προκειμένου να καθοριστούν κατάλληλες διαδικασίες για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που πηγάζουν από αυτές.
Μετά από δύο χρόνια, το 2008 η συγκεκριμένη Διεύθυνση εκπόνησε σχέδιο Π.Δ. για τα μέτρα ΥΑΕ κατά των επιχειρήσεων (όπου διασαφηνίζεται και το ποιες είναι οι δραστηριότητες αυτές), το οποίο εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, υπογράφηκε από αρμόδιους Υπουργούς, πέρασε από την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, αλλά φρέναρε από την μη συνυπογραφή του από τον Υπουργό Οικονομικών, λόγω την προξενούμενης οικονομικής επιβάρυνσης (περί τις 100.000 ευρώ)
Έξι χρόνια μετά, ουδεμία εξέλιξη σημειώθηκε, δείχνοντας την ξεκάθαρη περιφρόνηση της Πολιτείας στο έργο και την προσφορά του Πυροσβέστη στη χώρα μας.
Εκτός από την προαναφερθείσα ολιγωρία να θεσπιστούν μέτρα για τις δραστηριότητες που παρουσιάζουν εγγενείς δραστηριότητες, μέχρι σήμερα, δεν εφαρμόζονται ΟΥΤΕ ΚΑΝ οι διατάξεις που ισχύουν περί ΥΑΕ σύμφωνα με το Ν.3144/2003 και όπως αυτές κωδικοποιήθηκαν με το Ν. 3850/2010 και έχουν να κάνουν με τις συνήθεις δραστηριότητες. Δηλαδή παρά την επιταγή του νόμου, παραμένουν άγνωστες λέξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα :
 Οι υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας
 Οι υπηρεσίες Ιατρού Εργασίας
 Η σύσταση Εσωτερικής Υπηρεσίας Προστασίας Πρόληψης
 Η γραπτή εκτίμηση των υφιστάμενων κατά την εργασία κινδύνων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων
 Η τήρηση Ιατρικού Φακέλου για κάθε εργαζόμενο, που να περιέχει και το ατομικό Βιβλιάριο Επαγγελματικού Κινδύνου, όπως η παρ.9 του άρ. 18 του Ν.3850/2010 ορίζει, καθώς και κάθε άλλη προβλεπόμενη διαδικασία ή αρχείο.
Οι Πυροσβέστες με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, με επαγγελματισμό και παρά τις ελλείψεις και τη μνημονιακή ασφυξία, προασπίζουν όσο μπορούν την πολιτική προστασία της χώρας. Χρειάζεται και η Πολιτεία όμως να πράξει το δικό της καθήκον.
Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στην έκδοση του ΠΔ, που προβλέπεται τόσο στον Ν. 4249/2014 όσο και στον Ν.3850/2010, σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων προστασίας της υγείας και ασφάλειας του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Με εκτίμηση για την
Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Γ.Αλέξανδρος
Τηλ. : 6974709262
Ο Αν.Γεν.Γραμματέας
Βλαχογεώργος Γ.Αλέξανδρος
Τηλ. : 6972490180

Ενημέρωση Μελών - Σωματείο Κορίνθου

Ενημέρωση Μελών - Σωματείο Κορίνθου

Κόρινθος: 14/11/2014
Αρ.Πρωτ:15
ΘΕΜΑ: <<Ενημέρωση Μελών>>
Μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Κορινθίας κ.Δήμα Χρήστου, το Σωματείο μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Προ.Πο. κ.Κικίλια Βασίλειο στην Π.Υ. Κορίνθου την οποία επισκέφθηκε σήμερα, ενώ δεν ήταν προγραμματισμένο να κάνει συναντήσεις - συζητήσεις παρά μόνο ενημέρωση.
Στην ολιγόλεπτη συζήτηση που ακολούθησε, ζητήσαμε από τον κ.Υπουργό να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις στα ζητήματα που μας απασχολούν έντονα ως κλάδο, γνωρίζοντας ότι είναι γνώστης των ζητημάτων αυτών από τις επανειλλημένες παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας μας.
Στην απάντηση του ο Υπουργός μας επιβεβαίωσε ότι έχει ενημερωθεί επαρκώς από την Ομοσπονδία μας για τα θέματά μας, κάνοντας μας ταυτόχρονα γνωστό ότι το συντομότερο δυνατό θα καλέσει την Ομοσπονδία μας σε εκ νέου συζήτηση για την προώθηση των λύσεων που προτίθεται να δώσει.
Για Το Σωματείο Κορίνθου
Ο πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας