Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

26 Αυγούστου 2007 : ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τους Πεσόντες Συναδέλφους 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ . . ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ 
Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΕΔΡΑ : ΠΥΡΓΟΣ 
Δ/ΝΣΗ : ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 99 (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ) Τ.Κ 27100 . Αριθμ. Αποφ. Πρωτοδικειου Πυργου 243/2011 FAX: 2621020896Τηλ.Προεδρου 6945904847
ΠΥΡΓΟΣ 24/08/2014

ΑΡ.ΠΡΩΤ :18 /2014 


26 Αυγούστου 2007 : ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τους Πεσόντες Συναδέλφους !!!!!!!

Είναι μέρα δύσκολη, βαριά, τα αποτελέσματα αυτά φέρνουν στις μνήμες μας δύσκολες στιγμές για το Πυροσβεστικό Σώμα! Έχουμε χάσει 3 συναδέλφους και είμαστε εδώ για να τελέσουμε ένα τρισάγιο, εν μέσω των προβλημάτων των πυρκαγιών! Το γεγονός, ότι χάνονται άνθρωποι, είτε είναι πυροσβέστες είτε είναι ιδιώτες, βλέπουμε ότι κανείς δεν το σκέφτεται! Λυπούμαι ειλικρινά γι αυτό που γίνεται στην χώρα μας, μα πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξουν πολλά πράγματα. Εχουν χαθεί ζωές, έχουν χαθεί άνθρωποι, συνολικά πάρα πολλοί και πρέπει να μας προβληματίζει Εύχομαι να είναι οι τελευταίοι που θρηνεί το Πυροσβεστικό σώμα Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλληπητήρια σε όλες τις οικογένειες όλων των ανθρώπων που έχουν χαθεί εξ αιτίας των πυρκαγιών! »


+ Εποχικός Πυροσβέστης Νιάρχος Αθανάσιος.
Γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου1963 και ήταν έγγαμος. Υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, στις 24 Αυγούστου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες Δρακόπουλο Ιωάννη και Τζούμα Ανδρέα

+ Εποχικός Πυροσβέστης Δρακόπουλος Ιωάννης.
Γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1978 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, στις 24 Αυγούστου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες, Νιάρχο Αθανάσιο και Τζούμα Ανδρέα.

+ Εποχικός Πυροσβέστης Τζούμας Ανδρέας.
Γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου1964, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, στις 24 Αυγούστου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες Δρακόπουλο Ιωάννη και Νιάρχο Αθανάσιο.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ 

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΤΣΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Μέγαρα: 21-08-2014
Αρ. Πρωτ: 300
Προς: Σωματεία-Μέλη
Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Με εντολή του Υπουργείου Οικονομικών αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας η διαδικασία ένταξης επαγγελμάτων στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών.
Ο λόγος, όπως σας είχαμε ενημερώσει και παλαιότερα, είναι ότι έχουν αποσταλεί για συνυπογραφή στα Υπουργεία Δ. Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, Κ.Υ.Α. από όλα τα Υπουργεία, με πολλαπλάσιο στο σύνολο αριθμό υποψηφίων για ένταξη επαγγελμάτων από τον προβλεπόμενο και έτσι το κόστος ξεπερνά κατά πολύ το ύψος της δαπάνης που είχε ορισθεί για τους δικαιούχους του επιδόματος αυτού.
Για τον λόγο αυτό, αναμένεται να συσταθεί επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν τα Υπουργεία Οικονομικών, Μεταρρύθμισης και Εργασίας, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, για να αξιολογήσει και να εισηγηθεί ποια επαγγέλματα θα ενταχθούν, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας και ανθυγιεινότητας του κάθε επαγγέλματος και έως ότου συμπληρωθεί το ανώτερο ποσό της δαπάνης που θα ορισθεί.
Υπενθυμίζουμε ότι στην περίπτωσή μας το σχέδιο της Κ.Υ.Α. το οποίο είχε σταλεί από το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. αφορά το σύνολο των συναδέλφων (μάχιμοι-οδηγοί) και πλέον η ένταξή μας επαφίεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Δ. Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.
Επιπλέον σας ενημερώνουμε:
Τις τελευταίες ημέρες έχουν πιστωθεί σε λογαριασμούς συναδέλφων, πέραν της μισθοδοσίας τους, έως και εκατό περίπου ευρώ. Τα ποσά αυτά αφορούν εκκρεμότητες αποζημιώσεων για το έτος 2012.
Όσον αφορά το έτος 2013 (Νοε-Δεκ) έχουν αποσταλεί οι καταστάσεις από το Αρχηγείο Π.Σ. στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου 2014.
Για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος
Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Βλαχογεώργος Αλέξανδρος

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ.
Μέγαρα: 08-08-2014
Αρ. Πρωτ: 276
Προς: Σωματεία-Μέλη
Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Συνάδελφοι,
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Ομοσπονδίας μας με τον Yπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Βασίλη Κικίλια και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. με κυριότερο θέμα την ένταξη του επαγγέλματός μας στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Αποτέλεσμα της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε και των ατράνταχτων επιχειρημάτων που κατέθεσε η Ομοσπονδία μας, ήταν να αποσυρθεί η αρχική Κ.Υ.Α. που περιελάμβανε μόνο την ειδικότητα των οδηγών και να συνταχθεί νέο σχέδιο με το σύνολο των Π.Π.Υ (μάχιμοι και οδηγοί) για ένταξη στην κατηγορία Β.Α.Ε.
Όμως, όπως σας έχουμε ενημερώσει το προηγούμενο διάστημα, αν δεν υπογράψουν και τα άλλα δύο συναρμόδια Υπουργεία -Μεταρρύθμισης και Οικονομικών- τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Πραγματοποιήθηκε το πρώτο, αλλά εύκολο βήμα και απομένουν τα δύσκολα και πιο καθοριστικά.
Πληροφοριακά σας αναφέρουμε ότι ήδη έχει κατατεθεί πολλαπλάσιος από τον προβλεπόμενο αριθμός υποψηφίων για ένταξη επαγγελμάτων. Οι τελευταίες πληροφορίες μας από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρουν πως θα συσταθεί επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν τα Υπουργεία Οικονομικών, Μεταρρύθμισης και Εργασίας, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, σκοπός της οποίας θα είναι να αξιολογήσει το σύνολο των επαγγελμάτων και να αποφασίσει τελικώς ποια θα ενταχθούν, έως ότου συμπληρωθεί το ανώτερο ποσό της δαπάνης που θα οριστεί, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας και ανθυγιεινότητας του κάθε επαγγέλματος.
Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε, ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος έως την τελική δικαίωσή μας.
Η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα από πολύ κοντά και για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
Επιπλέον, ενημερώσαμε τον Υπουργό για τα θέματά μας:
α) Ομογενοποίηση Π.Π.Υ.
β) Πρόσληψη επιλαχόντων συναδέλφων.
Ο Υπουργός έδειξε ότι είναι γνώστης των θεμάτων αυτών και θετικός ως προς την υλοποίησή τους και μας ανέφερε ότι μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, θα καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς του Π.Σ. ώστε να συζητήσουμε από κοινού, για την καλύτερη δυνατή επίλυσή τους.
Για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος
Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Βλαχογεώργος Αλέξανδρος

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης - Συμβασιούχων Πυροσβεστών - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Σωματείου Α.Μ.Θ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Σωματείου Α.Μ.Θ

Ημερομηνία : 5/8/2014
Αρ.Πρωτ.: 274
Προς: Μέλη Σωματείου Α.Μ.Θ
Αγαπητοί Συνάδελφοι..
Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με την Αρ.Πρωτ. 78/03.08.2014 ''Ενημέρωση Μελών'' του σωματείου σας γιατί δεν συνάδει με τις αρχές μας ,αυτές ,της διαλεκτικής, του συνδικαλιστικού και πολιτισμικού μας γίγνεσθαι. Καταθέτουμε 'όμως την απορία μας προς εσάς καθώς και στα Μέλη του Δ.Σ του σωματείου σας πώς γίνεται την τελευταία περίοδο σε κρισιμότατες φάσεις του δίκαιου αλλά άνισου αγώνα μας π.χ.
α)εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα συμβούλια μεταθέσεων
β)εργασιακή τακτοποίηση επιλαχόντων και υπολοίπων συμβασιούχων,
γ)ένταξη του επαγγέλματος μας στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά
δ)εγγραφή Σωματείων στην δύναμη της ομοσπονδίας μας-στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΟΠΥΣΥΠ (ο Πρόεδρος του σωματείου σας ήταν ο μόνος που ψήφισε αρνητικά)
να εκδηλώνονται από τον πρόεδρο σας μαζί με τις γνωστές αντιδραστικές ομαδούλες ,συμπεριφορές διασπαστικές, εξωθεσμικές, ρεβανσιστικές, αυθαίρετες, αλαζονικές που αντιστρατεύονται φανερά τα συμφέροντα του πολύπαθου κλάδου μας, και που δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές το κύρος και τις αξίες του ιστορικού μας συνδικάτου, που εξαιτίας του τρώμε ένα κομμάτι ψωμί αυτή την τρισάθλια εποχή.
Ως γνωστόν
α)στην προτελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας με ψήφους 12 έναντι 1, ο πρόεδρος σας έχασε την ιδιότητα του Β' Αντιπρόεδρου του Δ.Σ. Έχετε αναλογιστεί γιατί 12 μέλη του Δ.Σ. που είναι η πανελλήνια φωνή μας έλαβαν ομόφωνα μια τέτοια σκληρή απόφαση; Αγαπητοί συνάδελφοι μόνο ενωμένοι μπορούμε, γιατί όπου υπάρχει διάσπαση δεν φυτρώνει χορτάρι, κάτι που γνώριζαν πολύ καλά οι πρόγονοι μας που θεσμοθέτησαν τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων.
β)Για ότι κατηγορεί την ομοσπονδία έχει αποφασιστεί ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία με μόνο διαφοροποιημένο ψήφο τον δικό του.
Για οτιδήποτε είμαστε στην διάθεση σας.
Για το Δ/Σ της ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ.Αλέξανδρος Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
η αναφορά γίνεται για την παρακάτω δημοσίευση : http://www.pyrosvestesamth.blogspot.gr/2014/08/blog-post_4.html

Π.Δ 154/2014 Κανονισμός Μεταθέσεων μετά από τροποποίηση διατάξεων