Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ενημέρωση Μελών Αναφορικά Με Λύση Σύμβασης Εργασίας Πυροσβεστών Εποχικής Απασχόλησης

Αριθ. Πρωτ. : 481
Αρ. Σελίδων : 2
Αθήνα : 30.10.2014
Προς:
Σωματεία - Μέλη
Θέμα : “Ενημέρωση Μελών Αναφορικά Με Λύση Σύμβασης Εργασίας Πυροσβεστών Εποχικής Απασχόλησης”
Συνάδελφοι,
Όπως ήδη θα ενημερωθήκατε, εκδόθηκε η διαταγή με την οποία λύνεται η σύμβαση εργασίας των Πυροσβεστών Εποχικής Απασχόλησης στις 31 Οκτωβρίου 2014.
Υπενθυμίζουμε ότι το Π.Δ. 109/2013 που αναφέρει τους κανονισμούς πρόσληψης των Πυροσβεστών Εποχικής Απασχόλησης, έχει ισχύ για ένα έτος ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι για τη νέα αντιπυρική περίοδο του 2015 θα προσληφθούν οι ίδιοι συμβασιούχοι πυροσβέστες, όπως προβλεπόταν.
Όπως ήδη είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ενημέρωσή μας, στους Συμβασιούχους Πυροσβέστες θα καταβληθεί επίδομα ανεργίας για 3 μήνες και 5 ημέρες καθώς επίσης και Δώρο Χριστουγέννων, σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα.
Ως προς τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταβληθούν στον ΟΑΕΔ από τους δικαιούχους για την έναρξη του επιδόματος ανεργίας, αυτά είναι τα κάτωθι :
1)Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, τότε κατατίθεται αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1 ή Υπεύθυνη δήλωση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. που να αναφέρει οτι δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.
2)Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή σταθερής σταθερής τηλεφωνίας ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας κατατεθειμένο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., που να αποδεικνύει τη διεύθυνση κατοικίας.
3)Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ ( Δελτίο Ταυτότητας, Διαβατήριο κτλ )
4)Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ σας αλλά και αυτός των προστατευόμενων μελών σας ( Βιβλιάριο Υγείας ).
5)Καταγγελία σύμβασης εργοδότη που θα σας σταλεί υπηρεσιακώς εντός των επόμενων ημερών.
6)Μηχανογραφημένα ένσημα ΙΚΑ.
7)Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου λογαριασμού σας στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας που .
Με εκτίμηση για την
Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Γ.Αλέξανδρος
Τηλ. : 6974709262

Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Βλαχογεώργος Γ.Αλέξανδρος
Τηλ. : 6972490180

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Λύση Σύμβασης Εργασίας Πυροσβεστών Εποχικής Απασχόλησης

Εκδόθηκε και επισυνάπτεται η διαταγή για τη λήξη της σύμβασης εργασίας των εποχικών πυροσβεστών στις 31.10.2014 Σύμβασης Εργασίας Πυροσβεστών Εποχικής Απασχόλησης.jpg

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ενημέρωση Μελών - Σωματείο Χίου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ - ΜΑΡΤΥΡΩΝ 2
Χίος: 24-10-2014 Προς: Μέλη Σωματείου
Αρ. Πρωτ: Κοιν: Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Την Κυριακή 19-10-2014, το Σωματείο μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφ. Ανάπτυξης κ. Μηταράκη.
Στην συζήτηση που ακολούθησε τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας και του ζητήσαμε να προβεί σε ενέργειες προς τους ομότιμούς του αρμόδιους Υπουργούς για την επίλυσή τους.
Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι υπάρχουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες ώστε να είναι εφικτό άμεσα να δοθούν λύσεις σε όλα μας τα προβλήματα, ωστόσο αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας, πιστεύει ότι μπορεί να γίνει ιεράρχηση και προγραμματισμός για την επίλυση τους και ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή, σε οποιοδήποτε επίπεδο του δίνουν οι δυνατότητές του.
Επίσης, την Πέμπτη 23-10-2014, στα πλαίσια της επίσκεψης του Αρχηγού Π.Σ. και του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στην Π.Υ. Χίου, το Σωματείο μας πραγματοποίησε εκ νέου συνάντηση, ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και προθέσεις τους αλλά και για την προώθηση των θέσεων που σαν Ομοσπονδία υποστηρίζουμε.
Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:
α) Κανονιστικές πράξεις Ν.4249/2014.
β) Ομογενοποίηση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
γ) Αποκατάσταση Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
δ) Ένταξη στον πίνακα επιλαχόντων των συναδέλφων του 2009.
ε) Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
ζ) Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας.
Οι απαντήσεις που μας δόθηκαν δεν ήταν ξεκάθαρες ώστε να μας κάνουν να αισιοδοξούμε άμεσα σε θετικές εξελίξεις.
Τα θετικά που αποκομίσαμε από την συζήτηση είναι:
α) Η πρόθεσή τους, όπως μας ανέφεραν, να καλυφθούν στο προσεχές μέλλον τα κενά που έχουν προκύψει στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
β) Η θετική γνώμη για προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την ένταξη στον πίνακα επιλαχόντων των συναδέλφων που προσελήφθησαν το 2009.
γ) Η υπογραφή της δαπάνης για την χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.
Συνάδελφοι, η γενική εικόνα που αποκομίσαμε όλο αυτό το διάστημα, είναι πως δεν υπάρχουν πραγματικές προθέσεις επίλυσης των προβλημάτων μας παρά μόνο τακτικές υπεκφυγής και εξοικονόμησης χρόνου.
Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε να σταματήσουν οι λαϊκισμοί, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι ανούσιοι χειρισμοί και συσπειρωμένοι στην Ομοσπονδία μας, να αγωνιστούμε πραγματικά με τις δυνάμεις και τον τρόπο που η ιστορία έχει δείξει πως έχουμε, ώστε να σταματήσει αυτή η απαξίωση σε εμάς και τις οικογένειές μας.
Για το Δ/Σ του Σωματείου
Ο Πρόεδρος
Λάρδας Πέτρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Φαρατζής Σωτήριος

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ενημέρωση Μελών Για Επίδομα Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής Εργασίας

Αριθ. Πρωτ. : 464
Αρ. Σελίδων : 2
Αθήνα : 21.10.2014
Προς :
Σωματεία Μέλη
Θέμα : Ενημέρωση Μελών Για Επίδομα Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής Εργασίας
Συνάδελφοι,
Επανειλημμένες φορές σας έχουμε ενημερώσει πως ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε προκειμένου το επάγγελμά μας να ενταχθεί στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων με αντίστοιχη καταβολή του εν λόγω επιδόματος είναι εξαιρετικά δύσκολος και μακρύς.
Στο διάστημα αυτό που γίνονται αδιάλειπτα προσπάθειες για δικαίωση των εργασιακών μας θεμάτων, ουδέποτε αναφέραμε εγγράφως ή προφορικώς οτι έχουμε επιτύχει την κατοχύρωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Η Ομοσπονδία μας στα πλαίσια των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της συνεχίζει απρόσκοπτα την προσπάθεια σε κάθε αρμόδια κατεύθυνση ώστε να διεκδικηθεί με τις καλύτερες αξιώσεις ο στόχος μας αυτός.
Σε απάντηση των συναρμόδιων Υπουργών στην ερώτηση βουλευτών μετά την επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία μας με Αρ. Πρωτοκ. 239//18.07.2014, πήραμε δύο αντικρουόμενες απαντήσεις οι οποίες θόλωσαν ακόμα περισσότερο τα νερά.
Συγκεκριμένα:
α) Το Συναρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε ότι δεν έχει διαβιβαστεί για συνυπογραφή Κοινή Υπουργική Απόφαση εντός της οριζόμενης εκ του νόμου προθεσμίας ( 11.08.2014 ) για τη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
β) Στην ίδια ερώτηση το Συναρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι σε ότι αφορά τη ρύθμιση του θέματος, καταρτίσθηκε σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης το οποίο βρισκόταν στο στάδιο της συνυπογραφής από τους συναρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Δυστυχώς κακοπροαίρετα και μόνο, κάποιοι “συνάδελφοι” υποκινούμενοι εκ τον έσω του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, μονόπλευρα και μεροληπτικά παρουσιάζουν μέσα από τα site τους την απάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αναφέρει ότι : δεν έχει σταλεί για συνυπογραφή σχέδιο Υπουργικής Απόφασης από το συναρμόδιο Υπουργείο και δεν αναφέρουν την απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη : που αναφέρει ότι έχει σταλεί το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης το οποίο βρισκόταν στο στάδιο της συνυπογραφής.
Οι αναρτήσεις αυτές, σκοπό έχουν να αμαυρώσουν τις προσπάθειες της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. και του προεδρείου της, την κρίσιμη αυτή στιγμή που αναμένεται συνάντηση με τα αρμόδια Υπουργεία για να εξετάσουμε ενδελεχώς το ζήτημα. Σε περίπτωση που υπήρχε ανιδιοτελής σκοπός στην ενημέρωση επί του θέματος, τουλάχιστον όφειλαν να αναφερθούν και οι δύο όψεις που παρατίθενται και όχι μόνο η αρνητική όπως και έγινε.
Ως προς την ουσία των εξελίξεων του θέματος αυτού, όπως σας έχουμε αναφέρει το προηγούμενο διάστημα, επειδή η δαπάνη που προκαλείται είναι πολύ μεγαλύτερη της προϋπολογισθείσας, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών με επιστολή τους με Αρ. Πρωτοκ. 3305/08.08.2014, όπως αναφέρεται και στην απάντηση τους, ενημέρωσαν τους ομότιμούς τους Υπουργούς για την από κοινού απόφασή τους να συνεχίζει να χορηγείται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όσους χορηγούνταν έως και σήμερα, μέχρι να επανεξεταστεί το θέμα για να μην υπάρχουν αδικίες για τα επαγγέλματα που θα χορηγηθεί.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι λόγω της κρισιμότητας της στιγμής, καθώς βρισκόμαστε σε αναμονή για την επίλυση των εργασιακών μας θεμάτων που είναι πρωτίστης σημασίας για εμάς, δεν θα ασχοληθούμε περαιτέρω με τέτοιου είδους μικροπρέπειες.
Θα έρθει η κατάλληλη στιγμή που ''κάθε κατεργάρης θα πάει στο πάγκο του''.
Με εκτίμηση για την
Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος
Τηλ : 6974709262

O ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βλαχογεώργος Γ. Αλέξανδρος
Τηλ: 6972490180

ΣυνημμένοΜέγεθος
Πρωτοκ. 464_21.10.2014_Ενημέρωση Μελών Για Επίδομα Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής Εργασίας.doc33.13 KB

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ενημέρωση Μελών

Αριθ. Πρωτ: 460 Αθήνα: 17.10.2014
Αρ. Σελίδων: 1
Προς:
Όλα Τα Μέλη
Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Τις τελευταίες μέρες, αρκετοί συνάδελφοι επικοινώνησαν με την Ομοσπονδία μας, ζητώντας να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στα θέματά μας, επηρεασμένοι από όσα ακούγονται και γράφονται σε επώνυμα και ανώνυμα site.
Παρακαλούμε, σχετικά με πληροφορίες που λαμβάνετε εκτός της Ομοσπονδίας μας, να απευθύνεστε στους υπευθύνους της πληροφόρησης αυτής, οι οποίοι φέρουν και την ευθύνη για την επιβεβαίωσή τους, ώστε να αποκτάται με αυτόν το τρόπο ιδίοις όμμασιν εικόνα για την αξιοπιστία τους σαν άτομα γενικότερα .
Ο πανικός και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που δημοσιεύονται αναληθείς, ανακριβείς, μη έγκυρες ή ελλιπείς πληροφορίες, δεν είναι καλός σύμμαχος και σύμβουλος και πολλές φορές οδηγεί σε λάθος δρόμους και εκθέτει.
Από την πλευρά μας, όπως σας έχουμε ενημερώσει και στο παρελθόν, κάθε φορά που υπάρχει η οποιαδήποτε εξέλιξη ή επίσημη πληροφορία στα εργασιακά μας ζητήματα, σας ενημερώνουμε εγκαίρως.
Σκοπός μας είναι, να παρέχουμε σωστή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και όχι να δημοσιεύουμε ανακοινώσεις για δήθεν ενέργειές μας και πληροφορίες παρουσιάζοντας για εμάς μια εικονική πραγματικότητα.
Όσον αφορά την υποσχόμενη από τον Υπουργό Προ.Πο συνάντησή του με τους Συνδικαλιστικούς Φορείς του Π.Σ. για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται, προς το παρόν είμαστε σε αναμονή πρόσκλησης μέσα από την οποία θα ενημερωθούμε για το αντικείμενο συζήτησης και αναλόγως θα δρομολογήσουμε τις ενέργειές μας μέσα από τα όργανά μας για το περιεχόμενό της παρουσίας μας εκεί.
Υποχρέωσή μας είναι, να αγωνιστούμε για την πλήρη εργασιακή αποκατάσταση όλων των συναδέλφων και όχι να τους κατηγοριοποιούμε προτείνοντας λύσεις δεύτερης και τρίτης διαλογής.
Θα παρακαλούσαμε, λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων που μας απασχολούν αλλά και της κρισιμότητας της χρονικής στιγμής, οι ενέργειες που πραγματοποιούνται από τον οποιοδήποτε, να μην παρεκκλίνουν από τον στόχο αυτό, πόσο μάλλον να είναι και αντικρουόμενες μεταξύ τους αποδυναμώνοντας την δυναμική της συνολικής μας προσπάθειας.
Τέλος, για οποιοδήποτε απορία ή πρόβλημα σας απασχολεί και χρήζει ενημέρωσης ή ενεργειών μας, μπορούν οι συνάδελφοι να επικοινωνούν καθημερινά με την Ομοσπονδία μας τηλεφωνικά από τις 08:30 π.μ. έως τις 16:30 μ.μ. και μέσω mail ή fax όλο το 24ωρο.
Η επικοινωνία σας θα καταγράφεται και εντός της ημέρας θα υπάρχει επαφή με τον Πρόεδρο ή τον Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας μας για ενημέρωσή σας ή επίλυσή του.
Επιφυλασσόμαστε στις περιπτώσεις που δεν είμαστε σε θέση να σας δώσουμε άμεση ενημέρωση ή λύση, να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την διεκπεραίωση του ζητήματός σας και να σας κρατάμε ενήμερους.
Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος                         Ο Αναπληρωτής Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                Βλαχογεώργος Γ. Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262                  Τηλ: 6972490180